Kupovina na US only stranicama - Post forwarding
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina na US only stranicama - Post forwarding

07.12.2012 | 05:02
Da li je neko mozda koristio ovo ili slicne usluge?

www.shipito.com/

PayPal mi poslao obavijest, pa bi trebali biti pouzdani...
07.12.2012 | 09:18
Ja nisam ali ovu jesam. Uzmu za prepakiavanje 10-20 usd, nesjećam se više o čem to sve ovisi meni su uzeli 13. sve u semu super
www.shipitapo.com/home.php
07.12.2012 | 10:10
puno ljudi hvali ovo

mojshopping.com/

naš čovjek gore, nisam osobno ništa naručio
07.12.2012 | 15:10
iLeo kaže:
Ja nisam ali ovu jesam. Uzmu za prepakiavanje 10-20 usd, nesjećam se više o čem to sve ovisi meni su uzeli 13. sve u semu super
www.shipitapo.com/home.php

i kolika je poštarina do nas?
07.12.2012 | 15:37
To je bio odgovor za drlovrića on već zna na šta sam mislio. A kod nas to neide
07.12.2012 | 17:03
Ma ne treba meni, ja sam evo duze od godinu dana na US adresi.

Ali jednog dana cu se vratiti u nase krajeve, a zelio bi nastaviti kupovati na US Stores.

Pa sam samo htio cuti misljenja ljudi koji eventualno imaju iskustva s ovom vrstom usluge...
08.12.2012 | 03:00
drlovric kaže:
Pa sam samo htio cuti misljenja ljudi koji eventualno imaju iskustva s ovom vrstom usluge...

I kod mene stiglo s Paypala obavijest - nisam provjeravao jel scam, stoji mi u inboxu da nađem vremena, pa i mene zanimaju detalji i da li je netko isprobao.
09.12.2012 | 21:41
Ja sam par puta već gledao, zbrajao i uspoređivao i svaki put mi je ispalo da se stvar isplati samo ako se nađe više ljudi koji si svaki kupuju nešto, ili ako skupljaš više kupovina pa ti onda to šalju kao jedan paket. A i onda, naravno, samo ako cijela pošiljka vrijednošću ne premaši onaj limit da moraš ovdje angažirati špeditera za uvoz.

Ugl. naknada koju naplaćuju za prepakiravanje je takva da to košta maltene jednako kao da kupiš istu stvar kod drugog prodavača koji hoće slati izvan US, ako kupuješ samo tu jednu stvar. A ako skupljaš od više kupovina, onda moraš paziti da ne preletiš preko tog limita kad moraš angažirati špeditera. Frend koji se time bavi mi je svojevremeno u mailu napisao koji je to limit, ali očito sam taj mail maknuo s laptopa, moram ga isisat s TM backupa.

Tako da, ako mene pitate, ta priča igra za kupovanje neke strože kontrolirane robe kao što su Apple ili Lego proizvodi. Npr. Lego Mindstorm je toliko besmisleno skuplji u Europi u odnosu na USA, da čak i uz sve te dodatne troškove prepakiravanja, i dalje ispadne značajno jeftiniji da ga se preko ovakvih kanala kupi online u USA. Kod Applea nije takva razlika. U principu se za jedan Apple proizvod ne isplati ovaj tramak jer za kupovinu u HR ne računam PDV (jer je računalo sredstvo za rad, koje se u firmi knjiži kao osnovno sredstvo). Naravno, ako bi netko normalno otišao u dućan i kupio Mac maloprodajno, njemu bi ispalo nešto jeftinije da kupuje ovako iz USA, ali nije to neka spektakularna ušteda.
09.12.2012 | 23:38
Limit o kojem pričaš je 5000 kn.
To je vrijednost robe do koje fizičke osobe mogu uvesti tu robu bez usluge špeditera uz napomenu da taj limit vrijedi isključivo ako roba ne dolazi nekom kurirskom dostavom.

U slučaju kurirske dostave (DHL, Fedex ili sl.) nema tog limita nego se usluga špeditera, koji je ujedno ta kurirska tvrtka, odmah mora koristiti.
09.12.2012 | 23:51
Da, to je klasično lihvarenje DHL-a i sličnih firmi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 29 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO