Sv. Izidor - zaštitnik Interneta?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sv. Izidor - zaštitnik Interneta?

22.11.2012 | 23:44
Evo gledam "Pola ure kulture" i upravo čujem (i ne vjerujem svojim ušima) kako je Sv. Izidor (Seviljski?) zaštitnik Interneta (nisam siguran jesu li rekli - nepotvrđeni).

Pa se pitam da li je on zaštitnik samo kršćanskog (ili samo rimokatoličkog?) interneta, ili i onog islamskog, budističkog, hindusitičkog, itd? Odnosno, ako je zaštitnik samo kršćanskog interneta, da li je to internet u kršćanskim zemljama, ili za korisnike kršćane, ili to ide nekako po providerima?

Pa, evo, kao vjerski neodređen, zbunjen sam ovom informacijom, a zanima me što misle vjernici o ovom?

A onda mi padaju na pamet i još neka druga pitanja. Npr. - postoji li i zaštitnik GPS-a ili GSM-a? Javne telefonske mreže? Europske elektroenergetske mreže (UCPT)? ...
  • mileni
  • Posjetitelj
22.11.2012 | 23:47
Smatram se vjernikom, no na takve pizd*rije ne obracam pozornost. Nikada. Ne shvacam, zasto te to toliko dirnulo da si otvorio temu o tome? Mozda i muslimani/budisti/zidovi imaju svog zastitnika interneta? Iskreno, totalni debilizam
23.11.2012 | 00:09
Ma nije me posebno "dirnulo". Jednostavno me iznenadilo.
  • mileni
  • Posjetitelj
23.11.2012 | 00:15
Pff... Malo guglaj, ima puno 'gorih' ili smijesnijih stvari, zavisi kako gledas na to. Papa Ivan Pavao II 1992.godine je priznao da zemlja nije staticna, niti da smo u centru svemira. Dakle priznao Galileova ucenja, kao i cinjenicu da je Crkva tu pogrijesila. Radi ovoga kardinali su ga htjeli objesiti, jer je automatski priznao i da pape nisu bezgrijesni. Zanimljivo, jer Biblija govori da je samo Bog svemoguc i bezgrijesan, no eto, Crkva je dosta dugo gonila po svom, iako bi trebali ici po bibliji.

Ima tu jos 1000 ovakvih stvari, covjek se moze posteno nasmijati kad ih procita, tako da meni sv.Izidor kao zastitnik interneta zvuci odlicno naspram tim drugim stvarima
23.11.2012 | 00:41
Čini se kao zanimljiv prijedlog za suradnju s kolegicom vjeroučiteljicom. Znači li to da ako računalo bude zaraženo virusom to je zato jer nisi vjernik?
23.11.2012 | 00:51
mileni kaže:
Pff... Malo guglaj, ima puno 'gorih' ili smijesnijih stvari, zavisi kako gledas na to. Papa Ivan Pavao II 1992.godine je priznao da zemlja nije staticna, niti da smo u centru svemira. Dakle priznao Galileova ucenja, kao i cinjenicu da je Crkva tu pogrijesila. Radi ovoga kardinali su ga htjeli objesiti, jer je automatski priznao i da pape nisu bezgrijesni. Zanimljivo, jer Biblija govori da je samo Bog svemoguc i bezgrijesan, no eto, Crkva je dosta dugo gonila po svom, iako bi trebali ici po bibliji.

Nedostaje mi taj papa, bio jedan od otvorenijih, spreman priznati crkvene propuste. Jasno je ipak, da makar je bio papa i vrhovni poglavar, svejedno nije mogao tek tako izvući crkvu iz srednjeg vijeka, osobito ne jer su većina podređenih mentalitetom još tamo... Uglavnom, politika, marketing, interna dvorska prepucanja i sve drugo samo ne vjera...
23.11.2012 | 01:33
OK, ali dajte vi meni recite ovo što sam pitao:

Jel štiti on samo katolički internet, ili samo kršćanski, ili i muslimanski, budistički, itd? I kako se zna koji je internet katolički?

I jel ima zaštitnik GPSa, GSMa, javne telefonske mreže i UCPT-a?
  • mileni
  • Posjetitelj
23.11.2012 | 02:23
Stiti 'sve internete'.
Jer po bibliji ide nesto ovako: jedan je Bog, samo postoje razlicita tumacenja istoga. Nije tocan citat, ali takav je otprilike krajnji poucak.
Dakle, Allah = Isus = Budha = itd.

Samim time, sv. Izidor stiti od virusa, trojana itd. sve ljude. Pa cak i one koji nisu na OSX-u
23.11.2012 | 02:35
"Saint Isidore attempted to compile a summa of universal knowledge. This encyclopedia epitomized all ancient and contemporary learning. It preserves many fragments of classical learning, otherwise hopelessly lost. The fame of this work imparted a new impetus to encyclopedic writing, which bore abundant fruit in the subsequent centuries of the Middle Ages."

Vidiš da ima nekog smisla, makar bih ga ja stavio da bude zaštitnik Wikipedije:

en.wikipedia.org/wiki/Isidore_of_Seville
23.11.2012 | 04:39
Ako štiti internet, onda to radi slabo. Uvijek ima ljudi koji mogu povjerovati u bilo što, samo tragedija je kad im smeta što ima drugih koji nemisle tako. Papa je 92 priznao neke pogreške... A šta sa svim zločinima koje su počinili? Mislim da je vjera i uvjerenje u čovjeku, ali to neznači da je to istina. Uvujek učimo, otkrivamo novo i mijenjamo mišljenje. Ovo mi je baš bedasto, poput recimo mita o hrvatskom vojniku sa puškom u jednoj ruci i krunicom u drugoj. Ali to je katoličkom kleru svojstveno.
23.11.2012 | 08:30
Možda odgovor na tvoje pitanje leži ovdje:

www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=378

23.11.2012 | 11:34
Sank kaže:
Možda odgovor na tvoje pitanje leži ovdje:

www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=378

Mislim da se zastita odnosi samo na PC do viste...
Ali zaista, Sank...ovo je suludo...total respect
23.11.2012 | 12:31
Sank, ...
...
...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
23.11.2012 | 13:02
@Sank

4 X AAAAAAAAAAAAAAAAA

Vracam se na windowse,sad ima zastitia :D:D:D:D:D
23.11.2012 | 13:05
LukaSnow kaže:
Ako štiti internet, onda to radi slabo. Uvijek ima ljudi koji mogu povjerovati u bilo što, samo tragedija je kad im smeta što ima drugih koji nemisle tako. Papa je 92 priznao neke pogreške... A šta sa svim zločinima koje su počinili? Mislim da je vjera i uvjerenje u čovjeku, ali to neznači da je to istina. Uvujek učimo, otkrivamo novo i mijenjamo mišljenje. Ovo mi je baš bedasto, poput recimo mita o hrvatskom vojniku sa puškom u jednoj ruci i krunicom u drugoj. Ali to je katoličkom kleru svojstveno.

malo oftopik. sjetio sam se mita o hrvatskom vojniku sa puškom u jednoj ruci i walkmanom na kojem sluša stonese. moram priznati da sam to popušio, bio sam mali.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, Glas, marioart, Riba, Vanjuška, Anonimci (2204)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO