Trazi se jedna dobra dusa da pomogne sa MS Access
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trazi se jedna dobra dusa da pomogne sa MS Access

01.01.2012 | 13:24
Dobio sam zadatak da kreiram jednu rudimentalnu (za mene ipak nedostiznu) bazu podataka. S obzirom da sam u pustinji, to jako ogranicava broj osoba koji bi mogli pomoci. Pa cu pokusati ovdje...

Radi se o jednoj Excel tablici koja sadrzi podatke o voznom parku tvrtke (naziv, model, tracking number, lokacija, stanje, opis, napomena i sl). Broj auta se povecao na 2500 pa Excel vise nije praktican.

Ja sam samo predlozio (brzi jezik od pameti) da bi to trebalo sloziti u Access-u, i dobio sam odgovor "do it man"

Importirao sam xls u access i sve je to uredno procitano. Napravio sam par dodatnih tablica za podatke koji se ponavljaju (lokacije, stanje, vrsta vozila, dostupnost i sl).

Kreirao sam i formu za unos novih podataka u tu glavnu tablicu (padajuci izbornici su iz ovih mali dodatnih tablica), ali ne znam dalje. Unos se spremi u tablicu, ali polja iz padajucih izbornika su prazna. Ne znam povezati te tablice

Sve sto trebam u praksi je da ispunim taj obrazac, i odaberem par opcija iz padajucih menija i da taj unos bude pohranjen u bazu.

I trebam report tipa "prikazi mi sve kamione na lokaciji XY".

Jel to tesko za napraviti?

Jel ima neko voljan pomoci da mu posaljem ovo sto sam do sada napravio?

Vjerojatno je neka glupost, ali baze podataka su mi totalna nepoznanica. Velika vecina stranica na kojima bi mogao potraziti pomoc ne prolazi US Army firewall, pa eto, mozda se neko ovdje javi.

Unaprijed hvala svima!

P.S. Sretna vam svima Nova godina!
01.01.2012 | 13:32
Evo sam ti poslao PM
01.01.2012 | 17:45
tek sam sada doletio na forum, ali ako ti mogu pomoći javi se na PM. pitanje je lookup opcijama prilikom povezivanja tablica, report nije uopće problem napraviti. ako treba pomoć javi se
08.01.2012 | 07:43
Zahvaljujem Smayoo i Rusty na nesebicnoj pomoci i odvojenom vremenu za moj projekt! Respect!

Upadam polako u taj svijet. Ali rad u Access-u je stvarno avantura

Dva puta uradis istu stvar POTPUNO IDENTICNO (snimao sam video clip, da budem siguran da nisam lud), i jednom radi, a drugi put nece

Onda ujutro napravis to isto (treci put) i onda radi

Ima i bugova, puno, hvala na pitanju Ali je ugodno okruzenje za rad i nije tesko uciti. Riboni puno pomazu, nama pocetnicima...

S obzirom da je iz Microsofta, mogao je i gore ispasti

P.S. To je kao onaj vic kada otac pita sina zasto ne slici ni na njega, ni na mamu, a otac kaze "kakav je party bio tu noc, dobro je da ne lajes"
08.01.2012 | 22:25
Access 95 i 97 su bili bolno bugoviti. Gotovo neupotrebljivi. 2000 je to doveo u prihvatljive okvire. Par poznatih bugova i poznatih workarounda. 2003 nisam nikad ni vidio, isto kao ni ovaj zadnji, 2010, a s 2007 sam radio u bivšoj firmi i ne sjećam se da je bio bugovit. Štoviše, bio sam prilično zadovoljan njime.

Ovo što opisuješ može se dogoditi, a da nije bug, jer koristiš bazu s "referential integrity" relacijama pa rezultat neke akcije ovisi o tome kakvi su aktualni podaci u tablicama.
08.01.2012 | 23:48
welcome
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 14 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, drlovric, Ender, Gjuroo, jura22, Riba, rusty, tino1, Anonimci (13824)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO