Iritirajući problem!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iritirajući problem!!!

13.10.2004 | 16:57
Primjetili ste da kad donesete data disc s PC-ja, i kopirate ga na svoj hard, sva DATA je zaključana i potrebno je u !!! svaki file otići u info, pa u rubrici OW&Permissions izabrati Read & Write, umjesto iritirajućeg Read Only!!!
UŽŽŽŽŽŽAAAAAASSSSSSSSS!!! Na rubu sam s živcima, jer toga imam brdo za napraviti!
Ima li kakva macro atomska bomba da to ukinem zauvijek!!!???????? ili je harakiri jedini put u smirenje živaca!?
Pomooooooććććććć!!!!

Usput da pitam da li ovaj naš trenutni sistem od OSX još uvijek ne pokazuje broj fileova u folderima ili diskovima, pa to je 9 mogla, zašto su to ukinuli toliko puta je potrebno znati?!?
13.10.2004 | 18:01
Ne znam na koji disk misliš (hard, compact, usb...), ali ja uredno nosim cd-ove i usb-ove sa posla, koji su snimljeni na windowsima ili linuxu i još nikada nisam morao mijenjati read only u read/write. A uredno sam brisao i mijenjao donesene fileove pa vjerujem da bi se OS bunio da je bilo read only.
13.10.2004 | 18:24
mislim na cd/R, to se događa ne samo meni od prvog Panthera!!!
13.10.2004 | 19:33
Kad dobijes takve datoteke, mozes ih sve oznaciti (Command + A) i potom promijeniti podatke u Info dijalogu za sve njih odjednom.
14.10.2004 | 00:58
Toooooo!! To Zvonimir! To sam pitanje postavio, veliko hvala od Krešimira!!!! Ne znaš koliko si mi vremena i živaca sačuval!

Da li možda znaš zašto se to dešava s prženim cd-ima s pc-ija? Može li se to izbjeći nekako u postavci sistem preferencesa?

Možda mac ipak nije poglupavil i možda mogu dobiti informaciju i o broju fileova u folderu? Znaš li možda to? - Iako to "poglupavil" nije uvredljivo valjda za jednu takvu pilu, no na OS 9 se u infu vidio broj fileova, najme uvijek se sjetim kad sam nekad bil u Rusiji oni tam u dućanu ne računaju na kasu i digirton nego imaju "dječja računala!" za odrasle, one s kuglicama, i tak računaju da se zapitaš je li tehnika uvijek sofisticirana kompliciranošću ili jednostavnošću da bi ljudski um mogao više njome vladati!
Naravno za nas ograničenije, da budem skroman, postoji applečnjak i prijateljski nastrojeni znalci, a kolege po pili na stolu!
14.10.2004 | 03:17
pa ja sam stavrno zateče pa to imaš po defaultu..ono....broj fileova u folderu...EVO sadm sam otvorio mapu di imam slike i UREDNO na dnu pokaže boj fileova u folderu...ak te ti zaj***va..otvori mapu, odi u finder, view, show view options.....pa tamo probaj podesiti..možda ti je isključeno..ali ZNAM da je po defaultu uključeno, ak treba pošalem slik na mail!!
14.10.2004 | 03:24
Kad si na Desktopu, klikni (Command + J) i dobit ces postavke o tome sto zelis vidjeti.
Ukljuci opciju "Show Item Info". Ona ce pokazati koliko je stvari spremljeno u svakoj mapi.
Takodjer ce ti pokazati koliko svaka slika na desktopu ima pixela i sl.
Nazalost, sve te opcije nemas kad radis u stupacnom pregledu datoteka (Column View) a mnoge nedostaju i kad radis u obicnom, izlistnom pregledu mapa i datoteka (List View). Ocekujem da ce Tigar doskociti i tim nedostacima i da ce Tigrov Finder biti kudikamo bolji.
14.10.2004 | 08:58
Yes, pod Wiev Options je bilo isklj! Kako uglavnom već dugo koristim Column i List, rijetko Icon View, zaboravio sam na to iako sam to nekad znao učeći OSX, no velim kad dugo ne koristiš...! Hvala, bili ste mi od velike pomoći!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds