Nedostaci u OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nedostaci u OS X

20.05.2004 | 14:31
Sigurnost

Opasni sigurnosni nedostaci u operativnom sustavu Mac OS X

KOPENHAGEN, 19.5. Istraživačka tvrtka Secunia upozorava korisnike operativnog sustava Mac OS X na dva ozbiljna nedostatka, koji lako mogu pogoditi sve korisnike toga operativnog sustava. Nedostatke je moguće zloupotrijebiti pomoću zlonamjerne internetske stranice putem koje hakeri mogu pristupiti računalu korisnika. Nedostaci su proglašeni vrlo ozbiljnima jer ih je lako iskoristiti i jer ne postoji učinkovito rješenje. Korisnicima se preporučuje da izbjegavaju internetske stranice u koje nemaju povjerenja i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima. (aNET)
secunia.com/advisories/11622/
20.05.2004 | 15:15
Mislim da nije rijec o nedostacima, vec o (mogucim) sigurnosnim rupama.
Cak i savrseni sustavi, koji nemaju nedostataka sami po sebi, mogu postati ranjivi na mnosta toga jer zive u varijabilnoj okolini.
20.05.2004 | 16:12
Ovaj iposlek je glup kao i tip na bug on-lineu koji je prepisao tu vijest i zajebo u prijevodu pa sad niš nije jasno...

molim da mi objasni što znači "... i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima"

Budala na BOL-u je napisao "dopušta pokretanje željenog koda na žrtvinom računalu, a bazira se na iskorištavanju upravljačkog sklopa linka 'help' koji pak dopušta pokretanje željenih skripti ekstenzije .scpt putem naredbe 'helpokretanjeskripte'. ".

Njega sam izvrijeđao još gore od dotično iposleka...ali takvi moroni koji sam dodaju nepotrebni šum na jedva čujni signal zaslužuju osnivanje policije koje će im oduzimati tipkovnicu na neko vrijeme...
20.05.2004 | 16:19
Ne uzbuđuj se toliko Hrvoje, umrijet ćeš od raka ...
20.05.2004 | 16:25
Vidim Hrvoje, zna se puno. Kada si toliko pametan zakaj se ne javljaš na moje upite oko Xserva.
20.05.2004 | 16:37
Ne koristim Xserve - ne mogu ti tu ništa pomoći. Windows Server je moj odabir, razmišljam i dodati jedan Linux server... To su ipak fleksibilnija rješenja...

Mac OS X server sam postavio na jednu G4-ku neki tjedan i nisam mogao na nju instalirati niti jedan Macromedia server koji mi treba pa sam prekrižio daljnje investicije u tu platformu (u bilo kojem obliku - vremenom, učenjem, kupovinom hardvera ili bilo što....)
Sorry...nadam se da će tebi OS X server/Xserve biti OK kombinacija...

I da ne bude zabune: pojima nemam tko si ti, također ne znam tko je tip V.R koji se potpisao na BOL vijest. Nemoj to svatiti osobno, to je reakcija na tekst koji se pod tvojim nicknameom pojavio na webu. Možda si ti cool tip, možda bi mogli super pričati na kavi ali kad vidim takve bezvezne prijevode uvijek reagiram na isti način...
21.05.2004 | 10:10
Za HRVOJA i za ostale koje zanima da vide kakav je to propust u OS X-u.
bronosky.com/pub/AppleScript.htm
21.05.2004 | 10:30
www.monkeyfood.com/software/MoreInternet/

This preference pane allows you to change your preferred "helper application" for any of the Internet Protocols your machine is aware of.
21.05.2004 | 15:50
iposlek, hvala na URLu. Sve jasno i od prije...nisam ja mislio da ti lažeš već obliku u kojemu si napisao post je bio čisto smeće bez ijedne korisne infomracije, počevši od "... da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima" gdje je valjd falio dio "...s administrativinim korisničkim pravima"...

Eto....
Mislim da će uskoro browseri početi ukidati sve vrste automatizama zbog ovakvih rupa...nema više refresh s vremnom 0, nema downloada bez interakcije usera, nema automatskog otpakiravanja... Šteta...samo više klikanja i "Yes" "No" prozora za korisnika....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Ender, Gjuroo, Riba, skunic, smayoo, Tito, Anonimci (746)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO