Nedostaci u OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nedostaci u OS X

20.05.2004 | 14:31
Sigurnost

Opasni sigurnosni nedostaci u operativnom sustavu Mac OS X

KOPENHAGEN, 19.5. Istraživačka tvrtka Secunia upozorava korisnike operativnog sustava Mac OS X na dva ozbiljna nedostatka, koji lako mogu pogoditi sve korisnike toga operativnog sustava. Nedostatke je moguće zloupotrijebiti pomoću zlonamjerne internetske stranice putem koje hakeri mogu pristupiti računalu korisnika. Nedostaci su proglašeni vrlo ozbiljnima jer ih je lako iskoristiti i jer ne postoji učinkovito rješenje. Korisnicima se preporučuje da izbjegavaju internetske stranice u koje nemaju povjerenja i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima. (aNET)
secunia.com/advisories/11622/
20.05.2004 | 15:15
Mislim da nije rijec o nedostacima, vec o (mogucim) sigurnosnim rupama.
Cak i savrseni sustavi, koji nemaju nedostataka sami po sebi, mogu postati ranjivi na mnosta toga jer zive u varijabilnoj okolini.
20.05.2004 | 16:12
Ovaj iposlek je glup kao i tip na bug on-lineu koji je prepisao tu vijest i zajebo u prijevodu pa sad niš nije jasno...

molim da mi objasni što znači "... i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima"

Budala na BOL-u je napisao "dopušta pokretanje željenog koda na žrtvinom računalu, a bazira se na iskorištavanju upravljačkog sklopa linka 'help' koji pak dopušta pokretanje željenih skripti ekstenzije .scpt putem naredbe 'helpokretanjeskripte'. ".

Njega sam izvrijeđao još gore od dotično iposleka...ali takvi moroni koji sam dodaju nepotrebni šum na jedva čujni signal zaslužuju osnivanje policije koje će im oduzimati tipkovnicu na neko vrijeme...
20.05.2004 | 16:19
Ne uzbuđuj se toliko Hrvoje, umrijet ćeš od raka ...
20.05.2004 | 16:25
Vidim Hrvoje, zna se puno. Kada si toliko pametan zakaj se ne javljaš na moje upite oko Xserva.
20.05.2004 | 16:37
Ne koristim Xserve - ne mogu ti tu ništa pomoći. Windows Server je moj odabir, razmišljam i dodati jedan Linux server... To su ipak fleksibilnija rješenja...

Mac OS X server sam postavio na jednu G4-ku neki tjedan i nisam mogao na nju instalirati niti jedan Macromedia server koji mi treba pa sam prekrižio daljnje investicije u tu platformu (u bilo kojem obliku - vremenom, učenjem, kupovinom hardvera ili bilo što....)
Sorry...nadam se da će tebi OS X server/Xserve biti OK kombinacija...

I da ne bude zabune: pojima nemam tko si ti, također ne znam tko je tip V.R koji se potpisao na BOL vijest. Nemoj to svatiti osobno, to je reakcija na tekst koji se pod tvojim nicknameom pojavio na webu. Možda si ti cool tip, možda bi mogli super pričati na kavi ali kad vidim takve bezvezne prijevode uvijek reagiram na isti način...
21.05.2004 | 10:10
Za HRVOJA i za ostale koje zanima da vide kakav je to propust u OS X-u.
bronosky.com/pub/AppleScript.htm
21.05.2004 | 10:30
www.monkeyfood.com/software/MoreInternet/

This preference pane allows you to change your preferred "helper application" for any of the Internet Protocols your machine is aware of.
21.05.2004 | 15:50
iposlek, hvala na URLu. Sve jasno i od prije...nisam ja mislio da ti lažeš već obliku u kojemu si napisao post je bio čisto smeće bez ijedne korisne infomracije, počevši od "... da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima" gdje je valjd falio dio "...s administrativinim korisničkim pravima"...

Eto....
Mislim da će uskoro browseri početi ukidati sve vrste automatizama zbog ovakvih rupa...nema više refresh s vremnom 0, nema downloada bez interakcije usera, nema automatskog otpakiravanja... Šteta...samo više klikanja i "Yes" "No" prozora za korisnika....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO