10.10 Yosemite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.10 Yosemite

28.01.2015 | 06:48
10.10.2. update na Mac mini late 2012

- riješen Wake up reason: RTC
- riješni crni uglovi kod Volume up/Volume down
- općenito se čini nešto sitno brži kod otvaranja aplikacija i nekih sitnica

Konačno su ispravili ove bugove što sam im pisao, neopisivo sam sretan i OSX radi konačno kak spada. Zanima me hoće li ove godine izbaciti opet novi, jer stvarno nema smisla, taman pokrpaju bugove i već će novi doć
28.01.2015 | 07:29
Također i na mom hackintoshu riješilo par problemčića od 10.10.1 Youtube je sad brz ko munja
28.01.2015 | 15:48
da, neka puste sada 2 godine, ja neznam sta im je trebalo to svake godine, a bugove rijese pol godine nakon izlaska.

i meni je od updejta malo bolje. sleep wake napokon radi, crni uglovi su me nervirali, zoomiranje u fullscreen mi se cini fluidnije. ako ce raditi updejt, samo neka bugove fiksaju, ali nazalost znamo da nije tako vise
28.01.2015 | 15:59
Nisam ni zinuo, a vec ne radi. SMS i calling continuinity ne rade. jeeeeej
28.01.2015 | 16:20
stefanjos kaže:

Jesi se probao odjaviti sa svih uređaja pa opet prijaviti? Možda pomogne jer je iOS dobil update na tom području ako se ne varam. Držim fige.
28.01.2015 | 18:36
Jesam, nista, opet ne radi. odnosno neke poruke primam, ali ne dobijem notifikaciju, a s jednim frendom mogu samo preko moba(i to ne sms vec imessage)
28.01.2015 | 22:03
ios i mac update, sve 5, sve radi kao i do sada. Samo bi napomenu da ako je netko imao problema kao i ja, sa buđenjem iMaca iz sleepa preko periferije, da sam ga upravo probudio nakon 4 sata sleepa preko trackpada i grafički više nema laga. Pravi test će biti kada ga pustim preko 12 sati, ali za sada je dobro. Ukoliko ne bude radilo palim ga i dalje preko power buttona.
28.01.2015 | 22:39
rusty kaže:
ios i mac update, sve 5, sve radi kao i do sada. Samo bi napomenu da ako je netko imao problema kao i ja, sa buđenjem iMaca iz sleepa preko periferije, da sam ga upravo probudio nakon 4 sata sleepa preko trackpada i grafički više nema laga. Pravi test će biti kada ga pustim preko 12 sati, ali za sada je dobro. Ukoliko ne bude radilo palim ga i dalje preko power buttona.

Ja takodjer nisam primjetio nikakav lag na MacMini ali sto ti kazeš dajmo mu još malo priliku da vidimo dali nam se samo čini ili je greška otklonjena.
29.01.2015 | 01:03
stefanjos kaže:

Moraš i na mobi i na iPadu i na Macu biti prijavljen na istoj WiFi mreži. Pa onda uključiti te opcije...
29.01.2015 | 12:00
Kloba kaže:
stefanjos kaže:

Moraš i na mobi i na iPadu i na Macu biti prijavljen na istoj WiFi mreži. Pa onda uključiti te opcije...

Meni isto ne radi sms vise na macu...
Poziv nisam ni probala.

Ista wifi mreza

Barem su riješili rtc wake up reason...
29.01.2015 | 12:22
Dolazni pozivi s iphonea 5s na imac i ipad rade normalno, međutim kad želim zvat s imaca javi mi "iphone pozivi nisu mogući vaš iphone treba koristiti isti icloud i facetime račun."
Koriste isti račun, a i dolazni pozivi rade, jer da nije na istom računu nebi radili!?

Ima ko takav problem i kako ga riješiti?
29.01.2015 | 15:44
meni i pozivi i SMS radi uredno (oba smjera)
29.01.2015 | 16:31
Ljut k0 Ri5 kaže:
Dolazni pozivi s iphonea 5s na imac i ipad rade normalno, međutim kad želim zvat s imaca javi mi "iphone pozivi nisu mogući vaš iphone treba koristiti isti icloud i facetime račun."
Koriste isti račun, a i dolazni pozivi rade, jer da nije na istom računu nebi radili!?

Ima ko takav problem i kako ga riješiti?

samo se odjavi sa iclouda na svim uređajima i prijavi natrag, imao sličan problem i samo odjava i ponovo prijavljivanje na mac-u rješili problem
29.01.2015 | 18:06
rusty kaže:
meni i pozivi i SMS radi uredno (oba smjera)

Kod mene isto sve radi uredno...
30.01.2015 | 11:59
@Onsight
samo se odjavi sa iclouda na svim uređajima i prijavi natrag, imao sličan problem i samo odjava i ponovo prijavljivanje na mac-u rješili problem

Napravio sam to, ali na žalost ista stvar.
Možda ga buni što imam više mail adresa na Apple ID accountu.
Probat ću se poigrati s time, makar mi je sve radilo ok na početku i samo od sebe, bez promjena na accountu odlazni pozivi su onemogučeni.
30.01.2015 | 16:38
dxdandy kaže:

Ja takodjer nisam primjetio nikakav lag na MacMini ali sto ti kazeš dajmo mu još malo priliku da vidimo dali nam se samo čini ili je greška otklonjena.

Evo nakon 2 dana buđenja mogu reći da je graphics lag otklonjen. Buđenje preko periferije radi sada uredno
31.01.2015 | 18:17
Imam problem sa Safari kada otvorim neku straniu recimo jabucnjak on otvori sam neku drugu koja je nekakva reklama i tako stalno
Bacio sam cookies i neznam gdje se brise cache
Jeli ko zna u cemu je fora
Cak sam stavio i antivirusni pa nista nije pronasao
31.01.2015 | 18:45
Antivirus odmah miči, kažu svi na forumu da ti je to najveći virus...bilo koji antivirusni program, te slični programi poput mackeeper, clean my mac i sl. Stavi si adblock na safari, to će ti privremeno rješiti taj problem. Potraži temu na forumu, koja govori o tvom problemu, tamo je pojašnjeno šta treba napraviti.
31.01.2015 | 21:01
Ja sam imao istu situaciju i spasio se ovime.
01.02.2015 | 14:48
Oh wow... nakon 10.10.2 mi pada wifi svako malo! Stvarno ne mogu više vjerovati u Apple...

P.S. prije nisam imala nikakvih wifi issues, ali mi se mac budio svaka 2 sata po noći što je sa 10.10.2. nestalo

osxdaily.com/2015/01/30/os-x-10-10-2-yosemite-wi-fi-problems/
01.02.2015 | 15:00
Uvijek se možeš vratiti na stariji OS X.

Ukoliko ti tamo ne smeta što sve radi
01.02.2015 | 15:14
mario.zg kaže:
Uvijek se možeš vratiti na stariji OS X.

Ukoliko ti tamo ne smeta što sve radi

A znam da se mogu vratiti, ali nije mi jasno da nisu u stanju nesto popraviti sa updateom ( meni se mac budio svakih 2 sata) i ne napraviti 100x goru stvar...
01.02.2015 | 15:19
A riješit će, samo je pitanje vremena.

Uostalom bolje da se budi nego trajno uspava
09.03.2015 | 09:47
Macbook Pro Late 2007 2.2Ghz - instalirao, probao, sve radi ali GUI se vuče u usporedbi s npr. Mavericksom. Ja nebi preporučio taj 'flatware' za starije mašine.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 9 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?