Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

06.08.2014 | 05:38
Pa kad napraviš quicklook, otvori ti se QL prozor, i tamo imaš gumb. Na 10.8 u tom gumbu piše "Open with (koja već aplikacija)". Na 10.9 više ne, jer su i to nešto izmijenili. Nemam 10.9, ali na temelju onog što sam pročitao, tamo na tom gumbu piše "Preview", a razlika je u tome što dobiješ quicklook preview, ali bez modalnog prozora. QL je modalni prozor, znači moraš ga zatvoriti da bi klikao po nekom drugom prozoru. E, pa taj preview onda ne radi. Ali QL preview - radi.
06.08.2014 | 19:22
ne znam, ja ne vidim nikakav Preview... kad klinkeš na quicklook (ikona u obliku oka), otvori se prozor i pokrene se video (ako je mp4 ili mov), a jedine opcije su Open with i Share.
dakle, radit će. ajde da vidimo...
06.08.2014 | 20:51
Javi kako je prošlo.
07.08.2014 | 11:14
očito se nismo razumijeli. nije se, nažalost, ništa dogodilo. zapravo, dogodilo se to da sam dobio statični preview videa, dakle običnu sliku, a ne mogućnost da mogu pregledati video. nije mi uopće jasna svrha ovoga. quicklook opcija za video postoji da bi se mogao pregledat video, a ne da ikonu od fajla pretvori u still iz filma.
znači, u Mavericksu ne postoji mogućnost za pregledavanje videa kroz quicklook opciju u finderu - ako nije mp4 ili mov format?
07.08.2014 | 11:41
Jbg, sorry onda... Očito ne postoji mogućnost. Barem ne još.
08.08.2014 | 06:34
Ja sam se s quick look mucio i dok nisam instalirao QT7 PRO nije radilo, znaci neku PRO verziju QT moras imati, sa obicnim nece..
Sada .mov file h.264 sa Canona 60D u finderu samo kliknem (desno se pojavi mali prozorcic i na njemu play tipka) i moze plejati bez ikakvog otvaranja ( isto kao i mp3)
a mozes i quicklook...
08.08.2014 | 17:07
@Chero: ma ne namjeravam kupovat QTPro zbog toga. već će netko smislit nešto...

nego, čini mi se da nije baš normalno da mi se već nekoliko dana otkako sam instalirao Mavericksa komp još uvijek optimizira - ili je?
Prilozi:
08.08.2014 | 21:20
Ovisi koliko mu dozvoljavaš da to odradi. Jesi ga pustio da odradi to preko noći, dok ne radiš ništa drugo?
09.08.2014 | 15:53
kako mu to trebam dozvoliti? šta trebam napraviti - ili ne napraviti?
09.08.2014 | 18:03
Pusti komp da nije u sleepu i ne radi ništa
11.08.2014 | 12:45
evo, pustio ga već drugu noć i još uvijek optimizira... (?!)
11.08.2014 | 13:21
Onda je za pretpostaviti da se Spotlight zaglavio. Kad klikneš na povećalo gore desno na menu baru, što tamo kaže?
11.08.2014 | 15:38
spotlight najnormalnije radi.
11.08.2014 | 15:46
OK, a koliko je zapravo opterećenje CPU? Ako otvoriš System Activity Monitor i poredaš procese po iskorištenju CPU, koji jedu najviše?
11.08.2014 | 20:58
to se mijenja iz sekunde u sekundu i to uz velike oscilacije. evo jednog screenshota, ali...
Prilozi:
11.08.2014 | 21:39
Što ti znači "velike" oscilacije? Da li neki proces skače na više od 1-2% CPU. Da li neki skače na 30, 50, 90%? Koji?
Naravno, pri tom quitaj sve uobičajene aplikacije koje inače koristiš.
15.08.2014 | 12:53
izgleda da se ta obavijest o optimiziranju ne gasi sama nakon optimizacije nego ju treba ručno ugasiti pa je valjda sve ok...
15.08.2014 | 15:27
Ajde, dobro...
28.08.2014 | 10:01
Jel se ikome događa da obriše datoteke i smeće izgleda kao da je prazno i ne može se desnim klikom Empty Trash, a kad otvori vide se te datoteke i može se na kotačić i empty trash? I još sam primjetio da se spoji na wi-fi, a izgleda kao da nije spojeno. Ta 2 bug-a obično dolaze u kompletu, nakon restarta je sve ok.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, tino1, zoranowsky, Anonimci (1032)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO