Spotlight ne može započeti indeksiranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotlight ne može započeti indeksiranje

26.02.2014 | 10:44
Elem, MBP, 10.8.5, ali nisam siguran da ima veze s verzijom OS-a, ili da ima veze samo s tim.

Najprije sam primjetio da mi ne odrađuje TM backup. Krene raditi backup, napravi 100-150 MB od 1,5GB (nakon 10 dana) i onda jednostavno vrti, misli da radi, a ne radi ništa, vanjski disk ode spavati...

Onda sam skužio da je Spotlight zbrčkan i da pokušava indeksirati (ne znam zašto ni kad se to dogodilo, ne koristim ga često), ali ne ide mu - u nedogled se vrti na "estimating time to finish indexing", nikako da pokaže progress bar i da počne indeksirati.

Onda sam pokušao obrisati postojeći spotlight index i restartati spotlight deamon. Nakon toga se pojavila ona trepćuća točkica u povećalu na menu baru, ali i dalje nije uspijevao krenuti s indeksiranjem (u Activity Monitoru svi procesi povezani sa Spotlightom nakon minutu-dvije praktički spavaju - nijedan ne koristi CPU).

Pustio sam ga preko noći, bez promjene. Reboot, bez promjene. Boot u recovery particiju, test sistemskog diska, sve OK.

Poučen ranijim iskustvima takve probleme najčešće izaziva nešto 3rd party pa sam išao provjeriti da li se što kamo naselilo i - našao sam Android File Transfer aplikaciju u Login Items (trebala mi je za tablet od klinaca).

Maknem to govno iz Login items, reboot stroja i - spotlight napokon indeksira!

Još nisam siguran da će biti ok jer je započeo s estimateom 25 min, a sad je odmakao već, ali je estimate na 82 min. Sad ću pogasiti sve aplikacije i pustiti ga da na miru odradi svoje pa ću vidjeti.

Eto, za slučaj da netko ima sličan problem, možda mu ovo pomogne.
26.02.2014 | 11:57
meni se isto dogadalo zbog SD kartice. imam micro sd karticu u adapteru kao dodatni storage u macbook airu, cijelo vrijeme je unutra posto ne strsi van kucista uopce. non stop ju je htio indexirat, a nije mogao, pa je zapeo tako i stajao stalno i zdero mi cpu/ram i bateriju. treba u sys prefs-spotlight-privacy stavit da ne indeksira karticu. isto mozete napravit i sa stickovima i eksternim diskovima, ako zelite. onda nece stvara one hidden foldere i nece zavrtit diskove kad otvorite spotlight, ako su u sleepu. naravno, ako vam nije potrebno indexiranje tih diskova/stickova.
26.02.2014 | 17:10
Evo, završio je indeksiranje, nakon nekih 5-6 sati ukupno...
27.02.2014 | 09:13
I konačni zaključak - jutros, evo, i TimeMachine backup radi normalno. Dakle, sve je uistinu i bilo povezano iako nisam baš siguran kakve logike ima da zbog zaglavljenog Spotlighta zaglavi i TM backup. Prije će biti da je Android FT zaglavio i jedno, i drugo.
27.02.2014 | 20:20
Da, sve je tu čudno. Imao sam i ja problema sa spotlightom i imao sam instaliran android file transfer. Problem sa spotlightom sam na kraju riješio novom instalacijom OSX-a. Sad spotlight radi normalno iako imam također instaliran android file transfer. Smeće od TM ne koristim.
Pitam se kako nekakav programčić može da zblesira spotlight, koji je dio OSX-a? Tko tu koga kontrolira?
Bit će da osx ima sve više problema sam sa sobom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 15 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?