Karma na forumu!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Karma na forumu!

17.01.2012 | 00:35
Sad sam se pravo nanervirao zbog toga sto pojedini clanovi dijele minuse , samo zato sto se necije misljenje ne slaze s njihovim. Ok je dijeliti negativnu karmu nekom ko je postavio pitanje na forumu pa i ja, ali u raspravama da se dijele negativne karme , to je stvarno za mene podmuklo.Ako je rasprava, onda svako ima pravo na svoje misljenje. Ja sam do sad trebao hiljadu negativnih karmi podijeliti, ali nisam toliko zloban.Ovdje je ko u vrijeme komunizma. Nista protiv Tite, s tim da je ovdje u pitanju njihovo velicanstvo Apple. Dajte ljudi, kulirajte malo. Tu smo da pomazemo jedni drugim ia da razmjenjujemo misljenja.A ne da kaznjavamo jedni druge.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 00:39
Molim te, nemoj mi reci da ti je to briga
Evo od mene si dobio + karmu!

Sta se sa time zamaras pobogu!
Tema zaključana.
17.01.2012 | 00:42
Ako te to veseli u životu, + i od mene
Tema zaključana.
17.01.2012 | 00:45
ma nije rijec u karmi.ebo karmu, ali da ima mogucnost mozda bi mi samar spucao. ovdje karma u zivotu samar ili saka. tako ja to shvacam
Tema zaključana.
17.01.2012 | 00:49
@scarface32 , dobro jutro i dobrodošao u stvarni svjet.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 00:53
Nemoj da obracas paznju na to,ja u jednom danu dobijem po 10+ a sutra se nikako ne logujem i vidim da su mi dali bar - 12.Jer ocito su bili neki na forumu koji me nesto ne zarezuju .Kako si i rekao tu smo da razmjenjujemo misljenja i pomazemo jedni drugima.Meni je dovoljno kada uspijem nekome pomoci da sredi problem.Karma ili ne nije ni vazna.Samo lagano i Ti si sibicar sta ti je
Tema zaključana.
17.01.2012 | 02:27
Iskreno, ja to uopće ni ne gledam. Mislim da je nekad prije nije ni bilo.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 07:25
Ja sad razmisljam otvoriti 10 racuna na Jabucnjaku i svaki dan si dodjeljivati karme.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 07:38
Dovoljno je da se neko ne slaze s tvojim misljenjem i odmah karma ide dole. Sto uopce ne govori nista o tebi, nego mozda o drugim ljudima

Meni to stvarno nista ne znaci, mada je lijepo vidjeti da si pozitivan, jer to automatski znaci da imas istomisljenika ovdje

Zabac, ja otvorim isto 10, pa ja klikam tebi a ti meni, da nas ne provale?
Tema zaključana.
17.01.2012 | 09:36
ma Karma kao karma i nije bitna. Nego, kao sto sam vec rekao da bi me sutra stocom spucao da sam mu blize. samo zbog toga sto imam drugacije misljenje.A karmu sam gledao na pocetku, kad sam se tek registrovao i i tek poceo koristiti apple.naravno da cu pazljivije citati postove od nekog ko ima puno karme jer je logicno da taj i nesto zna o apple-u(konkretno mac os-u). nije je djaba dobio, tako sam ja barem na to gledao.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 10:34
Svi ste mi dužni po klik.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 11:08
scarface, ne zamaraj se....karma je tu više kao razbibriga nego kao nešto što treba ozbiljno shvaćati. Već je bilo par rekacije uznemirenih ljudi pa sam razmišljao da to potpuno uklonimo ali eto, ostalo je jer nije bilo problema češće.
Mislim da pretjeruješ kada negativnu karmu uspoređuješ sa šamarom, raspravljamo uglavnom kulturno, a stav ostalih najbolje vidiš i u porukama ovdje.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 11:23
ma oni koji imaju kesu (i obraz)za opaliti samar, napast ce te verbalno, otvoreno. kakvi minusi!
Tema zaključana.
17.01.2012 | 11:27
kinsif kaže:
ma oni koji imaju kesu (i obraz)za opaliti samar, napast ce te verbalno, otvoreno. kakvi minusi!

A možemo organizirat i boksačke večeri u Peek&Pokeu.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 12:25
grof kaže:
A možemo organizirat i boksačke večeri u Peek&Pokeu.

Rijetki znaju da je to već bilo organizirano! Prala se i krv s laminata. Sve dobrovoljno naravno.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 12:29
Robot vs. Robot nadam se!
Tema zaključana.
17.01.2012 | 12:38
Riba kaže:
Rijetki znaju da je to već bilo organizirano! Prala se i krv s laminata. Sve dobrovoljno naravno.

Omg. Daj mi samo reci kojom forumskom temom je priča započela.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 13:04
Postoji život i van foruma.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 13:24
Šta da?

Btw, daj molim te baci oko na onaj RAM kojeg sam iskopao i reci mi što misliš.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 13:49
Nemam mišljenje, nema pojma o tome. To su previše tehničke stvari za Mac korisnika.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 13:51
Moram još primjetiti da barem na avataru strahovito podsjećaš da džepnog križanca između Jasmina Stavrosa i Massima Savića. Bez loših namjera!
Tema zaključana.
17.01.2012 | 14:10
Riba kaže:
Nemam mišljenje, nema pojma o tome. To su previše tehničke stvari za Mac korisnika.

Makes sense. Jedva čekam tvoju sljedeću stručnu prezentaciju.

Moram još primjetiti da barem na avataru strahovito podsjećaš da džepnog križanca između Jasmina Stavrosa i Massima Savića. Bez loših namjera!

Pitam se samo s kime bi me tek usporedio da imaš loše namjere.
Je, i ja tebe volim.

(i kliknuo sam ti karmu u minus, usahnuo dabogda)
Tema zaključana.
17.01.2012 | 15:51
Moram priznat da sam i ja primjetio taj sustav karme posto sam frisko registriran. Ono, gledas tko ima pozitivnu, a tko negativnu, cisto kao orijentir ciji savjet ( pogotovo tehnicki ) ima vecu tezinu. Al eto, kazu ljudi da se to bas ne gleda ovdje.

Mozda bi nekakav "hvala gumb" bio malo sretnije rijesenje. Ako smatras da ti je netko pomogao, ili napisao koristan post, stisnes mu hvala. Pa imas neku statistiku, ono broj postova i pohvaljen XY puta.

S ovom karmom mi se cini da ljudi lupaju minuse kako stignu, tj. cim tvoje misljenje nije jednako njihovom (a ne koristis vrijedjanje i vulgarne izraze).
Tema zaključana.
17.01.2012 | 16:36
civicar, vrlo vjerojatno si u pravu, ta bi vrijednost trebala imati značenje koje si opisao. Promjenom terminologije bi vrlo vjerojatno dobili željeni efekt - ili jednostavno ukloniti opciju "minus".
Tema zaključana.
17.01.2012 | 16:38
civicar kaže:
Ono, gledas tko ima pozitivnu, a tko negativnu, cisto kao orijentir ciji savjet ( pogotovo tehnicki ) ima vecu tezinu.

Je, i onda ti Riba sa zilijun karma-bodova (i ponosni autor najkastrofalnijeg predavanja o pomoći korisnicima koje je ikad održano u povijesti čovječanstva) da savjet da pitaš nekog drugog.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 16:43
Riba kaže:
civicar, vrlo vjerojatno si u pravu, ta bi vrijednost trebala imati značenje koje si opisao. Promjenom terminologije bi vrlo vjerojatno dobili željeni efekt - ili jednostavno ukloniti opciju "minus".

Da, uklanjanje minusa bi mozda bilo najelegantnije rijesenje, bez puno filozofije. Minus onako - djeluje negativno.

@Grof -
Tema zaključana.
17.01.2012 | 17:27
Uz rizik da zaradim minus meni je taj sustav karmi malo bezveze jer, evo, ja koja sam tek od nedavno Apple user i pojma nemam o ničemu, klikćem po forumu raznorazne teme koje me potencijalno interesiraju. Pročitam, skužim više-manje, zatvorim i idem dalje. Uopće mi ne sine da dodijelim karmu ljudima koji su pomogli a često zna biti po nekoliko njih sa više postova. Pretpostavljam da većina nas slično radi pa ako karma služi za iskazivanje nečije korisnosti na forumu, bojim se da to baš ne prikazuje zorno.
Također, ako se zbilja negativni bodovi dodijeljuju kada netko nešto pita onda se moram zapitati (odmah minus) kakav je ovo forum ako se ništa ne smije pitati? Valjda smo tu da podijelimo iskustva i pomognemo jedni drugima.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 17:32
O bože...pa ta "karma" nema utjecaja ni na što, niti će itko imati bilo kakve posljedice ako ima tu vrijednost i minus milion. Otkud i to da se "ništa ne smije pitati"? Zar netko dijeli minuse za pitanja? Shvatite to kao razbibrigu.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 17:39
Najbolje je da pitas odbor da li da maknete minus ili ne?
Jeste, malo zbunjuje taj minus ali nista toliko strasno, ma da bi bilo ljepse da ih nema. Samo plus bi bilo idealno i mislim da bi se ljudi vise opustali u pisanju svoga misljenja, ovako strahuju da nece dobit recku!
Tema zaključana.
17.01.2012 | 18:47
previse slova trosimo ni na sto!
nema sanse da ce ti itko dati minus radi pitanja! a jos manje bi te to trebalo brinuti!

meni je fora to sa karmom, ali mozda bi trebao biti neki sticky sa uputama kako su administratori zamislili da stvar funkcionira!.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"
  • VanjusOS: jučer bila godišnjica Jobsove smrti - zar nitko nije se sjetio toga?
  • dpasaric: Vidim da vam treba više ljubavi, pa nešto s puno pozitive... :)
  • dpasaric: Novi članak na naslovnici! :)
  • drlovric: Ako imamo nekog vlasnika pausalnog obrta, molim da mi se javi. Hvala.
  • Bertone: Sad sam zbunjen, toliko da sam išao googlati da li se što promijenilo oko pojma "tašt", ali kako nije, ne razumijem pitanje ili zašto si došao do takvog zaključka :/
  • drpongrac23: @Bertone- Zašto si pun taštine?!?!
  • Tito: Baš gleado prošli tjedan u Kinoteci
  • Yonkis: [link] ako niste gledali u kinu (Art Kinu) onda morate pogledati na HRT2, večeras, rekao bih da je must-see za sve koji su iz Rijeke
  • Bertone: I tako se od pitanja da li djetetu (za koje ne znamo koliko ima godina) isplati uzeti laptop, došli smo do čiji je ve*i :D
  • jura22: Naveo primjer. Postoje i editori za jednanzbe na macOS-u.
  • smayoo: Pages koristi standardni LaTeX za jednadžbe, kao i LibreOffice (LO ima još i neki legacy sistem od OpenOfficea), a MS Office koristi svoj neki vrlo nepraktičan sistem, oduvijek. Tko piše puno jednadžbi u svojim tekstovima, nauči se LaTeXu jako brzo i puno je brži i efikasniji nego s MSO, na bilo kojoj platformi.
  • jura22: Za unijeti jednandžbu u Pages treba naučiti prohgramirati.
  • jura22: MSO na macOS-u ne radi kao na WIN. Recimo Mail Merge je neupotrebljiv ako ima iole više slogova. Kao tekst procesor je OK, ali je i Pages isto OK.
  • drlovric: Ako bas hoces Air, instaliraj Parallels i opet vrti nativnu verziju Win Office paketa. Radi to dobro.
  • drlovric: Autori MS Office za Win i Mac nisu nikada otisli niti na team building, a kamoli radili skupa. Ta dva proizvoda nemaju zive veze jedan s drugim :)
  • Bertone: Kako to? Pa rekao si da MacOS bolje koristi hardverske resurse :P

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO