Novi podforum - HomeKit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi podforum - HomeKit

08.03.2022 | 16:26
Za zaljubljenike u tehnologije iz domene "pametne kuće" otvorili smo podforum "HomeKit" gdje možete pisati o svemu vezanom za ovu Appleovu platformu koja se polako, ali sigurno širi i postaje sve zanimljivija u nastojanju da nam olakša svakodnevicu!

www.jabucnjak.hr/forum/homekit/202452-ap...tnu-kucu.html#202452
08.03.2022 | 17:30
Ovo nam je bas falilo, hvala!
08.03.2022 | 17:53
Ja se isto veselim temi. Većinom sam do sada koristio Ikea homekit apraturu, ali namjeravam dodati par senzora - izljev vode, dim i sl., tako da me baš zanimaju vaša razmišljanja o ovoj tematici.
08.03.2022 | 18:09
Kada sam prije 5-6 god kupio Philips Hue zarulje, iz ciste znatizelje, nisam vise nikada kupio non smart lights. Za cijelo to vrijeme mi je pregorjela samo jedna, jer mi je tresnula od pod kada su majstori bojali zidove.

Skup hobby ali HUE eko-sustav radi dobro i pouzdano.

Sada sam nasao drugi sustav i u fazi sam testiranja. Kineski Xiaomi ima masu uredjaja koji za rad koriste Zigbee protokol. Kupis taj mali uredaj (hub, 25-30 eura) koji je kompatibilan sa Apple Homekit. Tako da sve iz Xiaomi ponude spojeno na njega (sijalice, senzori, bijela tehnika, vage, kuhala za vodu, ventilatori, klime, grijalice, termostati) u teoriji radi i sa Siri i Home app.

Mislim da trenutacno ne postoji bolji sustav po pristupacnijoj cijeni od ovoga sto nudi Xiaomi.
08.03.2022 | 19:21
Slazem se za Xiaomi, definitivno sve sto imam bez 'jabuke' je od njih. Ali nije bas tocno da je sve sto radi kroz zigbee 3.0 ujedno i HomeKit kompatibilno, zbunit ces ljude, ipak triba malo obratiti paznju da uredjaj ima HomeKit oznaku.
Druga stvar sto triba paziti kod njih je za koje je trziste proizvod, npr. kamera za kinesko trziste nece raditi sa EU serverom i vice versa (naravno ako je HomeKit kompatibilan uredja netko ce reci pa sto te brige za to, koristi ga samo u HomeKit modeu, sve 5 slazem se, ali ja osobno volim imati redundancy pa zelim imati oboje i HomeKit i proizvodjacev app).

Ja bi svima debelo preporucio njihovu Aqara seriju, tj. tehnicki to nije serija nego zaseban brend samo je u vlasnistvu Xiaomija.

Imam IKEA-in hub i par zarulja u jednoj sobi, i brdo Aqara senzora, switcheva i zarulja po cilom stanu. IKEA hub i tih par zarulja je u jednoj sobi, hub odma kraj routera (zicano spojen) a 5 zarulja pobacano u 3 razlicita lustra, najdalja je cca max 4m od huba. I to svako malo zaje***, bar jednu zarulju svaki tjedan tribam 'restartati' (ili odvidati/zavidati ili ugasiti/upaliti na prekidac).
Dok s druge strane, Aqara vec skoro godinu dana niti jednog problema, a hub je bezicni, zapravo jos bolje to je kamera sa ugradjenim hubom za druge uredjaje (model G2H EU verzija), a sve djidje su sve razbacane i to kroz 2 kata.

Slijedece sto me zanima je smart lock, npr. A100, ali nikako da ga uspijem naci kod europskih distributera. Aqara tvrdi da imaju EU verziju, ali svi EU distrubuteri koje sam kontaktira tvrde da nemaju EU certifikat i zato ne drze. A ipak mi je to malo preskupo da narucujem sa AliExpressa bez ikakve garancije da ce raditi dok ne probam.
08.03.2022 | 20:11
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.
  • ExC
  • Korisnik
  • 2
09.03.2022 | 06:06
drlovric kaže:
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.

Linkovi bi bili odličan input za nas početnike. NIkada se nisam bavio temom HomeKit-ova, pa bi lijepo molio da bacite linkove da vidimo što, gdje, kako, zašto.
Hvala.
09.03.2022 | 07:43
Predlažem da otvorite namjensku temu za to u Homekit podforumu, a ne ovdje (u najavnoj temi u Jabučnjak podforumu) pa onda tu namjensku temu (za preporuku provjerenih uređaja) možemo staviti da bude sticky
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 54 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, drpongrac23, Gjuroo, m@xym, Riba, zorsim, Anonimci (1222)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO