08.03.2022 | 19:21
Slazem se za Xiaomi, definitivno sve sto imam bez 'jabuke' je od njih. Ali nije bas tocno da je sve sto radi kroz zigbee 3.0 ujedno i HomeKit kompatibilno, zbunit ces ljude, ipak triba malo obratiti paznju da uredjaj ima HomeKit oznaku.
Druga stvar sto triba paziti kod njih je za koje je trziste proizvod, npr. kamera za kinesko trziste nece raditi sa EU serverom i vice versa (naravno ako je HomeKit kompatibilan uredja netko ce reci pa sto te brige za to, koristi ga samo u HomeKit modeu, sve 5 slazem se, ali ja osobno volim imati redundancy pa zelim imati oboje i HomeKit i proizvodjacev app).
Ja bi svima debelo preporucio njihovu Aqara seriju, tj. tehnicki to nije serija nego zaseban brend samo je u vlasnistvu Xiaomija.
Imam IKEA-in hub i par zarulja u jednoj sobi, i brdo Aqara senzora, switcheva i zarulja po cilom stanu. IKEA hub i tih par zarulja je u jednoj sobi, hub odma kraj routera (zicano spojen) a 5 zarulja pobacano u 3 razlicita lustra, najdalja je cca max 4m od huba. I to svako malo zaje***, bar jednu zarulju svaki tjedan tribam 'restartati' (ili odvidati/zavidati ili ugasiti/upaliti na prekidac).
Dok s druge strane, Aqara vec skoro godinu dana niti jednog problema, a hub je bezicni, zapravo jos bolje to je kamera sa ugradjenim hubom za druge uredjaje (model G2H EU verzija), a sve djidje su sve razbacane i to kroz 2 kata.
Slijedece sto me zanima je smart lock, npr.
A100, ali nikako da ga uspijem naci kod europskih distributera. Aqara tvrdi da imaju EU verziju, ali svi EU distrubuteri koje sam kontaktira tvrde da nemaju EU certifikat i zato ne drze. A ipak mi je to malo preskupo da narucujem sa AliExpressa bez ikakve garancije da ce raditi dok ne probam.