Arhiviranje foruma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Arhiviranje foruma

27.08.2003 | 00:08
Pred koji dan sam se na njuzima raspitivao postoji li mogucnost arhiviranja foruma (konkretno me zanimao Adobeov forum). Odgovori, ne samo na mac grupi, su bili od nemoguce do tesko izvedivo i neisplativo.

Ukratko, kolko su mi rastumacili, arhiviranje je u ovom ili onom obliku moguce ako je tvorac foruma to predvidio.

E sad, mene zanima sta je s jabucnjakom? Naime, pretpostavljam da ce biti pametnih postova koje ce biti vrijedno arhivirat za neke buduce dane. Najlogicniji izbor za implementiranje tako neceg, barem po meni, je FileMaker.

Eto, slusam odgovore.
27.08.2003 | 02:25
Tehnički dio će ti odgovoriti Riba, naš kapo od weba, a ja ću ti reći moje iskustvo s drugih (ne-računalnih) foruma. Arhiva, kao arhiva često ne postoji, ali postoji odličan search, a baza raste... Moderator brine da su teme on-topic i problema nema. Vrlo brzo nađeš što te zanima - čak i kada se radi o temi od prije par godina. Puno znači ako su korisnici pametni, pa uredno i detaljno označe topic - npr. "Kako izraditi boot CD-a za OS X-only strojeve?". Tu već postoji dovoljno keyworda da se uz dobar search lako pronađe ono što te zanima itd... ono što nam sada nedostaje, a mislim da je važno, je lista aktivnih tema... to ima većina web foruma. Riba obećaje soluciju čim situacija s brojem poruka zagusti.
27.08.2003 | 11:46
Dakle, sadrzaj poruka u forumu je zapisan u mysql bazi. Jednom kad su tamo, sa njima mozes raditi sto ti srce pozeli. Dakle - po defaultu one su arhivirane, i sve vec radi upravo onako kako si i zamislio.
Naravno da se nece cuvati sve poruke unedogled - mislim da je najbolji nacin "arhiviranja" taj da se sve informacije vrijedne cuvanja prebace u FAQ. Neki to rjesavaju tako da zanimljive threadove cuvaju tako da ih prebace u zaseban read-only forum.
27.08.2003 | 22:41
Riba, bojim se da nisi skuzio sta ocu. No da, i moje zelje su jedinstvene, nisam siguran da to igdi drugdi postoji. Naime, ne radi se da webmaster, ili tko vec odrzava forum moze arhivirat isti. Poanta je da ja kao juzer mogu napravit svoju lokalnu arhivu. Znaci da mogu sadrzaj foruma skinut na svoj disk.

Ovo da vrijedni odgovori udju u FAQ, sve pet. Ali tebi nekaj moze biti jako vrijedan odgovor, dok meni moze biti nesto sta me opce ne zanima (ili t recimo vec odavno znam).
28.08.2003 | 12:43
Ja sam bio siguran da te nisam skuzio
Sad mi je jasno, za takve stvari treb raditi svoju malu lokalnu arhivu, ja to uglavnom radim sa cut&paste ili print buduci da kolicina takvih informacija nije velika (ne vjerujem da ti treba baza foruma koji sadrzi moza 5% informacija koje bi sacuvao)...
Za takve potrebe ja sam nasao savrsen alat, stovise pisem review istog da ga puknem na Jabucnjak, a ti u medjuvremenu baci oko na DEVONThink na www.devon-technologies.com. Fantasticna stvar za gradjenje svojeg osobnog knowledge basea - Filemaker je overkill.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO