iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5

15.10.2012 | 15:40
...i sve unatrag 3 generacije:lol:
15.10.2012 | 23:40
Koliko je sigurna ova informacija da ce 25 - 26 biti u prodaji
17.10.2012 | 12:15
Pozdrav, dali se ko od vas predbilježio u Vipa ili HT-a? i jesu koga zvali možda?
17.10.2012 | 17:36
Ja sam kot T-Coma i nisu zvali. Mislim da zovi jedan dan prije i valjda nakon filtracije zahtjeva.
17.10.2012 | 18:14
Ja sam se predbiljezio u Vip-a i nitko me nije kontaktirao.
Ma tko zna kad uopce Iphone5 dolazi
18.10.2012 | 09:49
Ovdje u nizozemskoj je nestasica. tj ne dobijaju ga , cak ni u apple storeu. Izgleda problemi sa proizvodnjom i jos su ih one ogrebotine dodatno usporile radi kontrole. Sinoc bio u apple storeu uzimao svoj imac sa popravke i prvi put sam se uvjerio da ima ogrebanih . znaci nije preuvelicavanje. tip za mojim stolom je novi dobio jer je njegov crni ogreban. Moja preporuka, ko hoce novu peticu nek uzme bijelu .
18.10.2012 | 11:43
Ili najbolje ostati na Iphonu 4s
18.10.2012 | 11:43
smayoo kaže:
A 4S dolje? Nix?

Pa kao da se doista nešto dogodilo sa cijenama starih modela. Mislim da sam vidio da je sad 16GB model oko 2.300 uz tarifu 175, ali sad mi se to ne da uzet više jer je petica ipak prilično bolja. Prije mjesec dana sam bio u T-Mobilu. Meni je prije 6 mjeseci istekla pretplata i tada sam bio spreman uzet novi iPhone, ali mi je 2.800 kuna bilo previše. 3GS 32GB sam platio 1.400 prije 3 godine, a iP4 prošle godine u Vipu 1.600 kuna uz tarifu 100.

Svejedno, dođem ja prošli mjesec s idejom da bih ipak uzeo telefon, kad ono veli ova 3.200 kuna. To je fakat bilo previše i ako već moram plaćat duplo više nego ranije nek onda barem bude najnoviji model. Neki dan sam gledao kad će novi iPhone pa sam vidio da su smanjili cijene starim modelima. Iskreno, i te smanjene cijene su drastično više nego što su bile prije par godina.

Edit - sad sam opet bacio pogled. Digli su cijenu u 9. mjesecu sa 2.800 na 3.200, a sad su je spustili na 2.600 u dućanima (na webu je 2400). Majstorski, nema što.
25.10.2012 | 14:43
Tony.Soprano kaže:
Ponoćna kupnja iPhone-a 5 će biti u četvrtak 25.10.2012, a u redovnoj će ponudi biti od petka 26.10.2012. To bi bilo to.

Ma jel idemo u shoping veceras!?
25.10.2012 | 15:30
Nigdje nema nikakve najave o toj misterioznoj ponoćnoj prodaji.
25.10.2012 | 16:38
Ja sam bijelog narucio i cekam vec 3 tjedna da dodje. Na Youtube-u ima dobar filmic koji uzet, bijeli ili crni. Jako lako se osteti crni.
25.10.2012 | 19:16
Navodno u Vipu kreću s prodajom od 05.11.
25.10.2012 | 19:56
a u t-mobileu navodno 02.11
25.10.2012 | 20:53
Vecer, evo ja imam peticu dva tjedna i moram rec nekako nisam zadovoljan jer mi je prevelik (ili je to samo navika od trojke do cetvorke) i prelagan mi je u ruci kao da drzim neku igracku od plastike. Cak me ovo zadnje najvise smeta. Sta se tice brzine moram rec da mu je internet stvarno brzi od petice, slike su odlicne...ali je prelagan... (tko zna mozda je to ipak stvar navike). Npr. neki programi nisu ni slozeni za 5-ticu (ili jos nisu ) npr. mucci me razmak kad pisem poruku (pogotovu i WhatsApp-u), evo do sada u tih 14 dana barem sam 10 puta pozalio sto sam ga kupio, sto nisam ostao na 4. ili opet ono prvo stvar navike. jedino kaj mi se jako svidja to su zvucnici na njemu kad se slusa glazba na zvucnike (ne na slusalice) da se stvarno cuje i to moram rec jako kvalitetno, pametna stvar je sto su "uticnicu" za slusalice stavili dolje (na 3 i 4 je gore). Sve u svemu imam "samo" dvije zamjerke: velicina i lakoca (a jedni vole bas to) ne moze se svima ugodit. (evo malo mojeg misljenja o novom iPhonu)
25.10.2012 | 21:36
Ja tebi svoj SIM Free iPhone 4, ti meni svoj 5 ja ti dam jos 2000kn i platim ćevape.

to jest ako ti idalje bude prevelik, a opet prelagan
25.10.2012 | 22:56
ako se ne dogovorite, ja bi ga uzeo
26.10.2012 | 05:06
Ja sam drzao cetvorku u jednoj ruci, peticu u drugoj (u isto vrijeme), i sa normalne udaljenosti (duzina ruke) jedva da se vidi koji je veci a koji manji. Prikaz sadrzaja na ekranu je druga prica jer stvari izgledaju malo drugacije...

Ali tezinu ne mozes ne primjetiti. Osjetno je laksi, ali meni to uopce ne smeta.
26.10.2012 | 15:20
Svaki mobitel je kvalitetan onoliko koliko i mreža na kojoj se koristi. Budući da moj 4S s HDSPA+ mogućnostima dobiva EDGE signal smatram da je već krajnje vrijeme da mobilni operateri uhvate ritam razvoja tehnologije umjesto da se grebu za količinu korisnika.
26.10.2012 | 22:11
Bio sam ja po zapadnoj Europi puno i svukuda. I svugdje je isto - čim se makneš iz većih gradova, svugdje si na EDGE-u. Osim u Norveškoj i Švedskoj. Tamo kad se makneš iz gradova, imaš sreće da ima i GSM-a...
27.10.2012 | 00:01
Kako je bilo s prethodnim modelima? Da li je za očekivati da će spustiti cijene pred Božić? Ili dići?
27.10.2012 | 00:37
evo još jedna članak koji potvrđuje datum 2.11

www.macrumors.com/2012/10/26/iphone-5-la...tries-on-november-2/
27.10.2012 | 00:40
A čuj, kad sam uzeo iP4 koštalo me 1500kn + ugovor na 24 mjeseca 100kn/mj.
Ukoliko stave 'pola tarife', koštati će 111kn/mjesec (na 24 mjeseca) + uređaj 2400kn. Kad pogledaš mudro su povisili cijenu uređaja za 1000kn.

Sve u svemu, pošto sam sad na Tomatu brutali (55kn, 1000minuta, 1000SMSova, 1GB ) ova priča mi se definitivno ne isplati.

Još je u biti najbolje kupiti uređaj po tarifi 25, platiš im odmah 2 godine unaprijed i ukupno te iP5 izađe 5000kn (bez ugovorne obveze)
27.10.2012 | 00:53
Zašto bi im platio odmah? Plaćaj im po 25 kn kroz dvije godine. 600 kn danas vrijedi više nego 25 kn mjesečno kroz 2 godine.
27.10.2012 | 03:40
Nije mi jedino jasno koji je razlog da 5-ica 32 GB na tarifi 444 košta 2099 kn a istovremeno im je još uvijek aktualna cijena za 4S 32 GB 1699 kn.
Fino poskupljenje od 25%.
Ugovor mi je istekao i čekao sam 5-icu ali se sad dvoumim da ipak uzmem 4S dok ga još ima od 32 GB.
Stoka lopovska.
27.10.2012 | 12:15
Bez obzira i na cijene i na sve ostalo ako Bog da sljedeci tjedan sam vlasnik 5-ice. Juhuuuuu!!!
27.10.2012 | 12:28
Šta mislite kakve će cijene ponuditi T-shit? I kakve će cijene biti po oglasniku? Nekih 3800-400 kunića za 16GB? Ili više/manje?
27.10.2012 | 12:39
Mene to vise ne interesira. Pretplata mi istice (VIP) taman da mogu uzeti i5, ocekivao sam da ce im cijena biti ista kao i prethodni modeli, eventualno 100-200KN veca, no.... biti ce (za mene i moju tarifu) 900Kn veca. S obzirom na to da 1499 nije ni priblizno 2399 ja odustajem od ove nj pljacke. Toliko si dobri nismo.
27.10.2012 | 13:52
Meni jos uvijek nije jasno sto je ljudima razlog da kupe iPhone 5.

Pogotovo vlasnici 4S, ali i 4G. Volim Apple stvari, ne libim se kupiti sve sto me se od njih svidja. Nekada
sam sebe ubijedim da mi nesot treba

U poziciji sam kupovati to jeftinije (i ruku na srce, lakse) nego ikada, ali jednostavno ne vidim razlog za novi mob.

Jos, vidim, ljudi dane broje da im dodje u ruke, kao da taj mob donosi nesto revolicionarno novo.

Das XYZ nekih para, i imas dodatni red ikona

Mogao bi razumjeti da postoje neke ultra korisne aplikacije koje stvarno koriste tu procesorsku snagu, pa da novi vlasnici profitiraju na taj nacin. Ovako, sve sto radi na iPhone 5 radi identicno i na 4S (vecina stvari i na G)

Majke mi mile, ja to ne kontam
27.10.2012 | 14:37
Ok kome je pretpata istekla pa uzima novi, ali ne shvatam ljude koji cekaju citavu noc da bi ga ujutro kupili.

Meni istice pretplata u aprilu,i kontam ga kesom platiti i uzeti pretplatu od 10 € mjesecno. I ovdje pljackaju, em su paketi poskupili i najjeftiniji je oko 39 eura a za telefon moras dodati 330.(16gb model) Ko je tu lud.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, rkoren5, tino1, ZeljkoB, Anonimci (508)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO