Izasao Untethered 5.0.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasao Untethered 5.0.1

29.12.2011 | 18:25
meni je baterija od ponoci izdrzala do 10 sati ujutro u standby-u... sigurno bi izdrazala jos al sam oso igrat igrice malo ..
@dankec- svida mi se tweak full al zasto ga nemogu nac na cydii?? :O
29.12.2011 | 20:47
pozdrav svima!
Pitanje vezano za ovaj untethered jailbreak.
Prije nego sto sam stavio custom ipsw (sacuvao sam BB ) 5.0.1 na iP4 imao sam na iPhoneu 4.3.3 koji je bio jailbreakan te sam bio sacuvao shsh blobs. Upravo sad sam stavio 5.0.1 i radi sve normalno ali kada hocu jailbreakat preko redsnow (windows 7) kada ga stavim u DFU prepozna, ali odmah javi ERROR WITH SHSH BLOBS i dalje nemogu. Ima li tko kakvih ideja??
Hvala unaprijed
29.12.2011 | 21:39
Pozdrav svima,

novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Imam Iphone 4 koji je jailbreakan i verzija softwarea je 4.2.1. Modem fireware je 03.10.01 i kupio sam ga u Vip-u. Dosad nisam radio update radi jailbreaka ali sad kako je navodno izašao podigao bi software na 5.0.1 i napravio untethered jailbreak. Kako se tu na forumu spominju čudo nekih tool-eva htio bih znati kako to najjednostavnije mogu napravit a da nenapravim pogrešku. Moram napomenuti kako i dalje ostajem an Vipu tako da me promjena mreže nezanima. Znači koji bi mi bili koraci za napraviti jailbreak na 5.0.1 preko windows xp-a.

Hvala unaprijed

Darko
29.12.2011 | 21:54
Pa pogreske nemos napravit tj nebi se trebale dogoditi ako radis sve po uputama. (Meni je bio jailbreakan od prije i na njemu je bio 4.3.3 i spremljeni shsh i sad malo zeza kad ocu jailbreakat,te sam zato postavio pitanje iznad).

Mozes normalno preko itunes-a update at na 5.0.1 samo normalno prije svega napravi backup i kad ti se stavi iOs 5 na iphone nemoj ici "set as new" nego samo restore da ti vrati sve sto si imao na njemu.
Nakon toga mozes pratiti upute samo na ovom linku i trebalo bi sve radit: iclarified.com/entry/index.php?enid=18989

Pise ti tamo da nemoras pratiti određene korake ako vec na njemu imas iOs5 ili ako nestavis preko itunes-a 5.0.1 pratis ove korake
29.12.2011 | 22:28
samo se požuri s updateom na 5.0.1 inače će apple izbacit novi firmware koji se neće moći jailbreakat.
29.12.2011 | 22:32
hackerivs jel imas kakvih ideja za moj upit gore?
29.12.2011 | 22:35
igor2307 kaže:
pozdrav svima!
Pitanje vezano za ovaj untethered jailbreak.
Prije nego sto sam stavio custom ipsw (sacuvao sam BB ) 5.0.1 na iP4 imao sam na iPhoneu 4.3.3 koji je bio jailbreakan te sam bio sacuvao shsh blobs. Upravo sad sam stavio 5.0.1 i radi sve normalno ali kada hocu jailbreakat preko redsnow (windows 7) kada ga stavim u DFU prepozna, ali odmah javi ERROR WITH SHSH BLOBS i dalje nemogu. Ima li tko kakvih ideja??
Hvala unaprijed

Pokreni TU i spasi SHSH Blobs za 5.0.1.Obavezno pokreni redsn0w kao administraor
29.12.2011 | 22:43
Ok, hvala. Znači napraviti update na 5.0.1 jednostavno ovako preko jailbreaka kad ga spojim na comp. Na backup mislis spojit ga sa Itunisima da ga sinkroniziran i ispiše ono "backing up"?
29.12.2011 | 22:57
Kada napravis back onda samo kliknes na restore i sacekas da sve sam odradi.
29.12.2011 | 23:00
dbumbar kaže:
Ok, hvala. Znači napraviti update na 5.0.1 jednostavno ovako preko jailbreaka kad ga spojim na comp. Na backup mislis spojit ga sa Itunisima da ga sinkroniziran i ispiše ono "backing up"?

pa mos napravit update preko itunesa normalno samo kazem prije nego sto napravis update samo ga sinkroniziraj i normalno sacuvaj sve ono sto ti treba, ako moras kontakte onda sinkroniziras recimo s windows contacts ako imas win OS (imas opciju u itunesu sync contacts) pa ce napraviti backup, isto tako i za aplikacije (sto je vec samo po se bi ukljuceno) i sve ostalo za sto ti recimo nije ukljucen sync tj update tako da ce ti on sam spremiti sve, poruke,notes-e sve sve . onda nakon toga jailbreak
29.12.2011 | 23:06
saint kaže:
Pokreni TU i spasi SHSH Blobs za 5.0.1.Obavezno pokreni redsn0w kao administraor[/quote]

pokrenem i nikako neuspje spremiti shsh (tako pise u log-ovima), stoji samo kao zadnji shsh da su spremljeni jos kad sam imao 4.3.2 i redsnow sam pokrenio kao admin i eventualno kao vista ili winxp sp3 kompatibilnost ali ista stvar pojavi se u redsnow gore : couldn't download required ipsw!
please check your internet connection.
If your internet is working you may need an update version of redsnow i dolje onda error with shsh blobs. Naravno probao sam s najnovijim redsnow ali i dalje
29.12.2011 | 23:12
Cudno,mozda je do servera,probaj malo kasnije ili skini neku drugu verziju redsn0w sada je aktulena beta 3,restartaj i komp i iPhone
29.12.2011 | 23:17
ocu svakako. Reci mi samo jel imas mozda ideju zbog cega nemogu spremit shsh u tiny umbrelli? skinio sam najnoviju verziju ali nikako ne uspjeva
29.12.2011 | 23:19
moraš skupljati blobove s apple servera (skinut kvačicu da uzima s cydie u tinyumbrelli)
a druga stvar što se tiče redsnowa b3, on uopće ne radi, jednom sam prijatelju danas išao jailbreakati mobitel, nema šanse, konstantno bi se palio, makar ga propisno pošaljem u DFU.
skinem redsnow b2, kad gle, sve radi za 5!
29.12.2011 | 23:40
Hackerivs kaže:
moraš skupljati blobove s apple servera (skinut kvačicu da uzima s cydie u tinyumbrelli)
a druga stvar što se tiče redsnowa b3, on uopće ne radi, jednom sam prijatelju danas išao jailbreakati mobitel, nema šanse, konstantno bi se palio, makar ga propisno pošaljem u DFU.
skinem redsnow b2, kad gle, sve radi za 5!

hvala na trudu svima ali hackerivs i dalje nemogu nikako spremiti shsh cijelo vrijeme mi stoji samo onaj stari od 4.3.2 i kao u logovima stoji da provjerim internet vezu sto naravno nebi trebalo biti upitno. Pokusao sam skinit betu 2 redsnow ali opet sve isto
30.12.2011 | 00:09
kontam si nebih trebalo imat nikakve veze sto sam sacuvao BB ?
30.12.2011 | 00:42
hvala svima, evo na kraju sam uspio. Iskljucio sam firewall i nakon toga sam mogao spremiti shsh u tiny umbrelli i prosao je normalno jailbreak preko redsnow-a predzadnje beta2 verzije
30.12.2011 | 02:41
ILoxD kaže:
meni je baterija od ponoci izdrzala do 10 sati ujutro u standby-u... sigurno bi izdrazala jos al sam oso igrat igrice malo ..
@dankec- svida mi se tweak full al zasto ga nemogu nac na cydii?? :O

jer si bot!

pa odi u tu prokletu cydiu > changes > Refresh, od kud bi se taj zweak trebao pojavit ako ne refrešaš databazu?
30.12.2011 | 09:57
Napravio sam Custom IPSW sa redsnOw 0.9.10b3 i pokušavan napravit restor preko ITunes-a i nikako da prođe.
Pokušao sam skinuti IPSW sa Firefox-om i ništa. Šta bi moglo pomoći? Moram paziti da mi ne promjeni BB jer trebam Gevey! Šta reći, kakvu porutu poslati?
30.12.2011 | 10:43
mozda ali moooozda ako probas napravit ponovno custom ipsw ali s redsnow b1 ili b2 jer trojka koju koristis kaze hackerivs ne radi pravilno i potpuno. Ja sam napravio custom sa ja mislim b1 ali sam jailbreak-o sa b2. mozda upali,probaj
30.12.2011 | 13:38
@tino, mobilel mora biti u pwned dfu modeu, preko ireba. Tek onda ce proci restore na itunesu.
30.12.2011 | 15:52
imaš li link za download ireba. koji mi treba, ima ih više?
30.12.2011 | 18:51
www.ih8sn0w.com
31.12.2011 | 12:24
Neznam jel ja radim nesto krivo, ali pokrenem Pwnage, odaberem Expert mode, iPhone4 i kad odaberem skinuti 5.0.1 kaze mi da je to krivi image.
31.12.2011 | 13:06
Da nisi skinuo za 3gs
31.12.2011 | 13:56
To sam i ja pomislio s obzirom na ime: iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipw

Ali sve to pod isto spada (vidi sliku)
iPhone4.png

Evo liste za download:
5.0.1 (3GS): iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4 GSM): iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4 CDMA): iPhone3,3_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4S): iPhone4,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4S) [9A406]: iPhone4,1_5.0.1_9A406_Restore.ipsw
31.12.2011 | 14:16
koliko ti je tezak ipsw. treba biti 790,65mb. Probaj skinuti sa nekog drugog izvora mozda je ostecen file ili skini sa ipswdownloader aplikacijom

ibrain.com.ua/en/soft-2/ipswdownloader/
31.12.2011 | 14:17
Hvala svima na pomoći, problem riješen. Riješio sam ga sa drugim mac-om.
31.12.2011 | 16:06
na uređaju imam BB 03.10.01 i koliko sam ja upoznat to nije BB koji se može unlockati. Pa Vas pitam je li ovo ispravn korak - da slobodno dignem na 5.01 preko Tunesa bez da sačuvam BB jer ionako nemam BB koji se može unlockati pa onda opalim RedSn0w 0.9.10b3? Hvala dobri ljudi i sretna Nova iGodina.
31.12.2011 | 18:22
Jel netko probao instalirati iPhone delivery nakon JB sa beta3? Ja sam stavio nakon beta1 pa nije radilo. Neznam jel sad radi?
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa