Izasao Untethered 5.0.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasao Untethered 5.0.1

29.12.2011 | 18:25
meni je baterija od ponoci izdrzala do 10 sati ujutro u standby-u... sigurno bi izdrazala jos al sam oso igrat igrice malo ..
@dankec- svida mi se tweak full al zasto ga nemogu nac na cydii?? :O
29.12.2011 | 20:47
pozdrav svima!
Pitanje vezano za ovaj untethered jailbreak.
Prije nego sto sam stavio custom ipsw (sacuvao sam BB ) 5.0.1 na iP4 imao sam na iPhoneu 4.3.3 koji je bio jailbreakan te sam bio sacuvao shsh blobs. Upravo sad sam stavio 5.0.1 i radi sve normalno ali kada hocu jailbreakat preko redsnow (windows 7) kada ga stavim u DFU prepozna, ali odmah javi ERROR WITH SHSH BLOBS i dalje nemogu. Ima li tko kakvih ideja??
Hvala unaprijed
29.12.2011 | 21:39
Pozdrav svima,

novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Imam Iphone 4 koji je jailbreakan i verzija softwarea je 4.2.1. Modem fireware je 03.10.01 i kupio sam ga u Vip-u. Dosad nisam radio update radi jailbreaka ali sad kako je navodno izašao podigao bi software na 5.0.1 i napravio untethered jailbreak. Kako se tu na forumu spominju čudo nekih tool-eva htio bih znati kako to najjednostavnije mogu napravit a da nenapravim pogrešku. Moram napomenuti kako i dalje ostajem an Vipu tako da me promjena mreže nezanima. Znači koji bi mi bili koraci za napraviti jailbreak na 5.0.1 preko windows xp-a.

Hvala unaprijed

Darko
29.12.2011 | 21:54
Pa pogreske nemos napravit tj nebi se trebale dogoditi ako radis sve po uputama. (Meni je bio jailbreakan od prije i na njemu je bio 4.3.3 i spremljeni shsh i sad malo zeza kad ocu jailbreakat,te sam zato postavio pitanje iznad).

Mozes normalno preko itunes-a update at na 5.0.1 samo normalno prije svega napravi backup i kad ti se stavi iOs 5 na iphone nemoj ici "set as new" nego samo restore da ti vrati sve sto si imao na njemu.
Nakon toga mozes pratiti upute samo na ovom linku i trebalo bi sve radit: iclarified.com/entry/index.php?enid=18989

Pise ti tamo da nemoras pratiti određene korake ako vec na njemu imas iOs5 ili ako nestavis preko itunes-a 5.0.1 pratis ove korake
29.12.2011 | 22:28
samo se požuri s updateom na 5.0.1 inače će apple izbacit novi firmware koji se neće moći jailbreakat.
29.12.2011 | 22:32
hackerivs jel imas kakvih ideja za moj upit gore?
29.12.2011 | 22:35
igor2307 kaže:
pozdrav svima!
Pitanje vezano za ovaj untethered jailbreak.
Prije nego sto sam stavio custom ipsw (sacuvao sam BB ) 5.0.1 na iP4 imao sam na iPhoneu 4.3.3 koji je bio jailbreakan te sam bio sacuvao shsh blobs. Upravo sad sam stavio 5.0.1 i radi sve normalno ali kada hocu jailbreakat preko redsnow (windows 7) kada ga stavim u DFU prepozna, ali odmah javi ERROR WITH SHSH BLOBS i dalje nemogu. Ima li tko kakvih ideja??
Hvala unaprijed

Pokreni TU i spasi SHSH Blobs za 5.0.1.Obavezno pokreni redsn0w kao administraor
29.12.2011 | 22:43
Ok, hvala. Znači napraviti update na 5.0.1 jednostavno ovako preko jailbreaka kad ga spojim na comp. Na backup mislis spojit ga sa Itunisima da ga sinkroniziran i ispiše ono "backing up"?
29.12.2011 | 22:57
Kada napravis back onda samo kliknes na restore i sacekas da sve sam odradi.
29.12.2011 | 23:00
dbumbar kaže:
Ok, hvala. Znači napraviti update na 5.0.1 jednostavno ovako preko jailbreaka kad ga spojim na comp. Na backup mislis spojit ga sa Itunisima da ga sinkroniziran i ispiše ono "backing up"?

pa mos napravit update preko itunesa normalno samo kazem prije nego sto napravis update samo ga sinkroniziraj i normalno sacuvaj sve ono sto ti treba, ako moras kontakte onda sinkroniziras recimo s windows contacts ako imas win OS (imas opciju u itunesu sync contacts) pa ce napraviti backup, isto tako i za aplikacije (sto je vec samo po se bi ukljuceno) i sve ostalo za sto ti recimo nije ukljucen sync tj update tako da ce ti on sam spremiti sve, poruke,notes-e sve sve . onda nakon toga jailbreak
29.12.2011 | 23:06
saint kaže:
Pokreni TU i spasi SHSH Blobs za 5.0.1.Obavezno pokreni redsn0w kao administraor[/quote]

pokrenem i nikako neuspje spremiti shsh (tako pise u log-ovima), stoji samo kao zadnji shsh da su spremljeni jos kad sam imao 4.3.2 i redsnow sam pokrenio kao admin i eventualno kao vista ili winxp sp3 kompatibilnost ali ista stvar pojavi se u redsnow gore : couldn't download required ipsw!
please check your internet connection.
If your internet is working you may need an update version of redsnow i dolje onda error with shsh blobs. Naravno probao sam s najnovijim redsnow ali i dalje
29.12.2011 | 23:12
Cudno,mozda je do servera,probaj malo kasnije ili skini neku drugu verziju redsn0w sada je aktulena beta 3,restartaj i komp i iPhone
29.12.2011 | 23:17
ocu svakako. Reci mi samo jel imas mozda ideju zbog cega nemogu spremit shsh u tiny umbrelli? skinio sam najnoviju verziju ali nikako ne uspjeva
29.12.2011 | 23:19
moraš skupljati blobove s apple servera (skinut kvačicu da uzima s cydie u tinyumbrelli)
a druga stvar što se tiče redsnowa b3, on uopće ne radi, jednom sam prijatelju danas išao jailbreakati mobitel, nema šanse, konstantno bi se palio, makar ga propisno pošaljem u DFU.
skinem redsnow b2, kad gle, sve radi za 5!
29.12.2011 | 23:40
Hackerivs kaže:
moraš skupljati blobove s apple servera (skinut kvačicu da uzima s cydie u tinyumbrelli)
a druga stvar što se tiče redsnowa b3, on uopće ne radi, jednom sam prijatelju danas išao jailbreakati mobitel, nema šanse, konstantno bi se palio, makar ga propisno pošaljem u DFU.
skinem redsnow b2, kad gle, sve radi za 5!

hvala na trudu svima ali hackerivs i dalje nemogu nikako spremiti shsh cijelo vrijeme mi stoji samo onaj stari od 4.3.2 i kao u logovima stoji da provjerim internet vezu sto naravno nebi trebalo biti upitno. Pokusao sam skinit betu 2 redsnow ali opet sve isto
30.12.2011 | 00:09
kontam si nebih trebalo imat nikakve veze sto sam sacuvao BB ?
30.12.2011 | 00:42
hvala svima, evo na kraju sam uspio. Iskljucio sam firewall i nakon toga sam mogao spremiti shsh u tiny umbrelli i prosao je normalno jailbreak preko redsnow-a predzadnje beta2 verzije
30.12.2011 | 02:41
ILoxD kaže:
meni je baterija od ponoci izdrzala do 10 sati ujutro u standby-u... sigurno bi izdrazala jos al sam oso igrat igrice malo ..
@dankec- svida mi se tweak full al zasto ga nemogu nac na cydii?? :O

jer si bot!

pa odi u tu prokletu cydiu > changes > Refresh, od kud bi se taj zweak trebao pojavit ako ne refrešaš databazu?
30.12.2011 | 09:57
Napravio sam Custom IPSW sa redsnOw 0.9.10b3 i pokušavan napravit restor preko ITunes-a i nikako da prođe.
Pokušao sam skinuti IPSW sa Firefox-om i ništa. Šta bi moglo pomoći? Moram paziti da mi ne promjeni BB jer trebam Gevey! Šta reći, kakvu porutu poslati?
30.12.2011 | 10:43
mozda ali moooozda ako probas napravit ponovno custom ipsw ali s redsnow b1 ili b2 jer trojka koju koristis kaze hackerivs ne radi pravilno i potpuno. Ja sam napravio custom sa ja mislim b1 ali sam jailbreak-o sa b2. mozda upali,probaj
30.12.2011 | 13:38
@tino, mobilel mora biti u pwned dfu modeu, preko ireba. Tek onda ce proci restore na itunesu.
30.12.2011 | 15:52
imaš li link za download ireba. koji mi treba, ima ih više?
30.12.2011 | 18:51
www.ih8sn0w.com
31.12.2011 | 12:24
Neznam jel ja radim nesto krivo, ali pokrenem Pwnage, odaberem Expert mode, iPhone4 i kad odaberem skinuti 5.0.1 kaze mi da je to krivi image.
31.12.2011 | 13:06
Da nisi skinuo za 3gs
31.12.2011 | 13:56
To sam i ja pomislio s obzirom na ime: iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipw

Ali sve to pod isto spada (vidi sliku)
iPhone4.png

Evo liste za download:
5.0.1 (3GS): iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4 GSM): iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4 CDMA): iPhone3,3_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4S): iPhone4,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw
5.0.1 (4S) [9A406]: iPhone4,1_5.0.1_9A406_Restore.ipsw
31.12.2011 | 14:16
koliko ti je tezak ipsw. treba biti 790,65mb. Probaj skinuti sa nekog drugog izvora mozda je ostecen file ili skini sa ipswdownloader aplikacijom

ibrain.com.ua/en/soft-2/ipswdownloader/
31.12.2011 | 14:17
Hvala svima na pomoći, problem riješen. Riješio sam ga sa drugim mac-om.
31.12.2011 | 16:06
na uređaju imam BB 03.10.01 i koliko sam ja upoznat to nije BB koji se može unlockati. Pa Vas pitam je li ovo ispravn korak - da slobodno dignem na 5.01 preko Tunesa bez da sačuvam BB jer ionako nemam BB koji se može unlockati pa onda opalim RedSn0w 0.9.10b3? Hvala dobri ljudi i sretna Nova iGodina.
31.12.2011 | 18:22
Jel netko probao instalirati iPhone delivery nakon JB sa beta3? Ja sam stavio nakon beta1 pa nije radilo. Neznam jel sad radi?
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds