Promjena baterije na iPhone 11
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Promjena baterije na iPhone 11

10.03.2025 | 21:18
Pozdrav! Imam iPhone 11 četiri godine i baterija je na 74%. Ima li netko preporuku za servise u ZG koji vrše zamjenu originalne baterije, da je bio zadovoljan i uslugom, i cijenom? Hvala
10.03.2025 | 22:19
Rekao bih iStyle ili bilo koji ovlašteni. Prije 3 godine je to bilo cca 500kn a sada nisam siguran ali imaju cijenik u dućanima. Siguran sam da to više nije 67€ već 80+€

Po pitanju sam shvatio da li to mjesto radi zamjenu original baterije, apsolutno to rade. A sad, da li rade zamjenu sa originalnom baterijom, to sumnjam za bilo koji (RH) servis. Staviti će neku OEM bateriju i to je to.

Genuine OEM batteries are typically made by authorized suppliers like Sunwoda, Desay, and SIMPLO GROUP, who are based in China and Taiwan. These batteries use lithium-ion cells and are designed to work with iOS to function properly, including reporting charge levels and battery health. An OEM (Original Equipment Manufacturer) battery for an iPhone is a battery that is manufactured to Apple's specifications but not necessarily by Apple itself. These batteries are typically made by authorized suppliers and are designed to meet Apple’s quality and performance standards.
11.03.2025 | 05:07
Kakva je razlika izmedju OEM I Retail?
Prvi nema “kutiju”.
12.03.2025 | 11:53
superstric kaže:
Pozdrav! Imam iPhone 11 četiri godine i baterija je na 74%. Ima li netko preporuku za servise u ZG koji vrše zamjenu originalne baterije, da je bio zadovoljan i uslugom, i cijenom? Hvala

Superstriče, jesi li se odlučio gdje ćeš “servisirati” bateriju?
13.03.2025 | 22:18
još ne poslao upite u par servisa, cijene su od 100 eura na više. vjerojatno će odlučiti lokacija servisa i brzina zamjene baterije
14.03.2025 | 06:44
Baterija se u ovlaštenom servisu zamijeni za otprilike 2 sata, uz prethodnu najavu. Za 100 € sigurno nije original baterija, a tada je i budući rad uređaja upitan. Često puta je najjeftinija opcija - najskuplja. Preporuka, zamijeni bateriju u ovlaštenom servisu sa original baterijim. iStyle, iServis, iiKlinika - svi su u Zagrebu. Ostalo bih zaobišao.
14.03.2025 | 11:10
Istina. Ima ona: tko škrtari taj dvaput plaća.

Odlučio bih se na nabrojane servise. Zašto? Samo iz razloga što možeš nešto reklamirati a takvi servisi imaju razrađene procedure i ne zafrkavaju se ako im reklamiraš nešto, zna se tko što kada gdje radi po pitanju reklamacije.
Iako ćeš možda više platiti bateriju, zasigurno dobivaš kvalitetniju bateriju a i u slučaju preprodaje mobitela možeš bez grižnje savjesti reći gdje je mijenjana baterija i imaš račun.
A ne sad tamo neki Jozo rođo ispod mosta mijenja bateriju za €50. Malo sarkazma.
14.03.2025 | 11:18
Svi navedeni servisi rade isključivo sa original Apple dijelovima, zato je i cijena veća. Ali i zagarantirana kasnija ispravnost uređaja. Pogotovo baterije, loše baterije su sklone raznim nepravilnostima, u krajnjem slučaju samozapaljenjem.
15.03.2025 | 15:04
Odgovor iz Storea, Centar Cvjetni:
“Cijena zamjene baterije za navedeni model iPhonea iznosi 120 EUR. Proces zamjene traje otprilike 2-3 sata.

Preporučujemo da prije dolaska napravite backup svojih podataka kako biste osigurali sigurnost informacija na uređaju. Također, molimo Vas da tijekom trajanja servisa isključite funkciju Find My iPhone kako bismo mogli obaviti potrebne radove.”
15.03.2025 | 18:06
Eto, i dobiješ fino račun i garanciju.

"Giga iz šupe" bi to vjerojatno napravio za 100€ ili manje - ali on je na kraju "Giga iz šupe" i tko zna kakvu bateriju bi ugradio, a garancija je obično na "majke mi" i traje "drži vodu dok majstori odu".

Jednom sam mijenjao na iPhone SE 1st gen. bateriju, to je bilo u iKlinika. Sve pohvale, uređaj i dan danas radi, iako mi stoji u ladici kao "backup" uređaj.

Svi gore navedeni servisi su uložili velika sredstva u opremu, alate, edukaciju i certifikate kako bi znali i mogli servisirati Apple uređaje.
15.03.2025 | 19:38
Mogu potvrditi da sam u zadnjih 15tak godina imao samo uspjehe i jasno nula problem sa iFixit rezervnim dijelovima. Konkretno za iP11, cijeli kit (baterija, adhezivi i alat) su cca 35€ + poštarina. Ako ti oči dozvoljavaju (čak i sa povečalom) mislim da se uz ifixit kvalitetne upute to može bez problem zamijeniti.

Svi urređaji koje sam mijenjao (iP4, 5, 6, XR, 11 itd) nemaju nikakvih problema sa rezervnim baterijama i svi dan danas rade kao i rezervni ekrani.

Nedavno sam radio iPhone XR screen zamjenu (koja uključuje i apliciranje zaštitne gume za izolaciju od prašine i vode kao i prebacivanje faceID senzora (jer je mapiran 1:1 na matičnu) i trebalo je cca jedno 1,5h da se to napravi. Najviše je trajalo otvaranje uređaja jer je ekran bio kompletno smrskan pa time i klaisično otvaranje nije baš opcije.

Nakon toga je realno samo šarafanje. U slučaju iP11 i baterije nema ništa "extra" problematično, iako uklanajnje haptic modula je također nužno, no opet to je samo malo više šarafanja.

Ono što je najbitnije je pažljivo ukloniti 6 ljepljivh traka ispod baterije bez da puknu. Naglasak je na strpljenju i ništa više.
15.03.2025 | 20:09
Ja već 15 godina sve Apple uređaje servisiram u iService.hr u Zagrebu.
Zadnjih dvije godine su i ovlašteni Apple servis. Uvijek sve korektno i uz garanciju od 1 do 6 mjeseci ovisno o dijelu koji ugrađuju.

Zadnje što sam servisirao je iPhone 13. Od pada je pukao kabel na kojem je zvučnik i NFC senzor. Sve korektno popravljeno. Cijene imaš na njihovom webu.

Do sada sam tamo mijenjao: bateriju na MBP 2011. (Još danas je good condition), dva tri stakla na iPad mini, nekoliko home button na iPhone 4 do 6 Itd.

Nikad problema. Uvijek maksimalno brzo i profesionalno.
17.03.2025 | 10:20
“ Okvirna cijena zamjene baterije za navedeni uređaj iznosi 130 EUR.

Te trajanje servisa je 1-2 dana.

Dostavite uređaj na lokaciju iStyle Arena servis kako bi napravili dijagnostiku i pregled uređaja koji traje okvirno 1-2 radna dana.
Prije dolaska potrebno je napraviti sigurnosnu kopiju podataka i isključiti „Find my iPhone“ zaštitu (Pronalaženje).
Dijagnostika uređaja je besplatna ukoliko se radi jamstveni popravak uređaja zbog neispravnosti određene komponente, te se naplaćuje 29€ ukoliko uređaj ne ulazi u Apple jamstvene uvjete i/ili greška na uređaju nije pronađena dijagnostičkim alatima.”
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 12 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, eustacebagge, Riba, rkoren5, Anonimci (565)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO