15.03.2025 | 19:38
Mogu potvrditi da sam u zadnjih 15tak godina imao samo uspjehe i jasno nula problem sa iFixit rezervnim dijelovima. Konkretno za iP11, cijeli kit (baterija, adhezivi i alat) su cca 35€ + poštarina. Ako ti oči dozvoljavaju (čak i sa povečalom) mislim da se uz ifixit kvalitetne upute to može bez problem zamijeniti.
Svi urređaji koje sam mijenjao (iP4, 5, 6, XR, 11 itd) nemaju nikakvih problema sa rezervnim baterijama i svi dan danas rade kao i rezervni ekrani.
Nedavno sam radio iPhone XR screen zamjenu (koja uključuje i apliciranje zaštitne gume za izolaciju od prašine i vode kao i prebacivanje faceID senzora (jer je mapiran 1:1 na matičnu) i trebalo je cca jedno 1,5h da se to napravi. Najviše je trajalo otvaranje uređaja jer je ekran bio kompletno smrskan pa time i klaisično otvaranje nije baš opcije.
Nakon toga je realno samo šarafanje. U slučaju iP11 i baterije nema ništa "extra" problematično, iako uklanajnje haptic modula je također nužno, no opet to je samo malo više šarafanja.
Ono što je najbitnije je pažljivo ukloniti 6 ljepljivh traka ispod baterije bez da puknu. Naglasak je na strpljenju i ništa više.