iPhone SE 4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone SE 4

• kupus
  • Posjetitelj
08.02.2025 | 22:42
Apple's next-generation iPhone SE could debut as soon as next week with a launch to follow later in February, reports Bloomberg's Mark Gurman. Apple isn't expected to hold an event for the ‌iPhone SE‌ 4, and will instead unveil the device through a press release.

iPhone SE 4 Single Camera Thumb
The ‌iPhone SE‌ 4 is expected to have an iPhone 14-style design, with Apple eliminating the thick bezels and Touch ID Home button of the current ‌iPhone SE‌. When the ‌iPhone SE‌ 4 launches, it will mark the end of ‌Touch ID‌ in the ‌iPhone‌ lineup.

Apple is planning to unveil its custom in-house modem in the ‌iPhone SE‌ 4, and it will be the first ‌iPhone‌ to get the new modem chip. While Apple's modem chip won't be as advanced as Qualcomm's modem chips, it will be Apple's first step toward cutting down on its reliance on Qualcomm.

The ‌iPhone SE‌ 4 will support Apple Intelligence, and it will be equipped with the same A18 chip that's in the iPhone 16 and 8GB RAM. It will also have a USB-C port, allowing it to be sold in Europe again, and it is expected to feature a single-lens 48-megapixel rear camera.

While the current ‌iPhone SE‌ is priced at $429, Apple could increase the price of the new model due to the inclusion of the faster chip, Face ID, and other features. Pricing is expected to remain below $500 though, so that the ‌iPhone SE‌ 4 is competitive with lower-end smartphones from Samsung and Google.

Gurman suggests that Apple will unveil the ‌iPhone SE‌ 4 around the same time as the new PowerBeats Pro 2 earbuds, which Apple plans to unveil as soon as February 11.

www.macrumors.com/2025/02/06/iphone-se-4-launch-next-week/
09.02.2025 | 22:04
Ja sam klijentela za iPhone SE, uvijek sam imao Appleove low-end modele. No, nisam oduševljen uvođenjem Face ID priče, meni je draži Touch ID i stari dobri Home button.
10.02.2025 | 08:09
To sam i ja mislio iskreno, ali to radi tako dobro da je samo pitanje nekoliko dana privikavanja (ili možda sati).
10.02.2025 | 09:13
rusty kaže:
To sam i ja mislio iskreno, ali to radi tako dobro da je samo pitanje nekoliko dana privikavanja (ili možda sati).

Nadam se da je tako jer očigledno neću imati izbora kada mi postojeći SE ode u mirovinu.
10.02.2025 | 20:34
ima li kakvih predodžbi koliko će koštati kod nas? imam iphone 11 četiri godine, i vrijeme mu je polako za zamjenu
11.02.2025 | 00:59
dpasaric kaže:
rusty kaže:

Nadam se da je tako jer očigledno neću imati izbora kada mi postojeći SE ode u mirovinu.

Što se toga tiče, zaboravit ćeš "home button" u roku od odmah.
Kako si skenirao prst, tako ćeš skenirati lice. Nakon toga ćeš osjećati samo blagodati nove tehnologije.
11.02.2025 | 09:58
superstric kaže:
ima li kakvih predodžbi koliko će koštati kod nas? imam iphone 11 četiri godine, i vrijeme mu je polako za zamjenu

Zavisi od koliko GB tražiš. Trenutno je Apple iPhone SE3 64GB - cca 320€, 128 GB - cca 600€ i 256 GB - 750€. Novi bi mogao biti čak i do 100€ skuplji kod nas jer eto, noviji procesor i sva poboljšanja a uzeći u obzir inflaciju i poskupljenja u zadnje vrijeme, moguće da će biti za 50-100€ skuplje. Bude li oko 50€ skuplji, to je super onda.
13.02.2025 | 00:37
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
rusty kaže:

Kako si skenirao prst, tako ćeš skenirati lice. Nakon toga ćeš osjećati samo blagodati nove tehnologije.

Nazalost ne bi se bas slozio. Istina, radi to stvarno super, ali ima par meni jako iritantnih situacija.
Npr. kad mi mobitel stoji na stolu samo mrvicu sa strane, TouchID-u to nije bio nikakvi problem, ali sad za FaceID moram svaki put uzeti mobitel u ruku i nagnuti ga prema faci ili tapnuti ekran i cekati 5-6 sekundi da on odradi svoju potragu za facom i kad ne nadje nista da bi mi ponudio da ukucam passcode. Nije moguce da sam jedina picajzla koju to smeta, pa vecina ljudi dok radi drzi telefon na stolu negdje pokraj ili iza tipkovnice.
13.02.2025 | 01:18
songoku kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
rusty kaže:

Nazalost ne bi se bas slozio. Istina, radi to stvarno super, ali ima par meni jako iritantnih situacija.
Npr. kad mi mobitel stoji na stolu samo mrvicu sa strane, TouchID-u to nije bio nikakvi problem, ali sad za FaceID moram svaki put uzeti mobitel u ruku i nagnuti ga prema faci ili tapnuti ekran i cekati 5-6 sekundi da on odradi svoju potragu za facom i kad ne nadje nista da bi mi ponudio da ukucam passcode. Nije moguce da sam jedina picajzla koju to smeta, pa vecina ljudi dok radi drzi telefon na stolu negdje pokraj ili iza tipkovnice.

To je vjerojatno do načina korištenja mobitela. Ja si ne mogu zamisliti ijednu situaciju gdje bih koristio mobitel, a da nemam vizualni kontakt s ekranom.
Da ne kažem da sam star (ili tehnološki zaostao), reći ću da sam "old school". Mobitel koristim kao telefon (na uho) ili kao izvor informacija preko ekrana. U oba slučaja uzimam mobitel u ruku i Face ID mi je kao dobro jutro.
Jasno mi je da postoje korisnici koji će se preko "home buttona" javiti na poziv i razgovarati preko zvučnika ili nešto slično. Sve je to stvar kako individualno koristimo smartphone.
Tebi je home button potreban, meni je nepotreban, a vjerujem da će i Davor uskoro podijeliti svoje iskustvo face ID-a s nama.
13.02.2025 | 07:36
@Songoku, nisi jedini. Touch id mi je ipak bio draži bez obzira što ponekad Face id ipak ima neke prednosti.
13.02.2025 | 07:38
Za javiti se na poziv ne treba otključavanje. Situaciju koju opisuje @songoku ja imam kad želim koristiti LG aplikaciju na mobitelu za upravljanje televizorom (jer mi daljinac nije pri ruci). Za rukovanje tom aplikacijom ne treba mi mobitel biti u ruci, ali moram se nagnuti nad njega kad se zaključa, da mi prepozna lice. Nekad mi je malo tlaka, ali nije to neki deal breaker.

Osobno mi se nije sviđao TouchID na iPhoneu (kao niti na android telefonima) jer je bio previše relaksiran. Morali su ga tako napraviti jer bi inače bio neupotrebljiv za masovnu svrhu, ali čak dvaput sam osobno posvjedočio da je otključao mobitel osobi čiji prst nije bio registriran na tom uređaju. Ne svaki put, nego samo jednom, ali svejedno.
13.02.2025 | 15:23
Prije par dana sam jednoj starijoj osobio podesio Android telefon, i imati citac otiska prska na bocnoj tipki za zakljucavanje mi se ucinilo bas korisno i prakticno.

Ja bih volio da imamo obje opcije na iPhone
13.02.2025 | 20:56
songoku kaže:

Probaj da se nagneš do telefona bez da ga podigneš? Otključat će se, i ne moraš pod neprirodnim kutem stavljati prst na TouchID. Sad ako ga držiš tam daleko da se baš moraš ustati, onda jebiga - meni je uz rub stola, ali sastrane, samo se zarolam na stolici do njega i bam. TouchID je praktičniji jer otključaš telefon već dok ga vadiš iz džepa npr., s druge strane ako radiš bilo koji posao gdje su ti ruke vlažne ili u rukavicama ili izgrizene kemikalijama, TouchID sucks.
13.02.2025 | 20:57
drlovric kaže:
Ja bih volio da imamo obje opcije na iPhone

To sam i ja rekao, TouchID na bočnoj tipki kao na iPadu, a FaceID standardno, pa koji prvi reagira
  • kupus
  • Posjetitelj
14.02.2025 | 01:24
Očekujemo ga u nadolazećem eventu 19.veljače

www.macrumors.com/2025/02/13/apple-launch-february-19/
14.02.2025 | 08:04
To se da i ugasiti. Moze se postaviti i komplicirana lozinka.
Prepozbavanje lica mi je prakticnije. Pogorovo zimi.
  • kupus
  • Posjetitelj
20.02.2025 | 03:46
U Njemačkoj od 699e, kod nas očekujem 799e
20.02.2025 | 14:23
Screenshot2025-02-20at14-23-07iSTYLETvojApplePremiumPartneriSTYLE.hr.png
  • kupus
  • Posjetitelj
21.02.2025 | 14:18
istyle.hr/products/iphone-16e-md1q4sx-a

759,99e.

Jebiga, trebam updateat taj Starcraft.

Sad koliko je budget taj budget iPhone je drugo pitanje...
21.02.2025 | 14:33
Nema magsafe i jedan GPU core manje ..... ostalo na čemu se šparalo je manje bitno (kamera, ekran itd.) ... cijena, po mojem mišljenju 100€ previše .... u A1 uz ugovor je 643€ uz tarifu "Savršena+"
21.02.2025 | 15:07
Screenshot2025-02-21at14.18.55.png

699€
21.02.2025 | 17:39
Pise da ima bezicno punjenje, kako onda nema mag safe?
21.02.2025 | 19:30
Magsafe je Apple beskontaktni punjač s magnetskim držanjem telefona. Beskontaktno punjenje može raditi i bez magnetnog držanja, na bilo kojem običnom beskontaktnom punjaču
21.02.2025 | 20:40
mihovilbilic kaže:
Pise da ima bezicno punjenje, kako onda nema mag safe?
Ima obični Qi standard, 7,5W punjenje.. sa MagSafeom to ide na 15 ili čak 20W, moram provjeriti brojke. Nema ni UWB (za one koji imaju AirTagove to je must have, da ima UWB).
Ako je obična 16ica 980 a ovaj 16e 760, to je 220 evra razlike. A u Amerika je 765 i 573 evra tj 192 razlike. Dodaš li PDV onda je to čak to. 240 eura. Nemam pojma o matematici, ovo sam napisao gladan i pospan.
22.02.2025 | 00:55
OK, ali koliko vidim novi "jeftini" iPhone više nema fizički SIM. Kako stoje naši telekomi s e-SIM podrškom?
22.02.2025 | 07:38
Ja vec par god nemam fizicki sim, ne e sim. Pretplatnik sam kod t-com i radi sve okej. To sam napravio jer sam imao jedno vrime 2 broja u istom mobu ( 13 mini ).
22.02.2025 | 10:01
mihovilbilic kaže:
Ja vec par god nemam fizicki sim, ne e sim.

Operateri stoje sasvim normalno, samo zatražiš da ti aktiviraju e-sim tj da ti ne daju fizički (ako su u toku onda bi trebali znati da za taj uređaj ne može fizički SIM), dobiješ QR, skeniraš ga i bum, imaš IMEI i broj i sve u mobitelu. Dalje sve funkcionira kao fizički. Ako ne želiš taj broj koristiti, uzmeš neki drugi (kod drugog operatera ili istog) skeniraš QR i bum, imaš sad dva broja, onaj prvi disableaš. To je to.
Evo kako izgleda to na iPhone 15 sa 2 SIM, 099 je eSIM a 091 je fizički.

WhatsAppImage2025-02-22at09.53.24_6c8d9d24.jpg

WhatsAppImage2025-02-22at09.53.24_7936b8bf.jpg

WhatsAppImage2025-02-22at09.53.24_8fb195fb.jpg

@mihovilbilic: nemam fizički sim, ne e sim. Pa koji sim onda imaš?
  • kupus
  • Posjetitelj
22.02.2025 | 10:06
Dobro ste to napomenuli, preskočio sam taj bitan detalj. Ništa od mene, ja sam bonbon korisnik. Koliko vidim, nemaju esim u ponudi.
22.02.2025 | 12:43
Tek sad skuzim da sam krivo napisao. Nemam fizicki sim NEGO E SIM. to sam htio. Sorry
23.02.2025 | 11:33
IMG_8335.jpeg
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 59 minuta
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO