13.02.2025 | 01:18
songoku kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
rusty kaže:
To sam i ja mislio iskreno, ali to radi tako dobro da je samo pitanje nekoliko dana privikavanja (ili možda sati).
Nadam se da je tako jer očigledno neću imati izbora kada mi postojeći SE ode u mirovinu.

Što se toga tiče, zaboravit ćeš "home button" u roku od odmah.
Kako si skenirao prst, tako ćeš skenirati lice. Nakon toga ćeš osjećati samo blagodati nove tehnologije.
Nazalost ne bi se bas slozio. Istina, radi to stvarno super, ali ima par meni jako iritantnih situacija.
Npr. kad mi mobitel stoji na stolu samo mrvicu sa strane, TouchID-u to nije bio nikakvi problem, ali sad za FaceID moram svaki put uzeti mobitel u ruku i nagnuti ga prema faci ili tapnuti ekran i cekati 5-6 sekundi da on odradi svoju potragu za facom i kad ne nadje nista da bi mi ponudio da ukucam passcode. Nije moguce da sam jedina picajzla koju to smeta, pa vecina ljudi dok radi drzi telefon na stolu negdje pokraj ili iza tipkovnice.
To je vjerojatno do načina korištenja mobitela. Ja si ne mogu zamisliti ijednu situaciju gdje bih koristio mobitel, a da nemam vizualni kontakt s ekranom.
Da ne kažem da sam star (ili tehnološki zaostao), reći ću da sam
"old school". Mobitel koristim kao telefon (na uho) ili kao izvor informacija preko ekrana. U oba slučaja uzimam mobitel u ruku i
Face ID mi je kao dobro jutro.
Jasno mi je da postoje korisnici koji će se preko
"home buttona" javiti na poziv i razgovarati preko zvučnika ili nešto slično. Sve je to stvar kako individualno koristimo
smartphone.
Tebi je
home button potreban, meni je nepotreban, a vjerujem da će i Davor uskoro podijeliti svoje iskustvo
face ID-a s nama.