iPhone X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone X


04.11.2017 | 14:45
Pozdrav svima,
danas sam otisao do storea.hr i pogledao i ispipao iphone X...
Moram reci da sam razocaran... velik je i debel i nespretan za koristenje jednom rukom... opet cu svoj glas dati Iphonu SE ili 7, jer ne vidim razliku naspram 8.
04.11.2017 | 14:59
Mene je začudilo da u USA novi iPhone 6 stoji 650$, spomenuo je netko u unboxingu X-a.
Tito, tvoje je pravo da ti se svidi mob koji ti se svidi.
Netko je rekao da, iako je veći od Plus modela, X ima užu i dužu sliku - koja ne ispada onako kako ispada na Plus modelima - pa je po njemu taj iPhone telefon samo za okomito gledanje, nikako i vodoravno (Patel sa VERGE-a u svom review-u bijelog X-a).
Svi imamo svoje ukuse.
Meni bude čas žao što sam uzeo 8, čas drago. Da sam imao sedmicu, niti bih osam uzimao - tako da ti i to stoji. Imao sam dvije godine korištenu šesticu.
Sada mi je sve više opet drago. Bolje uzeti, koliko god dosadan dizajn bio, isprobanu stvar - pa neka ovo ispoliraju do kraja, a ja ću im se pridružiti kada ću htjeti...
04.11.2017 | 15:10
Naravno da svatko smije imati svoje misljenje, ali ne vidim nista na tom telefonu sta je revolucionarno... pogotovo 12.000 kn revolucionarno. LG Q6 za 1600 kn ima ekran od ruba do ruba.
I jos onaj sjajni rub, vise mi izgleda kao da je plastičan.

Ali to je samo moje miljenje
04.11.2017 | 15:25
Kako je meni Riba jednom napisao, ne baš da ga citiram, ali smisao je isti ili u najmanju ruku sličan: Tito, tvoje je mišljenje jedino i bitno.
Ti si taj u svojoj koži, ne ni ja, niti Pero, niti Ivo.
Niti Tim Cook.
Stoga, don't sell yourself short, i živi kako želiš živjeti.
04.11.2017 | 15:34
youtu.be/r_W0Q1z1gt8

Evo za one koje nisu omah u mogućnosti ga vidjeti!
05.11.2017 | 14:13
IgorD - tu ti stavljam odgovor jer je Saint zaključao (s potpunim pravom) "Unboxing" temu.
Koliko znam, Videos i iTunes ne rade niti na jednom telefonu nativno sa hrvatskim Apple ID-em. Napravi si US Apple ID, stavi none pod plaćanje, pa ga u settingsima prebaci da si skineš koju free song ili i skineš i pogledaš koji free video. Sve da želiš plaćati (probao sam jednom) neda, jer kartica nije napravljena u USA.
Onda se mudro vratiš na HR ID. I skini Google Now, čisto da ga usporediš sa SIRI. Nema ga na HR storeu, a free je.
Što se Videos appa tiče, možeš neki film pretvoriti u iPhone mp4 format (ako je taj), i prebaciti si ga preko iTunesa u tu aplikaciju. A imaš i VLC app, koji će ti pregledavati više video fileova drugih ekstenzija.
On ti se sada "normalizira", i to je proces od sat, dva bio na mom iPhone-u 8, a prelazio sam na 64 sa 16GB. I dodavao nove appove (stare, ali za koje nisam prije imao mjesta istovremeno).
Tebi će sigurno trajati dulje jer imaš četiri puta više prostora, i još kada to završi, dodavat ćeš kojekakva čuda koja ranije nisi mogao, što zbog prostora, što zbog mogućnosti mobitela.
OBAVEZNO SI skini IKEA Place i Night Sky aplikacije. Navodno postoji i treća, isto kao i Night Sky služi za gledanje neba, no ne znam kako se zove - ali mogu ti pogledati ako te stvarno i ta zanima. Ova Night Sky stoji 82 kn, no imaš besplatnih prvih mjesec dana od downloada i registracije, i tu vidiš proširenu stvarnost na djelu.
IKEA Place služi za biranje njihovog namještaja i odmjeravanje kako bi ti taj stolac, kauč, šta već - izgledao u prostoriji koju snimaš, a Night Sky za gledanje zvijezda (isto preko foto aparata) i oblike sazvježđa, pa ti poveže zvijezde u koje si uperio fotoaparat moba, iscrta ti - primjerice strijelca - i kaže ti naziv istog. Super stvar, a ako ti se ne sviđa, imaš metar dana da otkažeš subscribe, a opet si je isprobao. IKEA je besplatna. Ova treća sigurno isto košta, ali kako ne znam niti njeno ime, preskačem je sada.
Za AR igre nisam probavao, imam i previše "običnih" igara koje nikada nisam završio - ali ukucaj - pa vidi šta se nudi. Drago mi je da si se vratio s mišljenjem. I vratio nas na temu.
Još jednom, sretno - i pazi na to čudo!
Stavio sam na Vikalicu, Brillen Pfutzuch za čišćenje. 52 vlažne maramice za čišćenje naočala za 10 kn u dm-u, i sam vidiš da je mob magnet za otiske s koje god strane...
05.11.2017 | 17:30
> Koliko znam, Videos i iTunes ne rade niti na jednom telefonu nativno sa hrvatskim Apple ID-em.

Bili su prazni jer se još ništa nije iskopiralo iz iTunesa na Macu u telefon. Ne moraš mi objašnjavat elementarne stvari.

Sad sam ga aktivirao sa vipovim simom i pozivi rade, sms, 3G/LTE itd.

Tu su sva tri, 5s je ugašen.
Prilozi:
05.11.2017 | 18:04
Imaš lijep wallpaper na iphoneu. I ja isto najviše volim prirodne ljepote.
05.11.2017 | 18:19
smayoo kaže:
Imaš lijep wallpaper na iphoneu. I ja isto najviše volim prirodne ljepote.


Prije 6 mjeseci sam u Primoštenu hodao iz ženske s točno takvim čarapama, usred bijela dana, pred onim hotelom na drugom poluotoku. Zaključio sam da je možda bolje da je ne zaustavljam i pokazujem svoj mobitel.
05.11.2017 | 18:35
IgorD kaže:
smayoo kaže:
Imaš lijep wallpaper na iphoneu. I ja isto najviše volim prirodne ljepote.


Prije 6 mjeseci sam u Primoštenu hodao iz ženske s točno takvim čarapama, usred bijela dana, pred onim hotelom na drugom poluotoku. Zaključio sam da je možda bolje da je ne zaustavljam i pokazujem svoj mobitel.


I od tad si prestao čitati mejlove To imaš današnjih 34 mail, vidiš da google nije jedini koji te prati
05.11.2017 | 19:22
cariblanco kaže:
IgorD kaže:
smayoo kaže:
Imaš lijep wallpaper na iphoneu. I ja isto najviše volim prirodne ljepote.


Prije 6 mjeseci sam u Primoštenu hodao iz ženske s točno takvim čarapama, usred bijela dana, pred onim hotelom na drugom poluotoku. Zaključio sam da je možda bolje da je ne zaustavljam i pokazujem svoj mobitel.


I od tad si prestao čitati mejlove To imaš današnjih 34 mail, vidiš da google nije jedini koji te prati


MacUpdate Promo, Guitar tricks, Twitter, Facebook, sve spam.

Uglavnom, išao sam radit update na ios 11.1. tu je nekoliko puta zapeo. Unknown error. Bio je spojen preko usb huba i apple to iz nekog razloga ne voli (iako škrtare sa usb portovima). Uglavnom, ne znam kako i zašto, ali palo mi je na pamet da ga spojim izravno na komp i tad je sve prošlo ok. Ali, zato kopiranje radi brže nego ikad. Muziku mi je naselio u desetak minuta, mislio sam da je i to puklo kad ne. Sva mjuza je uredno prošla na telefon. Snimio sam sve što imam i ostalo mi je 190 Giga slobodno. Bolesno.

Dok je bio u toj unknown fazi, na ekranu je pisalo support.apple.com/iphone/restore - tamo je pisalo ovo:

On an iPhone X, iPhone 8, or iPhone 8 Plus: Press and quickly release the Volume Up button. Press and quickly release the Volume Down button. Then, press and hold the Side button until you see the Apple logo.

To je sad novi način za ono što je bilo home+power. Veselo.
05.11.2017 | 20:13
Pa onda, a propos toga, da se sjetimo kako je prije 20 godina GM odgovorio Billu Gatesu nakon njegove izjave "da je autoindustrija pratila razvoj tehnologije kao Microsoft, svi bi vozili aute od $25 koji voze 1600 km na 4,5 litre goriva". GM je, dakle, odgovorio u više točaka, od koje u ovom času ističem dvije:

(...)

6. Apple would make a car powered by the sun, reliable, five times as fast, and twice as easy to drive, but would run on only five per cent of the roads.

(...)

10. Occasionally, for no reason, your car would lock you out and refuse to let you in until you simultaneously lifted the door handle, turned the key, and grabbed the radio antenna.

Pak možemo zaključiti kako se Apple približio Microsoftu daleko više nego što smo mi spremni priznati...
05.11.2017 | 20:38
Ona tema prije je otišla vrit, kao i ova. Nejasno je zašto je ona prije zaključana, a ov aegzistira (pitanj edo kada9.
kad se otvori tema koja nema suvisli naslov ili je on općenit, tada je osuđena za otići u bilo kojem smjeru.
05.11.2017 | 21:16
Tema je i dalje X, telefon je zbilja poseban. No pošto je sav od stakla i djeluje osjetljiv a jučer nigdje nisam našao zaštitu, sad sam fino izvadio sim i vratio ga u stari telefon. Još ću par dana ić okolo sa starim telefonima a iPhone X će bit za muziku, filmove i tako. U međuvremenu sam ubacio i dvadesetak filmova unutra, stvari koje mogu gledat sto puta poput Balkanskog špijuna, Margin Call, Out of Sight, Nice Guys, prvi Blade Runner, Locke itd. Kad je cijeli mobitel ekran puno je efektnije gledat video.

Tek kad nabavim neku poštenu navlaku može ić sa mnom tamo gdje može ispast. Pre skupa igračka za razbit je. Do sad su mi svi mobiteli ispadali nebrojeno puta i ni jednog nisam nikad razbio. Kuc, kuc u drvo. Nek tako i ostane.
05.11.2017 | 21:43
Uplati osiguranje i miran si.
06.11.2017 | 07:04
Iznajmi deposit box u banci i tu ga drzi.
Ako toliko drhtis nad 10.000kn, sto onda s autom radis? Parkiras ga u spavacu sobu?
06.11.2017 | 09:19
A jbg, 10.000 kn nije baš malo novca. Što se auta tiče, za njega imam kasko policu. Ovo što kaže JOHN. Samo nisam siguran da ikoji osiguravatelj želi osigurati stakleni mobitel od loma pri slučajnom padu iz ruke...
06.11.2017 | 09:47
Neki dan kum uzeo Huawei P10 lite u emmezeti i dobio je gratis(ako se ne varam) osiguranje za lom stakla. Valjda postoji i neka opcija direktno kod osiguravatelja za ovaj uređaj. Treba vidjet. Osiguravatelji su voljni i jajca osigurat ako imaju računicu.
06.11.2017 | 09:59
Potpuno se slažem sa svime što su svi napisali. Iako mišljenja negdje ispadaju oprečna - kada razmisliš - svi mi kontradiktiramo sami sebi u jednom ili drugom dijelu naših života. Ljudi smo. Nismo savršeni. Sjećam se da sam ne tako davno, malo prije predstavljanja ta tri telefona, izjavio upravo na ovim Elizejskim poljima da ću rađe čekati i šparati za iPad Pro. Pa nisam. Razlog? Nema ga. Moj iPhone 6 je još radio sasvim dobro, počela ga je malo žderati baterija, pogotovo nakon prelaska na iOS 11. A onda povremeno i slušalice koje bih morao stisnuti kod jacka da se čuju barem približno jako kao nekada. Ne znam jeli problem ispao u njima ili tom jacku. Ta je šestica završila kod policajčevog sina iz Velike Gorice, zajedno s mojim OIB-om i istinom i o bateriji i o slušalicama.
Policajac me - nakon što mi je ponudio vožnju u VIP centar koja mi je poslije pojela tjedan dana živaca - okarakterizirao kao "poštenog dečka" - i iako ima moj broj - nije me kontaktirao s prigovorom.
Zašto?
Pazim svu svoju tehniku. Možda i previše. Ali ista je preskupo plaćena da bih riskirao. Kada se moglo, dolazio bih u VIP centre i mijenjao stari iPhone za novi, a ovi su se uvijek čudili izvrsnom stanju staroga. Uvijek bih dobio gornju ponuđenu cijenu, dodao nešto i izašao sa novim (iako ponekad i godinu dana starim) uređajem.
Za sam iPhone X dijelim mišljenje našeg dobroćudnog pisca dpasarica: htio bih imati tu zvjerku iako mi uopće ne treba.
A sada da dodam posljednju vlastitu misao s kojom ću zaključiti post.
Kako sam već napisao - čovjek sam, po mnogima nekada i pre iskren za vlastito dobro - pa ću ovdje priznati malu zavist prema vlasnicima cenera. Ali uvijek prevlada ona ljudska strana moga etosa, i tim ljudima želim svu sreću, kako sa uređajima, tako i u životu.
Ugodan dan, ekipa!
06.11.2017 | 10:47
Pod stefanjosovu recenziju iPhone-a X sam puknuo YouTube video usporedbe Apple-ovog prvog i desetog telefona. Začudila me prva informacija, i nemam na nju odgovor iako se sjećam da sam negdje onomad pročitao koji je razlog stavljanja određenog vremena na iPhone kutije i reklame.
Uglavnom, video je tamo - a prva je razlika što su sat na slikama kutija sa 9:42 promijenili na 9:41.
Zanima me zašto, stvarno.
06.11.2017 | 10:47
Od prvog (Siemens S25) do zadnjeg mobitela (Blackberry Passport) sve svoje mobitele nosim u nekoj vrsti zaštite, i nisu mi jasni likovi koji nose svoje mobitele nezaštićene, pogotovo ove novije modele koji imaju više stakla (koje je, iako otporno na grebanje, dušu dalo za razbiti se jer je relativno teško i krto), nego plastike ili metala.

Naravno da nitko neće kupiti mobitel od 10K Kn da bi ga držao doma u sefu, ali bi bilo krajnje glupo da zbog trenutka nepažnje ostane bez mobitela, ili sam sebi nabije nepotreban trošak, ako se može malo strpiti, staviti zaštitu i uživati u svom novom gadget-u.
06.11.2017 | 10:51
Istina m@xym. Mene najviše čude drop testovi. Pa ubio bi ih.
Daj ga meni i baci sebe s klisure da vidimo tvoj drop test, jbt.
06.11.2017 | 11:00
Sto sve nece napravit za poglede...
youtu.be/O41PY6Rspq4
06.11.2017 | 11:04
Tema je i dalje iPhone X tako da ....
06.11.2017 | 13:53
Stigao X, sad sam ga stavio na punjenje. Mjerio sam tlak prije dolaska poštara i nakon što sam ga raspakirao...sve isto, nema nekakvog posebnog efekta taj mobitel na mene, ono mobitel kao mobitel. Nego da pitam nešto, prije nego umetnem sim i aktiviram face ID ( nadam se da se nemoram brijati ) Znači izvadio bi sim iz šestice i nju bi spojio na iTunes i onda odem na "set as new", pa će mi valjda pobrisati sve iz mobitela.
Na svom apple ID na iCloud imam sve uključeno osim kontakata, jer imam službeni i privatni mobitel na istom apple ID, pa mi je prije brisao sve kontakte i dodavao nove, ovisi koji sam mobitel priključio na iTunes. Mislim da sam taj horor dobro zapamtio i kontakti više nejdu u oblake.
Dobio sam i novu sim karticu, pa ću nju koristiti na novom x. Znači šta trebam napraviti da mi povuče sve postavke s starog mobitela, samo upisati podatke za sve njegove servise ili ga moram spajati na iTunes. Znači osim slika i ostalog i sigurnosna kopija je u oblaku.
06.11.2017 | 14:00
> Znači izvadio bi sim iz šestice i nju bi spojio na iTunes i onda odem na "set as new", pa će mi valjda pobrisati sve iz mobitela.

Možeš i tako ali meni se čini praktičnije u samom mobitelu napravit puni reset. Gotovo je u par sekundi i ne moraš se spajat na iTunese.
06.11.2017 | 14:02
> Uplati osiguranje i miran si.

Možda, ali zadnji put kad mi je 6s pao onak pošteno za srce zaustavit, to je bilo u Češkoj na bazenu u svlačionici na keramičke pločice iz ormarića u visini glave. Što mi vrijedi osiguranje dan prije uskrsa u stranoj državi? Tanka silikonska navlaka je očito bila dovoljna da ga sačuva a s druge strane, telefon sa tim vragom gore nije toliko sklizak kao kad je "gol".
06.11.2017 | 14:04
Ty @Igore, nisam ni znao da se to može na taj način...ali ću ipak prvo aktivirat novi, pa vidjet jel sve na mjestu i onda ću napraviti puni reset na starom.
06.11.2017 | 14:07
cariblanco kaže:
Stigao X, sad sam ga stavio na punjenje. Mjerio sam tlak prije dolaska poštara i nakon što sam ga raspakirao...sve isto, nema nekakvog posebnog efekta taj mobitel na mene, ono mobitel kao mobitel. Nego da pitam nešto, prije nego umetnem sim i aktiviram face ID ( nadam se da se nemoram brijati ) Znači izvadio bi sim iz šestice i nju bi spojio na iTunes i onda odem na "set as new", pa će mi valjda pobrisati sve iz mobitela.
Na svom apple ID na iCloud imam sve uključeno osim kontakata, jer imam službeni i privatni mobitel na istom apple ID, pa mi je prije brisao sve kontakte i dodavao nove, ovisi koji sam mobitel priključio na iTunes. Mislim da sam taj horor dobro zapamtio i kontakti više nejdu u oblake.
Dobio sam i novu sim karticu, pa ću nju koristiti na novom x. Znači šta trebam napraviti da mi povuče sve postavke s starog mobitela, samo upisati podatke za sve njegove servise ili ga moram spajati na iTunes. Znači osim slika i ostalog i sigurnosna kopija je u oblaku.

MISLIM da si u pravu. Ali ne mogu ti garantirati. Kako sam napisao IgoruD, nikada nisam imao više od jednog moba istovremeno i ne bih te htio zeznuti. Ali, provjeravao si tlak. HAHAHA!!! I ja bi frende, totalno. Ali meni bi bio veći vjerujem. A barem prvih dva sata.
06.11.2017 | 14:09
I ne volim vas. Ni tebe IgorD, ni tebe cairblanco. Idem klečat na kuruzi da me prođe ljubomora.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]
  • Gjuroo: Upozorenje Apple korisnicima glede moguće krađe identiteta: [link]
  • Gjuroo: @drlovric: Sviđaju mi se oznake što nisu šareni... Taj grb sa zoo vrtom je uvijek nekako kao šaka u oko, al ajd.
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, Ender, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (329)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO