Safari puf!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari puf!

01.10.2003 | 20:32
Kakva je to prica sa Safarijem i lokalizacijom koju smo morali ukloniti? Moze li nam Zli Lovac stogod reci? Posluzit ce i sapat domorodaca...
02.10.2003 | 00:18
da, i mene bi to zanimalo.
02.10.2003 | 01:05
Evo, nakon večerašnjeg iChatanja u komuni načuo sam da na taj način neki pokušavaju prikriti vlastitu nekompetenciju... hm... poznavajući domaću Mac povijest ne bih se iznenadio da u tome ima i istine...

Možda nešto više saznamo od samog autora ako bude prilike. Tek to će biti vjerdostojnija informacija.
02.10.2003 | 01:06
Svasta sam bio spreman ocekivati od "mame i tate", ali ovo....
02.10.2003 | 01:19
Mama i tata? Aha... možda misliš na one koji godinama prodaju skupa računala švercajući se na "ilegalni" hrvatski raspored tipkovnice koji je besplatno napravio autor iz ove priče? Da, to se isto čini kao zanimljiv apsurd...
02.10.2003 | 11:49
I? Moze informacija zasto je skinut safari?
02.10.2003 | 14:18
Na zahtijev Apple HR, ....oni rade na lokalizaciji OS X 10.3 (ne cijelog sistema ) i .... ja kao ne bi trebao raditi njihov posao (a trebalo im je da se pomaknu iz mjesta barem 2 godine) .... em kao kršim Apple Copyright jer objavljujem dio Safari gui-ja (iako je prepravljen da bude u skladu sa lokalizacijom)....

... ponudio sam im suradnju na narečenom, no po odgovorima koje dobijam od njih dobijam dojam da bi oni "nešto za ništa" (kao sa layoutom koji sam velikodušno stavio svima na uporabu) ili da se okanem posla ....

... sve u svemu ja sam pokazao da znam što radim i kako to treba raditi (istina fale mi neki alati koje dobivaju samo developeri, ...no i s ovim što imam mogu puno), a sad ako oni ne mrdnu iz mjesta riskirati ću tužbu ili ću sve objaviti kao anonimus...

Zašto ne bi imali Hrvatski sistem ? ...i no ne samo Finder nego sve što dođe uz novi stroj a iz Appleove tvornice je (ala. iLife, AppleWorks, cijeli sistem + help sustav ...., ....za prvi put je puno posla, ali kasnije tijekom nadogradnji (software update-a) potrebno je cca par sati do jedan dan za upgrade lokalizacije... a na tom dijelu mi se čini da bi oni vjerojatno kiksali....

... i zato za sada nema Hrvatskog Safarija, ....a kad izađe final 10.3 vidjeti ćemo koliko će im trebati da izađe HR sistem i na koji način će biti dostupan (a trebalo bi biti dostupno i putem interneta za download, pa makar i uz nekakvu registraciju).....
02.10.2003 | 15:08
Jesi li probao to prijaviti direktno Appleu? Iako smo im mi marginalno trziste, ipak smo trziste
  • Anonimus
  • Posjetitelj
02.10.2003 | 15:19
kao i uvijek kod nas:
"oni bi se kao odcijepili a mi im kao nedamo . . ."
02.10.2003 | 18:22
Tipično za ove naše...

Ako znaju, srame se pokazati - kad im netko drugi pokaže, ukradu i busaju se u prsa.

Piko, nadam se da si stavio negdje u kod ili gdje već, svoje neke oznake, jer ako za par mjeseci oni objave "svoj" Safari, koji bi mogao zapravo biti baš tvoj - skinut odavde i samo prepakiran da znamo dignuti dreku.

Baš me zanima da li su isto napravili sa Serbian Safarijem koji se bio pojavio još ohoho, s obzirom da mi se čini da su glavni i za to tržište.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
02.10.2003 | 18:53
Daklem, spremaju hrvatski OS X ... Ajd, nadajmo se da ce izici tamo do 10.6
Evo, predlazem inacice nekih resursa u duhu modernog hrvatskog:
iLife :: OjZivoteTeskoJebote
iTunes :: MelodijeJadrana
Finder :: DeDeNadji
Mail :: PisiMiBrate
iChat :: RazgovoriUgodniNarodaSlovinjskoga
QuickTime :: OdPrvogDoPrvog
Sherlock :: SimeLucin
Grab :: GrabiDokMozes
... itd.
03.10.2003 | 00:42
iCal :: DnevnikStarogMomka )))
03.10.2003 | 12:03
Kada sam ovo cuo meni je prva stvar bila da onda stavimo Srpski safari. Jer iako nam nasi ne daju da koristimo vlastitu lokalizaciju, cini se da oni nemaju nikakvih problema s tim....a i cini se da nisu jedini:
Catalan Localization for Safari 1.1   -  Safari for Catalan users
Chinese Safari 2.0   -  Safari Chinese localization
Danish Localization for Safari 0.8.2   -  Safari Danish localization
Hellenic Safari Localization 0.2   -  for Hellenic Safari users
Norwegian Safari Localization 1.1   -  Norwegian language for Safari
Russian Safari 0.95   -  Adds russian localization to Safari Beta
Russian Safari 2.1.1   -  Adds Russian localization to Safari browser
Safari Azeri Localizator 1.0   -  Azeri localization for Safari browser
Safari Catalan Localization 1.0   -  Safari for Catalan users
Safari Czech Language 2.0   -  Czech language localization for Safari
Safari en Castellano 1.2   -  Spanish localization for Safari
Safari French Localization 1.0b7 (v60)   -  French localization for Safari
Safari in German 1.0v60   -  German Safari v60 & v62 localization
Safari Italian Language Pack 1.0   -  Italian localization for Safari
Safari Italian Localization 1.1.2   -  Safari for Italian users
Safari Korean Localization 0.9   -  Safari for Korean users
Safari Polish Localization 2.0   -  Safari for Polish users
Serbian Safari 1.0   -  Serbian localization for Safari
Swedish Localization for Safari 1.0.2   -  Swedish language for Safari

Dakle jos jednom smo pokazali zasto smo supak svijeta. Bilo bi im bolje da imjesto da traze okolo koga bi utuzili da zagriju stolicu i naprave sami sto su trebali.
09.12.2003 | 03:29
Danas je na Version Trackeru osvanuo i srpski Apple Mail...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, ipetri68, Riba, superstric, tino1, Anonimci (779)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO