Exchange to IMAP mail gateway
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Exchange to IMAP mail gateway

11.11.2011 | 09:36
Za one kojima idu na živce glomazni Entourage i Outlook:

davmail.sourceforge.net/index.html

Radi se o multiplatformskom mail gateway-u koji se jednim krajem veže na Exchange a na drugom kraju nudi POP, IMAP, SMTP tako da se možete služiti bilo kojim standardnim mail programom. Meni več par dana radi odlično.
Podržava i starije i novije verzije Excange-a, radi ili preko Web DAV-a ili EWS-a.
11.11.2011 | 10:56
nice!
11.11.2011 | 11:35
spoofy kaže:
Za one kojima idu na živce glomazni Entourage i Outlook:

davmail.sourceforge.net/index.html

Radi se o multiplatformskom mail gateway-u koji se jednim krajem veže na Exchange a na drugom kraju nudi POP, IMAP, SMTP tako da se možete služiti bilo kojim standardnim mail programom. Meni več par dana radi odlično.
Podržava i starije i novije verzije Excange-a, radi ili preko Web DAV-a ili EWS-a.

Koju točno konfiguraciju imaš? Exchange koji? I s čim pristupaš mailu? Mail.app? Daj malo detalja, ovi mi se jako sviđa.......
11.11.2011 | 12:06
Exchange 2010. Ugašen IMAP I SMTP. Za pristup mailu OSX Mail.app i thunderbird.
Prvo je bila frka kad su digli na Exchange 2010 jer više nije radio Entourage, trebalo je upgrade-ati na EWS verziju, pa se sve to teli i nikak ne dela. Ovo je po prvim dojmovima jako jako dobro. Može se recimo dići lokalno na stroju kojim pristupamo mailu ili ako ima više ljudi u mreži na jednom stroju pa svi idu preko njega. Konkretno u mom slučaju, kolega i ja koristimo paralelno jedan davmail koji se vrti na MDD-u 1.25 pod leopardom.
11.11.2011 | 12:25
Pitam zato jer imam jedan slučaj gdje je mail preko exchangea 2003. Onda je u firmu došel jedan mac pa su me zvali. Pa njihov IT genije nikak nije mogel uključit IMAP da proradi Mail.app (snow leopard). Pa onda je gore metnut Office 2004 da proradi entourage, ali i to se kilavi non-stop.
Zato me ovo jako zanima, s tim bi se riješili svi problemi i da proradi Mail.app kak spada

Fala na tipu!
11.11.2011 | 12:46
Djuro genijalac kaže:
Pitam zato jer imam jedan slučaj gdje je mail preko exchangea 2003. Onda je u firmu došel jedan mac pa su me zvali. Pa njihov IT genije nikak nije mogel uključit IMAP da proradi Mail.app (snow leopard). Pa onda je gore metnut Office 2004 da proradi entourage, ali i to se kilavi non-stop.
Zato me ovo jako zanima, s tim bi se riješili svi problemi i da proradi Mail.app kak spada

Fala na tipu!

Ja sam koristio Entourage kojih 4 godine što na Exchangeu 2003 što na 2008 pa sad po novom na 2010 i moram priznati da nisam bio oduševljen ali nije bilo alternative. Ovo mi je narodni preporod. Probaj...
11.11.2011 | 17:55
Ovo izvrsno radi i sa Exchangeom 2003, ako hoćeš eliminirati Outlook. Radi tako da je Thunderbird ili nešto klijent, i radi super i ako se postavi kao zajednički klijent. Dakle, plus
11.11.2011 | 17:55
ovo "zajednički klijent" = ako vas ima nekoliko pa konfiguriraš samo jedan kompjutor da vuče sa Exchangea za svih.
11.11.2011 | 20:09
Drago mi je da postoji i ovakvo što jer sa Exchange serverom uvijek samo glavobolje. Iako moram reći da sam ja osobno valjda imao sreće. Meni je Mail.app sa Exchangeom 2003 radio uredno. Samo što ga nisam koristio jer je to jedan do bola glup i traljav protokol pa nikako nisam mogao izaći na zelenu granu s dva stroja (imao sam i desktop PC u uredu). Ali dok bi PC bio off, Mac je s Mailom uredno sve radio kako treba na Exchangeu.
12.11.2011 | 18:04
a je, protokol je malo blentav pogotovo starija verzija koja radi samo dok si baš u lokalnoj mreži. ovo otkako ga se da koristiti preko onog RPC over HTTP čuda mi se čini da općenito radi dosta bolje, baš to sa više pisija koji istovremeno gledaju isti mail.

ali da, ovaj davmail radi stvarno fino
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO