Exchange to IMAP mail gateway
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Exchange to IMAP mail gateway

11.11.2011 | 09:36
Za one kojima idu na živce glomazni Entourage i Outlook:

davmail.sourceforge.net/index.html

Radi se o multiplatformskom mail gateway-u koji se jednim krajem veže na Exchange a na drugom kraju nudi POP, IMAP, SMTP tako da se možete služiti bilo kojim standardnim mail programom. Meni več par dana radi odlično.
Podržava i starije i novije verzije Excange-a, radi ili preko Web DAV-a ili EWS-a.
11.11.2011 | 10:56
nice!
11.11.2011 | 11:35
spoofy kaže:
Za one kojima idu na živce glomazni Entourage i Outlook:

davmail.sourceforge.net/index.html

Radi se o multiplatformskom mail gateway-u koji se jednim krajem veže na Exchange a na drugom kraju nudi POP, IMAP, SMTP tako da se možete služiti bilo kojim standardnim mail programom. Meni več par dana radi odlično.
Podržava i starije i novije verzije Excange-a, radi ili preko Web DAV-a ili EWS-a.

Koju točno konfiguraciju imaš? Exchange koji? I s čim pristupaš mailu? Mail.app? Daj malo detalja, ovi mi se jako sviđa.......
11.11.2011 | 12:06
Exchange 2010. Ugašen IMAP I SMTP. Za pristup mailu OSX Mail.app i thunderbird.
Prvo je bila frka kad su digli na Exchange 2010 jer više nije radio Entourage, trebalo je upgrade-ati na EWS verziju, pa se sve to teli i nikak ne dela. Ovo je po prvim dojmovima jako jako dobro. Može se recimo dići lokalno na stroju kojim pristupamo mailu ili ako ima više ljudi u mreži na jednom stroju pa svi idu preko njega. Konkretno u mom slučaju, kolega i ja koristimo paralelno jedan davmail koji se vrti na MDD-u 1.25 pod leopardom.
11.11.2011 | 12:25
Pitam zato jer imam jedan slučaj gdje je mail preko exchangea 2003. Onda je u firmu došel jedan mac pa su me zvali. Pa njihov IT genije nikak nije mogel uključit IMAP da proradi Mail.app (snow leopard). Pa onda je gore metnut Office 2004 da proradi entourage, ali i to se kilavi non-stop.
Zato me ovo jako zanima, s tim bi se riješili svi problemi i da proradi Mail.app kak spada

Fala na tipu!
11.11.2011 | 12:46
Djuro genijalac kaže:
Pitam zato jer imam jedan slučaj gdje je mail preko exchangea 2003. Onda je u firmu došel jedan mac pa su me zvali. Pa njihov IT genije nikak nije mogel uključit IMAP da proradi Mail.app (snow leopard). Pa onda je gore metnut Office 2004 da proradi entourage, ali i to se kilavi non-stop.
Zato me ovo jako zanima, s tim bi se riješili svi problemi i da proradi Mail.app kak spada

Fala na tipu!

Ja sam koristio Entourage kojih 4 godine što na Exchangeu 2003 što na 2008 pa sad po novom na 2010 i moram priznati da nisam bio oduševljen ali nije bilo alternative. Ovo mi je narodni preporod. Probaj...
11.11.2011 | 17:55
Ovo izvrsno radi i sa Exchangeom 2003, ako hoćeš eliminirati Outlook. Radi tako da je Thunderbird ili nešto klijent, i radi super i ako se postavi kao zajednički klijent. Dakle, plus
11.11.2011 | 17:55
ovo "zajednički klijent" = ako vas ima nekoliko pa konfiguriraš samo jedan kompjutor da vuče sa Exchangea za svih.
11.11.2011 | 20:09
Drago mi je da postoji i ovakvo što jer sa Exchange serverom uvijek samo glavobolje. Iako moram reći da sam ja osobno valjda imao sreće. Meni je Mail.app sa Exchangeom 2003 radio uredno. Samo što ga nisam koristio jer je to jedan do bola glup i traljav protokol pa nikako nisam mogao izaći na zelenu granu s dva stroja (imao sam i desktop PC u uredu). Ali dok bi PC bio off, Mac je s Mailom uredno sve radio kako treba na Exchangeu.
12.11.2011 | 18:04
a je, protokol je malo blentav pogotovo starija verzija koja radi samo dok si baš u lokalnoj mreži. ovo otkako ga se da koristiti preko onog RPC over HTTP čuda mi se čini da općenito radi dosta bolje, baš to sa više pisija koji istovremeno gledaju isti mail.

ali da, ovaj davmail radi stvarno fino
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 2 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO