Bnet XCarnet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bnet XCarnet

29.08.2011 | 21:37
Ovako.
Prije recimo nekih mjesec dana su mi dosli spojiti Bnet doma i naravno kada sam se pred tehnicarom probao spojiti nije radilo i onda mi je frajer rekao da ce poslati nekog da to slozi, ali drugi tehnicari su dosli tek nakon 2 tjedna sto znaci da je istekao raok za raskidanjem ugovora -.-
Naravno jos uvijek nista nije u funkciji jer je tehnicar dosao spojio se preko svojeg sranje windows laptopa i rekao je meni sve radi na papir napisao "sve radi na sluzbenom racunalu vama nesto ne valja sa sifrom" i pokupio se doma. Sto je mene naravno razljutilo te sam ponovno zvao sluzbu za korisnike gdje su mi rekli to trebate zvat nekog ko se razumije u racunala da vam slozi.
Eto imam problem s spajanjem preko VPN veze preko liona i ne znam kaj tocno nije urecu. Malo sam cito okolo po forumima al nisam nista posebno nasao tako da sam naravno otvorio novu temu nadajuci se da ce netko znat razlog u cemu je problem. Uglavnom napravim sve kako me vodi bnetov portal da napravim upisem svoj username i pass koji sam dobio na faksu i koji sam do sada stalno koristio za sve kaj mi je potrebno na faksu i za iskon carnet i vipcarnet tako da sifra ne moze biti kriva nikako nisam jos kontaktirao carnet jer sam na mobitelu nabio vec 100kn racuna vise za ovaj mjesec dok sam nazivao bnet okolo.
Uglavnom pricao sam s nekim prijateljima i nagađamo da je stvar u tome kaj meni vpn koristi neki stari ip i da bi to trebao nekako promjeniti, a ja ne znam kako to promjeniti jer nikada bas doslovno nisam imao potrebe prckati po tome ili mozda cak i nije to
uglavnom ako itko zna kako pomoci bio bih zahvalan kada bi mi netko uspio pomoci
imama obicni neki thomson modem koji cak ni wireless nema a na kutiji pise da ima
heh
29.08.2011 | 21:55
Jesi probao naći odgovor na ovoj adresi:

portal.bnet.hr/

Malo sam škicnuo pa imaju i upute za Mac korisnike.
29.08.2011 | 21:57
Da tamo me odma odvede cim spojim kabl na mac naravno pratio sams ve to ali i dalje nista
29.08.2011 | 22:23
Neće ovako ići. Napisao si brdo teksta, a gotovo nula konkretnih i bitnih podataka.

Ako trebaš pomoć, daj link s uputama od tvog faksa, gdje piše kako kreirati vpn vezu (za windowse). Daj screenshotove od svojih IP podešenja (na Macu). I od poruka grešaka koje dobiješ kad se ne uspije spojiti.
29.08.2011 | 22:35
Ovako pratio sam upute s ove stranice portal.bnet.hr/
Napravio sam sve to kako pise i ništa uglavnom on se meni kao konektira, ali kada god pokusam otvoriti neku stranicu on mi otvori ponovno portal.bnet.hr/
evo slike
Screen_Shot_2011_08_29_at_9.png
29.08.2011 | 23:06
Koristi li se još što drugo osim web pristupa na tom VPN-u? Rade li te druge stvari? Mail npr. Ili direktni pristup na neki fileserver? Čemu uopće služi VPN konekcija za surfanje po normalnim siteovima?

Radi se o VPN konekciji na CARNet, to znači da sigurno imaš web proxy. Da li je to definirano? Što ima kad klikneš na Advanced?
29.08.2011 | 23:13
Blaženi T-Com. Ovo s B.net-om mi se nije nikada sviđalo. Koga vraga palamude. A i Carnet ga fitilji.
29.08.2011 | 23:22
Ne radi ništa sve je ko da uopće nisam spojen na nista. jedino kaj radi je preko safarija taj bnetov portal
ne znam zašto uopce radim vpn konekciju -.- mislim tako pise u uputama ja sam ih pratio dok je recimo za iskonov carnet bila drugacija i jednostavnija varijanta probao sam i tako ali tkao uopce ne reagira.
kada klinknem na advanced imam
i54.tinypic.com/jq24ck.jpg
Prilozi:
29.08.2011 | 23:51
Nemaš definiran proxy. Pokušaj uklikati Auto Proxy discovery.
Nakon toga, ako ne pomogne, pokušaj ukvačicati Send all traffic over VPN connection
DNS isto nema nijedan definiran. Ako ovo gore nije pomoglo, probaj ručno upisati 161.53.123.2 i 161.53.160.2

Čemu ti uopće služi VPN?
30.08.2011 | 00:28
stavio sam auto proxy i send all traffic over VPN i radio napkin
thanks verrrrry much

cemu sluzi - preko njega se spajam na internet jer imam takav modem -.-
30.08.2011 | 00:32
Nema na čemu. Uživaj...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, jura22, Pongy75, Riba, robertM, zvone, Anonimci (9027)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO