Bnet XCarnet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bnet XCarnet

29.08.2011 | 21:37
Ovako.
Prije recimo nekih mjesec dana su mi dosli spojiti Bnet doma i naravno kada sam se pred tehnicarom probao spojiti nije radilo i onda mi je frajer rekao da ce poslati nekog da to slozi, ali drugi tehnicari su dosli tek nakon 2 tjedna sto znaci da je istekao raok za raskidanjem ugovora -.-
Naravno jos uvijek nista nije u funkciji jer je tehnicar dosao spojio se preko svojeg sranje windows laptopa i rekao je meni sve radi na papir napisao "sve radi na sluzbenom racunalu vama nesto ne valja sa sifrom" i pokupio se doma. Sto je mene naravno razljutilo te sam ponovno zvao sluzbu za korisnike gdje su mi rekli to trebate zvat nekog ko se razumije u racunala da vam slozi.
Eto imam problem s spajanjem preko VPN veze preko liona i ne znam kaj tocno nije urecu. Malo sam cito okolo po forumima al nisam nista posebno nasao tako da sam naravno otvorio novu temu nadajuci se da ce netko znat razlog u cemu je problem. Uglavnom napravim sve kako me vodi bnetov portal da napravim upisem svoj username i pass koji sam dobio na faksu i koji sam do sada stalno koristio za sve kaj mi je potrebno na faksu i za iskon carnet i vipcarnet tako da sifra ne moze biti kriva nikako nisam jos kontaktirao carnet jer sam na mobitelu nabio vec 100kn racuna vise za ovaj mjesec dok sam nazivao bnet okolo.
Uglavnom pricao sam s nekim prijateljima i nagađamo da je stvar u tome kaj meni vpn koristi neki stari ip i da bi to trebao nekako promjeniti, a ja ne znam kako to promjeniti jer nikada bas doslovno nisam imao potrebe prckati po tome ili mozda cak i nije to
uglavnom ako itko zna kako pomoci bio bih zahvalan kada bi mi netko uspio pomoci
imama obicni neki thomson modem koji cak ni wireless nema a na kutiji pise da ima
heh
29.08.2011 | 21:55
Jesi probao naći odgovor na ovoj adresi:

portal.bnet.hr/

Malo sam škicnuo pa imaju i upute za Mac korisnike.
29.08.2011 | 21:57
Da tamo me odma odvede cim spojim kabl na mac naravno pratio sams ve to ali i dalje nista
29.08.2011 | 22:23
Neće ovako ići. Napisao si brdo teksta, a gotovo nula konkretnih i bitnih podataka.

Ako trebaš pomoć, daj link s uputama od tvog faksa, gdje piše kako kreirati vpn vezu (za windowse). Daj screenshotove od svojih IP podešenja (na Macu). I od poruka grešaka koje dobiješ kad se ne uspije spojiti.
29.08.2011 | 22:35
Ovako pratio sam upute s ove stranice portal.bnet.hr/
Napravio sam sve to kako pise i ništa uglavnom on se meni kao konektira, ali kada god pokusam otvoriti neku stranicu on mi otvori ponovno portal.bnet.hr/
evo slike
Screen_Shot_2011_08_29_at_9.png
29.08.2011 | 23:06
Koristi li se još što drugo osim web pristupa na tom VPN-u? Rade li te druge stvari? Mail npr. Ili direktni pristup na neki fileserver? Čemu uopće služi VPN konekcija za surfanje po normalnim siteovima?

Radi se o VPN konekciji na CARNet, to znači da sigurno imaš web proxy. Da li je to definirano? Što ima kad klikneš na Advanced?
29.08.2011 | 23:13
Blaženi T-Com. Ovo s B.net-om mi se nije nikada sviđalo. Koga vraga palamude. A i Carnet ga fitilji.
29.08.2011 | 23:22
Ne radi ništa sve je ko da uopće nisam spojen na nista. jedino kaj radi je preko safarija taj bnetov portal
ne znam zašto uopce radim vpn konekciju -.- mislim tako pise u uputama ja sam ih pratio dok je recimo za iskonov carnet bila drugacija i jednostavnija varijanta probao sam i tako ali tkao uopce ne reagira.
kada klinknem na advanced imam
i54.tinypic.com/jq24ck.jpg
Prilozi:
29.08.2011 | 23:51
Nemaš definiran proxy. Pokušaj uklikati Auto Proxy discovery.
Nakon toga, ako ne pomogne, pokušaj ukvačicati Send all traffic over VPN connection
DNS isto nema nijedan definiran. Ako ovo gore nije pomoglo, probaj ručno upisati 161.53.123.2 i 161.53.160.2

Čemu ti uopće služi VPN?
30.08.2011 | 00:28
stavio sam auto proxy i send all traffic over VPN i radio napkin
thanks verrrrry much

cemu sluzi - preko njega se spajam na internet jer imam takav modem -.-
30.08.2011 | 00:32
Nema na čemu. Uživaj...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 44 minuta
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Glas, Riba, VanjusOS, Yonkis, yvann11, Anonimci (586)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO