Bnet XCarnet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bnet XCarnet

29.08.2011 | 21:37
Ovako.
Prije recimo nekih mjesec dana su mi dosli spojiti Bnet doma i naravno kada sam se pred tehnicarom probao spojiti nije radilo i onda mi je frajer rekao da ce poslati nekog da to slozi, ali drugi tehnicari su dosli tek nakon 2 tjedna sto znaci da je istekao raok za raskidanjem ugovora -.-
Naravno jos uvijek nista nije u funkciji jer je tehnicar dosao spojio se preko svojeg sranje windows laptopa i rekao je meni sve radi na papir napisao "sve radi na sluzbenom racunalu vama nesto ne valja sa sifrom" i pokupio se doma. Sto je mene naravno razljutilo te sam ponovno zvao sluzbu za korisnike gdje su mi rekli to trebate zvat nekog ko se razumije u racunala da vam slozi.
Eto imam problem s spajanjem preko VPN veze preko liona i ne znam kaj tocno nije urecu. Malo sam cito okolo po forumima al nisam nista posebno nasao tako da sam naravno otvorio novu temu nadajuci se da ce netko znat razlog u cemu je problem. Uglavnom napravim sve kako me vodi bnetov portal da napravim upisem svoj username i pass koji sam dobio na faksu i koji sam do sada stalno koristio za sve kaj mi je potrebno na faksu i za iskon carnet i vipcarnet tako da sifra ne moze biti kriva nikako nisam jos kontaktirao carnet jer sam na mobitelu nabio vec 100kn racuna vise za ovaj mjesec dok sam nazivao bnet okolo.
Uglavnom pricao sam s nekim prijateljima i nagađamo da je stvar u tome kaj meni vpn koristi neki stari ip i da bi to trebao nekako promjeniti, a ja ne znam kako to promjeniti jer nikada bas doslovno nisam imao potrebe prckati po tome ili mozda cak i nije to
uglavnom ako itko zna kako pomoci bio bih zahvalan kada bi mi netko uspio pomoci
imama obicni neki thomson modem koji cak ni wireless nema a na kutiji pise da ima
heh
29.08.2011 | 21:55
Jesi probao naći odgovor na ovoj adresi:

portal.bnet.hr/

Malo sam škicnuo pa imaju i upute za Mac korisnike.
29.08.2011 | 21:57
Da tamo me odma odvede cim spojim kabl na mac naravno pratio sams ve to ali i dalje nista
29.08.2011 | 22:23
Neće ovako ići. Napisao si brdo teksta, a gotovo nula konkretnih i bitnih podataka.

Ako trebaš pomoć, daj link s uputama od tvog faksa, gdje piše kako kreirati vpn vezu (za windowse). Daj screenshotove od svojih IP podešenja (na Macu). I od poruka grešaka koje dobiješ kad se ne uspije spojiti.
29.08.2011 | 22:35
Ovako pratio sam upute s ove stranice portal.bnet.hr/
Napravio sam sve to kako pise i ništa uglavnom on se meni kao konektira, ali kada god pokusam otvoriti neku stranicu on mi otvori ponovno portal.bnet.hr/
evo slike
Screen_Shot_2011_08_29_at_9.png
29.08.2011 | 23:06
Koristi li se još što drugo osim web pristupa na tom VPN-u? Rade li te druge stvari? Mail npr. Ili direktni pristup na neki fileserver? Čemu uopće služi VPN konekcija za surfanje po normalnim siteovima?

Radi se o VPN konekciji na CARNet, to znači da sigurno imaš web proxy. Da li je to definirano? Što ima kad klikneš na Advanced?
29.08.2011 | 23:13
Blaženi T-Com. Ovo s B.net-om mi se nije nikada sviđalo. Koga vraga palamude. A i Carnet ga fitilji.
29.08.2011 | 23:22
Ne radi ništa sve je ko da uopće nisam spojen na nista. jedino kaj radi je preko safarija taj bnetov portal
ne znam zašto uopce radim vpn konekciju -.- mislim tako pise u uputama ja sam ih pratio dok je recimo za iskonov carnet bila drugacija i jednostavnija varijanta probao sam i tako ali tkao uopce ne reagira.
kada klinknem na advanced imam
i54.tinypic.com/jq24ck.jpg
Prilozi:
29.08.2011 | 23:51
Nemaš definiran proxy. Pokušaj uklikati Auto Proxy discovery.
Nakon toga, ako ne pomogne, pokušaj ukvačicati Send all traffic over VPN connection
DNS isto nema nijedan definiran. Ako ovo gore nije pomoglo, probaj ručno upisati 161.53.123.2 i 161.53.160.2

Čemu ti uopće služi VPN?
30.08.2011 | 00:28
stavio sam auto proxy i send all traffic over VPN i radio napkin
thanks verrrrry much

cemu sluzi - preko njega se spajam na internet jer imam takav modem -.-
30.08.2011 | 00:32
Nema na čemu. Uživaj...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 30 minuta
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO