Ne rade mi browseri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne rade mi browseri

17.05.2011 | 09:14
Izgleda da sam ja pretplacen da otvaram nove teme, ali jutros mi se desilo nesto cudno.

Upalim ja mac iz sleep-a. pokrene se messenger i skype ali na browseru ne mogu ni jednu stranicu otvoriti. pokusao sam i sa operom, safarijem i chromom , na svakom isto upozorenje, tj. da stranice ne mogu otvoriti. preko safarija prekontrolisem konekciju i tamo mi javi da je sve ok. uzmem iphone i preko wifi-a mogu na svaku stranicu.sta se moglo desiti. hajde restartovao sam ga i sad mogu na net, ali me zanima sta se to moglo desiti pa da u jednom trenutku ne mogu na net ni sam jednim browserom.To mi se desilo na mom IMac-u dok svi ostali aparati preko wifi-a su radili normalno.

Hvala
17.05.2011 | 09:31
Provjeri DNS. To mi se jednom, već dosta davno desilo i dosta dugo sam se mučio, dok nisam promijenio DNS. Od tad to povremeno provjeravam. Vidi na netu koje sve možeš koristiti jer imaš i free.
To mislim na Macu ne na routeru.
17.05.2011 | 09:36
cini mi se da koristim ove koji su free. vidit cu da li ce mi se jos jednom to desiti , pa cu ih onda mjenjati.i jos nesto, filmovi na you tube mi znaju zakociti ( i u zene mi na mac-u i kod mene) a konekcija je vise nego dobra.moze li i to do DNS-a biti?
17.05.2011 | 10:08
Za ovo drugo neznam, i meni zna zastat ali ne uvijek. Više ne koristim flash nego html5 i čini mi se bolje. U ovim stvarima nisam baš doma pa će možda netko drugi biti od više koristi.
17.05.2011 | 10:19
hvala zelko. ma ovo mi se prvi put desilo od kako koristim net.pa me bas zanima sta je
17.05.2011 | 10:28
Ja sam spojen na internet preko žice pa nisam imao takvog iskustva. No, meni se zna dogoditi nakon nekoliko uspavljivanja i buđenja iMaca da mi recimo Thunderbird skida RSS vijesti, ali ne i poštu, pa mi Skype bude zelen i on line i čak se mijenjaju OnLine kontakti, ali kad me neko proba nazvati kaže mu da sam isključen itd.

U svakom slučaju uvijek pomogne da dotičnu aplikaciju samo zatvorim i ponovo pokrenem, bez potrebe da restartam iMaca.

Zato slijedeći put kad ti se to dogodi, umjesto da restartaš računalo, pokušaj samo isključiti i ponovo uključiti AirPort čisto da vidiš da li će samo to pomoći.
17.05.2011 | 10:54
Pa i meni se to događalo preko žice, ne preko APa. Uglavnom ima smjernice !
17.05.2011 | 11:08
meni se ovo dogodilo i preko zice i preko airporta. meni je oboje ukljuceno , airport radi printera a preko zice sam ukljucen na net. probao sam restartovati airport ali nije pomoglo.cudno.
17.05.2011 | 15:04
scarface32 kaže:
cini mi se da koristim ove koji su free. vidit cu da li ce mi se jos jednom to desiti , pa cu ih onda mjenjati.i jos nesto, filmovi na you tube mi znaju zakociti ( i u zene mi na mac-u i kod mene) a konekcija je vise nego dobra.moze li i to do DNS-a biti?

To nije do DNS-a, nego vjerojatno do youtubea. U zadnje vrijeme zna trpiti zagušenja u doba kad je jutro na istočnoj, pa na zapadnoj obali.

Ovo što ti se dogodilo - iz nekog razloga ti je bio blokiran port 80 (HTTP). Koristiš li kakav firewall?
17.05.2011 | 17:57
ne koristim nista.firewall mi je iskljucen
17.05.2011 | 20:42
Ako se ponovi, javi se prije nego restartaš komp pa da probamo par stvari...
17.05.2011 | 23:12
javio bih se ja ali s kojeg browsera. hehehhee

nije problem , uzet cu zenin mac pa javim.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 5 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO