Mreza u kuci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mreza u kuci

18.03.2011 | 19:16
E ovako, kupio sam neki dan airport extreme i sad imam visak jedan ruter, tj netgear.posto mi je malo slabiji signal u spavacoj sobi koja je na spratu, htio bih ako je ikako moguce taj netgear staviti u drugu sobu,spojiti sa airportom da bih pojacao signal u spavacoj. da li je to moguce?u toj sobi nemam internet prikljucak znaci htio bih ga spojiti preko wi-fi-a.
18.03.2011 | 19:28
Router(i) mora(ju) podržavati Bridge mode. Vidi ovdje, tu je pricip. www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge
18.03.2011 | 19:42
da li ovaj drugi router moze primati i slati wi-fi?
18.03.2011 | 19:53
To ti ne bi znao. Ja nemam veliki stan i nije mi bitno. Možda neko s više iskustva napiše kaj pametno.
18.03.2011 | 20:07
Ako sam dobro shvatio, ti bi htio da taj netgear po wirelessu bude spojen na airport extreme *I* da se ti preko njega opet po wirelessu spajaš na kućnu mrežu?

To bi bio tzv. "mesh". Ovi obični kućni routeri to ne mogu. Bar ja nisam do sad vidio nijedan koji to može.

Ako ti je pak OK da se na njega kačiš žicom, a da onda on po wirelessu (jer ima jači prijemnik) priča s ostatkom mreže, onda je to bridge mode i vjerojatno to možeš.

Ako pak želiš njega spojiti žicom na postojeću mrežu, a onda wlanom s maca na njega, onda on radi kao običan AP i to sigurno može.
18.03.2011 | 20:45
znaci ne moze.ok onda cu ga vjerovatno prodati ili pokloniti sestri( ovo drugo je veca opcija) . a da li bi mogao sam expressom?
18.03.2011 | 20:59
Sa Expressom bi islo.
overlay_work_20101130.jpg
18.03.2011 | 21:25
ali i expres moram prikljuciti na zicu tj ethernet.a ja prikljucaj u drugoj sobi nemam.
18.03.2011 | 21:47
Treba ti ovako nešto. Ali to uključuje zamjenu i airpt extremea.

www.sysmaster.com/products/wireless_prod...jw2KcCFYUXzQod3Stc8w
18.03.2011 | 22:41
onda nista.hvala na odgovorima.gledat cu da nekako zicu provucem do susjedne sobe i prikljucim express.
19.03.2011 | 01:14
scarface, ja imam doma jedan LinkSys uređaj koji služi upravo tome da repetira wireless signal... WRE-54G. To je wireless range expander, i to je to što ti tražiš. Meni ne treba ali ako se ne varam ti si u Nizozemskoj? Uglavnom smao traži wireless range expander.
19.03.2011 | 09:40
Koliko ja shvaćam, express bi trebao odraditi "Extend the range..." ili ti proširenje područja. Ili ja to krivo tumačim.
19.03.2011 | 10:07
hvala riba to je to sto meni treba. zabac hvala i tebi,izgleda da moze express,srecom radi samo sa extremeom, kojeg vec imam.znaci jos 90 € i imam dobar signal i u spavacoj sobi.hvala svima na odgovorima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 20 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO