Mac Pro i AirPort problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro i AirPort problem

04.02.2011 | 14:11
Pomoć bi dobrodošla....

Problem je sljedeci:

Spojim se na ruter preko AirPorta (sve radi kako treba, signal pun)

Nakon nekog vremena signal pada na 2-3 crtice... i veze više nema.

Otvorim Network Preferences i pokrenem assist me/diagnostic

Tu mi javlja da je:

AirPort OK
AirPort settings FAILED
Network settings FAILED
ISP FAILED
Internet FAILED
Server FAILED

Ja odaberem mrežu na koju sam do sada bio spojen i traži me pass, upišem ISPRAVAN pass ali dobijem poruku da "ništa od toga"

Nakon toga se još par puta pokušam spojit, traži pass ja upišem, ali javlja "connection timeout"

Da stvar bude zanimljivija nakon nekog vremena kad se ponovo pokušam spojit jednostavno se spoji, bez da traži pass i signal je opet pun.....

I tako to više puta dnevno. Ako ko ima kakvu ideju...?

Provjerio sam postavke u ruteru, zvao korisnicku službu 800 puta da provjere i sve je ok s routerom. U tim trenutcima dok se ja ne mogu spojiti iPhone je uredno konektiran na mreži i još jedan PC....

Puno hvala

P.S. Naravno da se to opet dogodilo dok sam ja pisao ovu poruku....
04.02.2011 | 14:19
P.S. Kad sam žičano spojen sve je naravno ok.....
04.02.2011 | 15:12
Ovo sam i ja imao. Ispostavilo se da je problem slaba veza izmedju routera i maca tj. signal oscilirao dok ne pukne u jednom trenu. Onda sam kupio express base station stavio je na pola puta i od onda radi mrak. Base station se spaja na router, a mac na base station.

A signal je imao samo udaljenost 5m zračne linije i kao prepreku između samo jedan zid od cigle debeli 30 cm (zgrada iz '39.) znači trebalo je raditi bez frke. Ali ipak nije.
04.02.2011 | 15:15
I da zaboravio sam bio je čovjek iz tehničke službe mjenjao router i sve i onda kad je sa svojim laptopom isprobavao od tamo gdje je komp smo skuzili da mac ima malo lošiji prijem signala i to je io uzrok pucanja. Ponekad je radilo 1h a ponekad 1 min, valjda ovisno o biometeorološkoj prognozi
04.02.2011 | 15:22
To sam i ja mislio, i jesam udaljen kojih 4 metra od rutera i 2 zatvorena vrata (drvena) su među nama, ali na PC-u, iphonu ili MBP veza ne puca pa sam to iskljucio kao problem iako je moguce da je slabiji prijem na MacPro stroju..
04.02.2011 | 16:46
Stain je napisao:
To sam i ja mislio, i jesam udaljen kojih 4 metra od rutera i 2 zatvorena vrata (drvena) su među nama, ali na PC-u, iphonu ili MBP veza ne puca pa sam to iskljucio kao problem iako je moguce da je slabiji prijem na MacPro stroju..

Imao sam isti slucaj na bivsem MBPro. Da stvar bude gora internet je na istom stroju radio na windowsima preko parallelsa ali ne i OSXu (isto je javljao connection timeout i nije se htio spojiti). Jesi li nedavno radio update (mozda da se vratis na stariju verziju koja je radila OK)?
Na svom starom stroju nisam rjesio problem (ukrali ga )
04.02.2011 | 17:23
Meni se to desi kad dignem komp iz sleepa i odmah probam ici na net. Recimo da je Safari otvoreni, probudi se spavanja i recimo stisnem refredk. I nista, nakon par sekundi proradi. Mozda modulu duze treba da dojde k sebi.
04.02.2011 | 20:04
Probaj ručno fiksirati kanal na routeru i na MacProu. Na isti, naravno. Pa ih probaj simultano mijenjati. Pa ako ne pomogne, probaj fiksirati samo na routeru, a na MAcPro stavi auto. Pa mijenjati na routeru. Ako ne pomogne, probaj nabaviti jaču vanjsku antenu za airport karticu, s metar-dva kabela, da je možeš odmaknuti od tih 20 kila aluminija koji, naravno, ubijaju elektromagnetno polje signala.
04.02.2011 | 20:30
Na routeru je fiksno namjesten kanal i njega znam mijenjati, ali gdje to na MP radim?
04.02.2011 | 20:37
@t_burgund
Volim biti up to date tako da mi je na stroju 10.6.6, a MBP je jos na servisu pa ne mogu provijerit kako je na 10.6.5

@zabac
Kod mene se stvar događa u radu....
04.02.2011 | 21:36
Stain je napisao:
Na routeru je fiksno namjesten kanal i njega znam mijenjati, ali gdje to na MP radim?

A da, sorry, ne može se bez štrikanja po terminalu. Ali ako ti fiksiranje kanala na routeru (i pokušaj mijenjanja kanal po kanal) nije pomoglo, mala je šansa da bi fiksiranje kanala i na Macu pomoglo.

Baci malo oko na www.mikrotik.hr, imaju dobar izbor antena za 2,45 GHz, ali nazovi ih da se posavjetuješ oko konektora, jer ih ima jedno deset tipova pa je bitno odabrati točan konektor ili ispravan adapter.
04.02.2011 | 21:40
Možda je to bolja varijanta nego da ja prckam po terminalu Idem malo bacit oko....

Hvala!
17.02.2011 | 18:27
Evo samo javljam da sam ovaj problem za sada rijesio približavanjem routera sa 4-5 metara i 2 zatvorena vrata na 3 metra i 1 zatvorena vrata i za sada nema pucanja veze....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 48 minuta
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO