Staticka IP adresa u LAN-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Staticka IP adresa u LAN-u

24.10.2010 | 02:35
Pozdrav,

posto bi trebao postaviti da mi air ima odredene otvorene portove, te kako ne zelim to ponavljati svaki puta kad on dobije adresu koju mu dodjeli ruter rjesenje je staticni ip. Zanima me dali za staticni ip trebam napraviti ono novu lokaciju pa u njoj se da sloziti kada se spaja na odredeni wifi da zatrazi odredenu ip adresu ? I dali u toj novoj lokaciji mogu imati vise wifi npr. ako se spaja na wifi br.2 da trazi jednu adresu kad se spaja na wifi 3 odredenu itd, ili za svaku postavku wifi treba biti posebna lokacija?

Zamislio sam da postavim Work i Home location. A u svakoj se jos nalaze pod postavke odredenih wirelsa posto ih je vise..
24.10.2010 | 11:47
Podešenje DHCP/manual IP imaš samo jedno za svaki location i interface (interfacei su ti wireless, ethernet, bluetooth, firewire). Dakle, ako na jednoj lokaciji imaš više bežičnih mreža i pri tom ih ne možeš podesiti tako da ti jedna te ista statička adresa vrijedi u svima njima, onda moraš za svaki stvarni location formirati više "virtualnih" locationa pa svaki od njih koristiš za spajanje na određeni WLAN unutar iste lokacije.

Možeš pokušati pojednostaviti stvar na način da imaš jedinstven adresni prostor za sve wlanove na istoj lokaciji, tako da možeš postaviti jednu statičku adresu koja ti vrijedi u svim wlanovima, a ostala podešenja određenog wlana dobiješ preko DHCP (to ti je opcija "DHCP with manual addressing" ).
24.10.2010 | 12:13
Hvala na odg. Onda cu se morati malo poigrati sa ruterima, da ne radim za kucu radi 3 rutera 3 posebne lokacije, nego da kod svih trazim iste postavke..

Jos me jedna stvar muci, ne razumijem zasto se macovi (da naglasim cesto, jako cesto) spajaju sami na wifi koji ima puno slabiji signal te ce samim time sve i slabije raditi, iako u postavkama su mi jace mreze na vrhu preffered opcije.. On bi cak bez obzira na prefferd network trebao spojiti sam na wifi koji je ocigledno najjaci, ako lovi signal drugog koji je na 30%
24.10.2010 | 15:44
Pretpostavljam da govoriš o situaciji kad imaš jedan jedinstveni WLAN (jedan te isti SSID, jedan te isti WPA ključ, jedan te isti IP adresni prostor) s više pristupnih točaka?

Ja sam dvaput imao prilike spajati se na takve mreže i redovito bi se Mac spojio automatski na optimalan access point. Ne nužno na onaj koji ima "najjači" signal, nego na optimalan. Dakle, ako je onaj s "najjačim" signalom pretrpan korisnicima, ili radi na kanalu koji je opterećen šumom, AP sa "slabijim" signalom je možda bolji izbor, ako radi na kanalu na kojem je manja gužva i ako je na njemu prijavljeno manje korisnika.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 40 minuta
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO