02.02.2010 | 01:03
Evo prvo bežične varijante:
1. KREIRATI MREŽU
MAC: U Preferences, Network (ili preko Airport ikone u Toolbaru) - Create network (Computer-to-Computer), damo mreži neko ime po kojem će biti jasno da je to ta lokalna (AdHoc), password po želji (ja sam ga stavila).
Zatim klik na Advanced, WINS tab, upisati neko ime pod Workgroup
PC (Win): U control panelu, Windows firewall, Advanced tab, treba isključiti Wireless Network Connection.
Desni klik na malu ikonicu s jednim kompom desno dolje na Task baru (ili kako se već zove), odabrati View Available Wireless Networks
Ona mreža koju smo na početku napravili trebala bi se pojaviti. Klik na nju, pa desno dolje u dnu tog prozorčića klik na Connect (ako smo kod kreiranja mreže stavili lozinku, sad će iskočiti prozorčić u koji je treba upisati, potvrditi, pa opet kliknuti na Connect).
Pojavit će se prozorčić s kompovima itd. koji javlja Acquiring Network Address… treba malo pričekati, i ako se ne dogodi neka glupost, sve se vrati na onaj popis bežičnih mreža i ova naša lokalna je Connected.
2. FILE SHARING
MAC: Preferences, Sharing - treba biti uključen File sharing, i tu se stavlja koje foldere će PC vidjeti i koji korisnik može nešto s njima raditi.
PC: Nakon što se PC spojio na AdHoc mrežu, treba malo pričekati (kod mene je trajalo 2 minute) da se PC pojavi pod Shared u sidebaru, a kad kliknemo na njega, spaja se automatski kao gost i pokazuje SharedDocs (ili neki drugi sharing folder).
Klik na taj folder, i montirat će se na Mac desktop…
Ako se radi o jednokratnom ili povremenom prebacivanju nečega s Maca na PC i obratno, predlažem da se ne mučite sa "Connect As…" na Macu, nego umjesto toga desni klik na bilo koji folder koji želite da bude dostupan, odaberete Properties, Sharing tab, i pod Network sharing and security odaberete"Share this folder on the network".