Pristup internetu preko Iskona
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pristup internetu preko Iskona

24.10.2009 | 01:39
Molim ako netko ima iskustva s Iskonovom ponudom DUO.CARnet za pristup internetu da ih podijeli sa mnom jer mi je njihova ponuda cijenovno privlačna.

Posebno me zanima stavka koja diže/spušta cijenu uključenja usluge za 450 kuna, a to je "instalacija od strane Iskonovog tehničara". Je li ta instalacija komplicirana?

I još bih volio znati što im znači: "Pri uvođenju nove linije korisnik je dužan osigurati ispravnu kućnu instalaciju od telefonskog razvodnog ormarića u objektu u kojem se spaja nova linija do prostorije u kojoj se postavlja modem za korištenje ove usluge. Ne postoji li na kućnoj instalaciji slobodna upredena metalna parica, korisnik je treba provući o vlastitom trošku. Može angažirati bilo kojeg ovlaštenog izvođača, ali mu je na usluzi i Iskonov ovlašteni instalater, u ime svoje tvrtke i uz nadoplatu."

Mogu li s ovim gore navedenim imati problema ako sam u novogradnji?

Unaprijed zahvaljujem dobrom namjerniku.
24.10.2009 | 10:52
Imaš stan u novogradnji? Koliko telefonskih parica ti dolazi u stan? Jedna ili više? Pretpostavljam da već imaš neki telefon i neki net spojen? Radi li OK? Ako da - onda u principu nemaš problema, osim ako ne misliš spajati ovo na neku drugu paricu (zato ono prvo pitanje).
24.10.2009 | 11:47
ja sam uveo iskon i ne treba ti iskonov tehnicar posto je instalacija prilicno jednostavna (pogotovo na mac-u), oni ce ti poslati postom modem sa detaljnim uputama o spajanju (win i mac) tako da nema problema

"Pri uvođenju nove linije korisnik je dužan osigurati ispravnu kućnu instalaciju od telefonskog razvodnog ormarića u objektu u kojem se spaja nova linija do prostorije u kojoj se postavlja modem za korištenje ove usluge. Ne postoji li na kućnoj instalaciji slobodna upredena metalna parica, korisnik je treba provući o vlastitom trošku. Može angažirati bilo kojeg ovlaštenog izvođača, ali mu je na usluzi i Iskonov ovlašteni instalater, u ime svoje tvrtke i uz nadoplatu."

to znaci da moras imati telefonski prikljucak u stanu, ja sam uveo hr.duo+ koji je spojen na ht prikljucak tako da sad imam 2 telefonska broja, stari ht-ov na koji mogu primati pozive, i novi iskonov sa kojeg zovem i primam pozive, znaci ako imas telefonsku liniju u stanu ne trebas nista raditi
24.10.2009 | 17:34
Ne zaboravite da Iskon ima loš i vremenski ograničen support. Obično to bude 9-17 radnim danom, ako nisu nešto mijenjali u zadnje vrijeme. To je bio jedan od više razloga zašto smo mi kao tvrtka njima otkazali ugovor. Nadam se da se situacija u međuvremenu popravila.
24.10.2009 | 19:25
dpasaric je napisao:
Ne zaboravite da Iskon ima loš i vremenski ograničen support. Obično to bude 9-17 radnim danom, ako nisu nešto mijenjali u zadnje vrijeme. To je bio jedan od više razloga zašto smo mi kao tvrtka njima otkazali ugovor. Nadam se da se situacija u međuvremenu popravila.

Čuj unazad godinu dana rade ko urica pa i noću.
Sve je bez problema, brzo i ažurno. Instalacija isto tako, tko se i malo razumije u računalo.
U kratko sve 5.
25.10.2009 | 08:37
Isto je to kao i T-Com
Ja sam korisnik Iskona cca 4g ako ne i više.
Služba za korisnike je bila najbolja, zatim su se srozali i ograničili radno vrijeme.
Što se ostalog tiče, mislim da su puno kvalitetniji u onome što želiš, internet.
Ako spominjemo službu za korisnike.
Bez premca najgori T-Com!
25.10.2009 | 10:44
I ja sam tako mislio dok nisam bio postao VIP korisnik (homebox). Jednom sam čekao 45 (!!!) minuta da mi se javi operater u call centru. A desetak puta sam čekao po 15-20 minuta. A o tome zašto sam toliko puta morao zvati službu za korisnike, bolje da i ne počinjem!
  • ozren
  • Posjetitelj
25.10.2009 | 11:07
ja imam CarnetDuo, sve 5 s Internetom, al telefonija zna stekat par puta mi usred razgovora pukne linija jer je to neki VIOP a ne klasican telefon. Inace mozes sve sam instalirati ako imas vec postojecu instalaciju, ako ne to ne znam al meni su u novu kucu T-Comovci spajali liniju.

Pozdrav
Ozren
25.10.2009 | 11:19
MikAi007 je napisao:
Što se ostalog tiče, mislim da su puno kvalitetniji u onome što želiš, internet.
Ako spominjemo službu za korisnike.
Bez premca najgori T-Com!

Ja mogu samo pohvaliti T-Com support, sinoć sam ih zvao u 2 ujutro i jutros u 9, javili su se odmah i riješili problem (usput sam morao objasniti da nemam Start izbornik )
Trebao sam pomoć i u nekoliko navrata u prošlosti i nikad problema ili čekanja.
25.10.2009 | 11:54
Također koristim usluge T-Com-a i također nikada nisam imao problema, doduše jedino bi kakve korekcije cijena dobro došle.
25.10.2009 | 20:08
Evo i moj glas T-comu. Kao i Riba, ja sam ih jednom prilikom zvao oko pola noći i to u nedjelju, i stvarno nisam mislio da će se nekto javiti, ali, tko pita ne skita, i isplatilo se. Iz mraka se javio dražesni ženski glasić i ljubazno pomogao riješiti problem (a valjda sam joj bio simpatičan).
  • ozren
  • Posjetitelj
26.10.2009 | 09:40
TCom ≈ Iskon sto se tice podrske i ostalog, no velika razlika je u cijeni:
+ tel pretplata
+ adsl pretlata
+ flat promet
= 100 kn pomnozi sa 2 (min) i dobijes tcom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO