Druge email app za OSX 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Druge email app za OSX 10.6

26.09.2009 | 18:48
Bok !
Ovaj naš Mail mi papa živce zbog stalnog ponovnog logiranja. Dakle , ima li koji radi na Snow Leopardu.Thunderbird još ne radi a za druge bogami (osim MS OE) ne znam.Ubi me ovo stalno upisivanje lozinke , dakako za T-com, a nemrem ga nogirati (barem ne još).
Jel je tko našao nešto za zamjenu? Please !
27.09.2009 | 02:02
Zašto ne probaš riješit problem s Mailom?

Otvori program Keychain Access koji se nalazi u Applications>Utilities folderu.
Zatvori Mail program ako ti je slučajno otvoren.
U lijevoj kolumni označi Passwords u Category.
U desnom prozoru nađi svoj Mail account i baci ga.
Zatvori Keychain Access.
Otvori Mail program i kada te pita za password klikni Always Allow.
27.09.2009 | 04:08
ukrao si mi slova s tipkvnice..... upravo to...odi u keychain i pop.t-com.hr (Always allow)
27.09.2009 | 08:19
Hvala dečki , to sam napravio, međutim ne nalazim opciju "Always Allow" kad pita za lozinku.Morao sam ju ponovno upisati.
27.09.2009 | 10:54
Kako kliknuti na Always Allow?

U Keychain Access u desnom prozoru označi Mail account.
Desni klik i odaberi Get Info ili File>Get Info.
U prozoru Attributes klikni na kućicu Show password.
U novom prozoru upiši password i klikni na Always Allow.
27.09.2009 | 12:31
Joško, najljepša hvala!
Ja sam obični, vulgaris home user, te mi ovakova pomoć puno znači, jer nisam doma u informatici. Uglavnom je to obavljeno i sad me više to nebi smjelo zezat. Međutim puno ih se tužilo zbog toga, pa nije loše da i ostali riješe tu zezanciju. Do revanša !
27.09.2009 | 22:17
ja pak nemam tu opciju "mail account" vec nadjem tamo di je pop server (pop.t-com.hr) i dolje pod get info imam opciju "Always allow"
28.09.2009 | 00:00
Da i meni je bio pop.t-com, pa ću sad vidjeti hoće li još zezati.Skeptičan sam, jer me već tražio lozinku, ali dat ću mu vremena za provjeru. thanks !
Našao sam za sada dva, koji bi mogli biti OK i plaćaju se (nije problem ako su ok) samo mi izgledaju profesionalniji/kompliciraniji nego meni treba, a imaju demo verziju za isprobati. -Mailsmith te drugi MailForge.
28.09.2009 | 17:29
jzelko - obavezno probaj PostBox, to je ispolirani Thunderbird, radi savrseno, nakon mjesec dana testiranja napustio sam Mail.app zauvijek i kupio ga kada je izasla verzija 1.0. Imas i na Jabucnjaku review koji sam objavio pred neko vrijeme, ne znam kako ti je to promaklo.
28.09.2009 | 17:54
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).
28.09.2009 | 18:55
Riba kako radi postbox sa mobile me?
28.09.2009 | 20:20
Pojma nemam, ne koristim MobileMe, ali kako MobileMe mail radi preko IMAP protokola onda radi dobro. Ili te zanimaju jos neke mogucnosti osim maila?
28.09.2009 | 20:38
@ Riba; Postbox mi je malo kompliciran, ne zamjeri mi na neznanju, ovako na brzinu. Probao sam ga, ali mi nisu išla sva podešavanja, inače je simpa, pa se možda malo kasnije pozabavim njime, kad apsorbiram što mu treba sve za podešavanje.
@ Smayoo, imaš pravo, ne pomaže, pa me još više živcira.Password,Cancel ili refresh mi dođe na isti k...c.Svaki dan imam do desetak mailova, a i to je dosta da počnem štrikati.
Ok , još se čujemo ! Pozdrav !

Da, još, Maismith i MailForge su mi više za vrtić nego ozbiljan mail.Naj osnovnije i plitko !
28.09.2009 | 21:35
Stavio Postbox, radi mi Gmail account, šalje i prima, dok T-com i Vip ne šalju mail. Pojavljuje se ovo i nemrem riješiti, bit će ne kužim postavke!
Screen_shot_2009_09_28_at_20.png
28.09.2009 | 21:48
Pa eto, napravi točno to što ti piše - isključi autentifikaciju korisničkim imenom i passwordom za SMTP server mail.t-com.hr jer on ne podržava autentifikaciju.
28.09.2009 | 22:51
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !
28.09.2009 | 23:30
smayoo je napisao:
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).

neznam kako meni vec evo....pa vec tjedan dana bez problema, a stalno je upaljen!!
29.09.2009 | 00:20
jzelko je napisao:
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !

Preferencesi mu niju najjasniji na svijetu ali srecom nakon sto ih podesis vise ih uglavnom ne treba dirati.
Dakle SMTP servere podesis tako da odes u Tools->Account Settings, i u lijevom stupcu klikni na "Outgoing Server (SMTP)". Tu onda podesis sve SMTP servere koje zelis ukljucujuci trebaju li autentikaciju i kakvu. Ako imas jedan koji ti radi uvijek mozes koristiti samo jednog, ali mozes i podesiti za svaki email account svojeg. Nakon toga kliknes na svaki definirani account (na njegov naziv) i vidjet ces zadnju opciju "Outgoing Server (SMTP)" i drop down meni kojim mozes svakom accountu dodijeliti jedan od konfiguriranih SMTP servera.

Eto!
29.09.2009 | 20:51
@ Riba
bit će da sam uspio, ali me bunilo što su drugi portovi na Mailu nego u Post boxu. S prekidima sam se zezao do malo prije ( usput promijenio prednje amortizere na R19).Slao sam si mailove u križ, jer imam t-com, vip i gmail i za sada šljaka, te ako ostane onda Mail ide u pričuvu !
Hvala na uputama , bez njih bi još bauljao po bespućima neta.
30.09.2009 | 15:33
Hm !
Ipak ne šljaka sve u Postboxu. U Mailu su mi portovi za T-com 995 SSL, za Vip 110 a za Gmail 993 SSL i sve funkcionira, dok su mi u Posboxu 465 , te iz Vipa nemogu primati poruke a mogu slati, iz gmaila mogu primati ali ne i slati, T-com mogu slati i primati.U te servere i portove još nisam proniknuo, a danas mi još mail nije tražio login. Ima li negdje kako podesiti portove i ostale parametre za Posbox, jer ovo kao na mailu baš ne funkcionira ? Valjda ću magistrirat, ako me ne pregazi !
30.09.2009 | 16:25
Pa mozes podesiti te portove i u PostBoxu po zelji, kako bi bili identicni onima koji su konfigurirani u Mailu. Nemam sada PostBox ispred sebe, ali to je tamo medju konfiguracijom servera.
30.09.2009 | 18:34
podesio, javlja ovo kad šaljem od Vipa naT-com :
Vip__odl.png

pa kako god podešavao ne pogodim !
Prilozi:
30.09.2009 | 18:36
Još
Vip____od.png
30.09.2009 | 20:01
Mozes li napisati o kojim je sve SMTP serverima rijec i kako su ti podeseni? ...Jer nije to stvar pogadjanja.
30.09.2009 | 20:38
Serveri :
Screen_shot_2009_09_30_at_19.png
30.09.2009 | 20:48
Podešenja:

Gmail.png
reci ak još kaj trebaš !
30.09.2009 | 20:51
Još :
T_com.png
30.09.2009 | 20:52
Zadnja :
Vip.png

user name sam ispustio, inače mi je upisano , sigurnost,hehe.
30.09.2009 | 23:23
Tek sam sad skuzio...trebaju mi postavke SMTP servera a ne dolazih servera - oni ocigledno rade u redu.
30.09.2009 | 23:55
Probao i sa Maila slati, ali mi sada sve zaštekalo.Nemogu slati ni primati mailove, primjer :
Screen_shot_2009_09_30_at_23.png
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 34 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drlovric, Ender, Riba, rusty, tino1, zorsim, Anonimci (617)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO