Druge email app za OSX 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Druge email app za OSX 10.6

26.09.2009 | 18:48
Bok !
Ovaj naš Mail mi papa živce zbog stalnog ponovnog logiranja. Dakle , ima li koji radi na Snow Leopardu.Thunderbird još ne radi a za druge bogami (osim MS OE) ne znam.Ubi me ovo stalno upisivanje lozinke , dakako za T-com, a nemrem ga nogirati (barem ne još).
Jel je tko našao nešto za zamjenu? Please !
27.09.2009 | 02:02
Zašto ne probaš riješit problem s Mailom?

Otvori program Keychain Access koji se nalazi u Applications>Utilities folderu.
Zatvori Mail program ako ti je slučajno otvoren.
U lijevoj kolumni označi Passwords u Category.
U desnom prozoru nađi svoj Mail account i baci ga.
Zatvori Keychain Access.
Otvori Mail program i kada te pita za password klikni Always Allow.
27.09.2009 | 04:08
ukrao si mi slova s tipkvnice..... upravo to...odi u keychain i pop.t-com.hr (Always allow)
27.09.2009 | 08:19
Hvala dečki , to sam napravio, međutim ne nalazim opciju "Always Allow" kad pita za lozinku.Morao sam ju ponovno upisati.
27.09.2009 | 10:54
Kako kliknuti na Always Allow?

U Keychain Access u desnom prozoru označi Mail account.
Desni klik i odaberi Get Info ili File>Get Info.
U prozoru Attributes klikni na kućicu Show password.
U novom prozoru upiši password i klikni na Always Allow.
27.09.2009 | 12:31
Joško, najljepša hvala!
Ja sam obični, vulgaris home user, te mi ovakova pomoć puno znači, jer nisam doma u informatici. Uglavnom je to obavljeno i sad me više to nebi smjelo zezat. Međutim puno ih se tužilo zbog toga, pa nije loše da i ostali riješe tu zezanciju. Do revanša !
27.09.2009 | 22:17
ja pak nemam tu opciju "mail account" vec nadjem tamo di je pop server (pop.t-com.hr) i dolje pod get info imam opciju "Always allow"
28.09.2009 | 00:00
Da i meni je bio pop.t-com, pa ću sad vidjeti hoće li još zezati.Skeptičan sam, jer me već tražio lozinku, ali dat ću mu vremena za provjeru. thanks !
Našao sam za sada dva, koji bi mogli biti OK i plaćaju se (nije problem ako su ok) samo mi izgledaju profesionalniji/kompliciraniji nego meni treba, a imaju demo verziju za isprobati. -Mailsmith te drugi MailForge.
28.09.2009 | 17:29
jzelko - obavezno probaj PostBox, to je ispolirani Thunderbird, radi savrseno, nakon mjesec dana testiranja napustio sam Mail.app zauvijek i kupio ga kada je izasla verzija 1.0. Imas i na Jabucnjaku review koji sam objavio pred neko vrijeme, ne znam kako ti je to promaklo.
28.09.2009 | 17:54
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).
28.09.2009 | 18:55
Riba kako radi postbox sa mobile me?
28.09.2009 | 20:20
Pojma nemam, ne koristim MobileMe, ali kako MobileMe mail radi preko IMAP protokola onda radi dobro. Ili te zanimaju jos neke mogucnosti osim maila?
28.09.2009 | 20:38
@ Riba; Postbox mi je malo kompliciran, ne zamjeri mi na neznanju, ovako na brzinu. Probao sam ga, ali mi nisu išla sva podešavanja, inače je simpa, pa se možda malo kasnije pozabavim njime, kad apsorbiram što mu treba sve za podešavanje.
@ Smayoo, imaš pravo, ne pomaže, pa me još više živcira.Password,Cancel ili refresh mi dođe na isti k...c.Svaki dan imam do desetak mailova, a i to je dosta da počnem štrikati.
Ok , još se čujemo ! Pozdrav !

Da, još, Maismith i MailForge su mi više za vrtić nego ozbiljan mail.Naj osnovnije i plitko !
28.09.2009 | 21:35
Stavio Postbox, radi mi Gmail account, šalje i prima, dok T-com i Vip ne šalju mail. Pojavljuje se ovo i nemrem riješiti, bit će ne kužim postavke!
Screen_shot_2009_09_28_at_20.png
28.09.2009 | 21:48
Pa eto, napravi točno to što ti piše - isključi autentifikaciju korisničkim imenom i passwordom za SMTP server mail.t-com.hr jer on ne podržava autentifikaciju.
28.09.2009 | 22:51
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !
28.09.2009 | 23:30
smayoo je napisao:
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).

neznam kako meni vec evo....pa vec tjedan dana bez problema, a stalno je upaljen!!
29.09.2009 | 00:20
jzelko je napisao:
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !

Preferencesi mu niju najjasniji na svijetu ali srecom nakon sto ih podesis vise ih uglavnom ne treba dirati.
Dakle SMTP servere podesis tako da odes u Tools->Account Settings, i u lijevom stupcu klikni na "Outgoing Server (SMTP)". Tu onda podesis sve SMTP servere koje zelis ukljucujuci trebaju li autentikaciju i kakvu. Ako imas jedan koji ti radi uvijek mozes koristiti samo jednog, ali mozes i podesiti za svaki email account svojeg. Nakon toga kliknes na svaki definirani account (na njegov naziv) i vidjet ces zadnju opciju "Outgoing Server (SMTP)" i drop down meni kojim mozes svakom accountu dodijeliti jedan od konfiguriranih SMTP servera.

Eto!
29.09.2009 | 20:51
@ Riba
bit će da sam uspio, ali me bunilo što su drugi portovi na Mailu nego u Post boxu. S prekidima sam se zezao do malo prije ( usput promijenio prednje amortizere na R19).Slao sam si mailove u križ, jer imam t-com, vip i gmail i za sada šljaka, te ako ostane onda Mail ide u pričuvu !
Hvala na uputama , bez njih bi još bauljao po bespućima neta.
30.09.2009 | 15:33
Hm !
Ipak ne šljaka sve u Postboxu. U Mailu su mi portovi za T-com 995 SSL, za Vip 110 a za Gmail 993 SSL i sve funkcionira, dok su mi u Posboxu 465 , te iz Vipa nemogu primati poruke a mogu slati, iz gmaila mogu primati ali ne i slati, T-com mogu slati i primati.U te servere i portove još nisam proniknuo, a danas mi još mail nije tražio login. Ima li negdje kako podesiti portove i ostale parametre za Posbox, jer ovo kao na mailu baš ne funkcionira ? Valjda ću magistrirat, ako me ne pregazi !
30.09.2009 | 16:25
Pa mozes podesiti te portove i u PostBoxu po zelji, kako bi bili identicni onima koji su konfigurirani u Mailu. Nemam sada PostBox ispred sebe, ali to je tamo medju konfiguracijom servera.
30.09.2009 | 18:34
podesio, javlja ovo kad šaljem od Vipa naT-com :
Vip__odl.png

pa kako god podešavao ne pogodim !
Prilozi:
30.09.2009 | 18:36
Još
Vip____od.png
30.09.2009 | 20:01
Mozes li napisati o kojim je sve SMTP serverima rijec i kako su ti podeseni? ...Jer nije to stvar pogadjanja.
30.09.2009 | 20:38
Serveri :
Screen_shot_2009_09_30_at_19.png
30.09.2009 | 20:48
Podešenja:

Gmail.png
reci ak još kaj trebaš !
30.09.2009 | 20:51
Još :
T_com.png
30.09.2009 | 20:52
Zadnja :
Vip.png

user name sam ispustio, inače mi je upisano , sigurnost,hehe.
30.09.2009 | 23:23
Tek sam sad skuzio...trebaju mi postavke SMTP servera a ne dolazih servera - oni ocigledno rade u redu.
30.09.2009 | 23:55
Probao i sa Maila slati, ali mi sada sve zaštekalo.Nemogu slati ni primati mailove, primjer :
Screen_shot_2009_09_30_at_23.png
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 13 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO