Opera 10
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opera 10

08.07.2009 | 23:33
Je li još netko primjetio da se space u Operi 10 beta čudno ponaša?

Moj sin je otkrio da kad igra online flash igrice koje koriste space, igra ne kuži space, nego se uvijek desi onaj neki koračni scroll prema dolje. I to bez obzira, čak i kad se obriše space iz liste keyboard shortcutova.

U Operi 9 to radi normalno.
09.07.2009 | 10:36
Ipak se radi o Beti... Meni na 10tki flash pozdere CPU na Miniju, tako da ocigledno neke stvari sa flash pluginom moraju srediti. Ja cekam dan kada ce konacno taj flash krepati.
09.07.2009 | 13:46
Mene inace najvise smeta u operi njeno ponasanje sa javascript i flash sadrzajima ... uvijek neki problemi.
Nekad jednostavno neke stvari sa operom nemozes napraviti (kao npr postati nesto na facebooku).
Pa na blogu koji ima swf slideshow fileove na kojem sam napravio da kod hover overa se opcrta fotografija nekim kolorirnim okvirom ... ako nisam prije toga kliknuo negdje na beckground stranice koja sadrzi taj flash sadrzaj ... nista od hover over efekta koji je zapravo jedina informacija da se radi o slideshowu a ne fotki.
Nakon sto se jednom na to klikne nije vise problem ali ... mislim ..
S ni jednim drugim browserom nisam ovaj problem susreo.
Ostale stvari ... no problem. Ali nemam 10-ku i oftopicarim ... sorry
09.07.2009 | 13:51
Vecina stvari koju si naveo stoji, javascript se ponekad ne ponasa kao i drugdje, a sto se flasha tice za njega nema puno lijepih rijeci neovisno o browseru.
09.07.2009 | 17:06
Daj malo pojasni?!
Koji su razlozi.
Ja sam ga zavolio kao prezentacijski "medij" jer istu stvar koju zaprzim nekome na cd mogu ftpirat na web ... pa eto skracuje muke
A i mali su fileovi a fina kvaliteta slike ... po mom iskustvu bar. Moj najveci prigovor flashu su tipografska pustos. Ja barem nisam nasao nacin da u flashu slozim posteno text tako da imam najosnovnije opcije kao bold, italic, regular, razlicite velicine fontova a da ne pricam o nekakvim oldstyle numerals .. i sl.
Naravno u istom textboxu mislim.
Ocajno.
css je nevjerojatno napredan po pitanju oblikovanja texta u odnosu na flash .. iako sad kad kazem css je zapravo ocenito napredan za oblikovanje texta
A osim toga ... za moje skromne zahtjeve ... flash is ok. ...
komentar?
10.07.2009 | 16:35
Pa zato jer je to jedino smece koje ti napravi inace sasvim uporebljiv stroj star 9 godina sporim a novonabavljenom 4 godine starom pali ventilatore, a cesto voli i zadaviti browser. Cak i Silverlight radi bolje od Flasha. No dok html5 i CSS3 ne zaziva pretpostavljam da nema alternative za odredjene namjene.
10.07.2009 | 18:47
Slažem se s Ribom. Mislim da je i općenito moć marketinške tvornice laži učinila svoje - ljudi su prestali primjećivati kako za trivijalne zadaće treba besmislena količina računalnih resursa, a bez ikakvog dodatnog benefita.

Meni je to najuočljivije na mom svakodnevnom alatu. AutoCAD 2009 u odnosu na AutoCAD 2000 jedva da ima išta u funkcionalnom smislu novo, a za rad na jednom te istom nacrtu ti u 2009 verziji treba računalo 800 puta više RAM (1 GB minimum umjesto 16 MB), 100 puta brži procesor, itd... Bloatware, čisti bloatware.
11.07.2009 | 09:52
Jel razlog za to i takvo ponašanje linija manjeg otpora tipa da se stalno mora nuditi nekaj novo kaj zapravo i nije novo? Ili se sad veđ zbilja svatko bavi programiranjem, pa i oni koje BK za krajnji rezultat i samo odrađuju radno vrijeme?
Ili je riječ o sprezi industrije hardvera i softvera gdje nas tjeraju da kupujemo nove strojeve radi novog softvera? Odbijam povjerovati da se nemre napraviti OS koji ne treba teraflopse iz procesora i terabajte rama da bi radilo...
Pa, u krajnjoj liniji, pogledajmo OSX. Leopard radi najnormalnije i na strojevima koji se vrte na 700 i manje MHz. S druge strane, imamo svima dragi vistu koju čak i HP izbjegava, jer im laptopi nisu dosta jaki da se vrti sami OS?!?!?!??!
AutoCAD koji sam ja koristil bil je 14 i on se nromalno vrtio na kompu kojem se nemrem ni sjetiti konfiguracije, ali je bil nekaj skromno, za današnje pojmove smiješno. Sjećam se samo da je imal EDO RAM i to 48 Mb! Sad, vi hadveraši koji ste pametniji od mene bute znali kaj je moglo biti unutra. Zapravo, na njemu sam radil diplomski, a diplomiral sam '98. dakle, to je mogla biti mašina iz '96...
11.07.2009 | 12:49
Ako je u ono vrijeme imao 48 MB, to je bila ljuta mašina. Ali to nije čudno. A nije ni bitno.

Ja mislim da je problem u kombinaciji svega.

1. današnji kompjuteri ipak mogu puno više nego nekadašnji (sjeti se da prije 15 godina nije bilo računala normalne cijene koje je u realnom vremenu moglo dekodirati komprimirani video-materijal, a današnji mogu istovremeno dekodirati nekoliko, pa čak i enkodirati nekoliko), ali

2. potražnja tržišta je takva da jednostavno nema dovoljno kvalitetnih programera, tako da se (neka se uvrijedi tko hoće, odnosno tko se u ovom prepozna) svaki šmokljan koji je u VisualNešto ++ # .net alatu naklikao tri forme i u njih copy-paste-ao parsto linija koda pokupljenih s neta - naziva programerom. I, što je najgore - to mu prolazi.

3. Nezajažljivi vlasnici kapitala gladni uvijek još profita, još, još, još, još 20% ROE ove godine, još 35% iduće ne žele znati kako se rast postiže. Žele samo postići rast. Kapitala, cijene dionica...

4. Tzv. marketinški stručnjaci izvrnuli su vlastitu struku naglavce da bi isfabricirali cijeli jedan svijet naopakih vrijednosti i uvjerili što više tržišta kako im treba nešto što im ne treba. A kad više ni to ne pomaže, pribjegava se ucjeni. Kad ti se računalo pokvari, više ga ne možeš popraviti, već moraš kupiti novo. A novo računalo, bez ikakvog jasnog razloga, ne radi sa starim softverom.

5. za slučaju da korisnik prozre ovu perfidnu igru i odluči kupiti tuđi proizvod, od toga će se vješto osigurati prokušanom taktikom "ako ga ne možeš pobijediti - kupi ga". Sve dok ne ostanu jedini.

Iako je ovo kod Applea puno manje vidljivo, nego kod drugih, nažalost nije da i oni ne pribjegavaju tome.
11.07.2009 | 20:02
naknadno je bilo dokupljeno 32 Mega rama, to znam pouzdano. A mislim da je komp imal u startu 16, ali ni to zapravo nisam ziher:unsure:

A s ostalim se, na žalost, moram složiti
14.07.2009 | 22:32
jedno je bio ram a drugo EDOram, razlika je bila velika za tadasnje pojmove
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Gjuroo, jura22, yvann11, Anonimci (1740)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO