Opera 10
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opera 10

08.07.2009 | 23:33
Je li još netko primjetio da se space u Operi 10 beta čudno ponaša?

Moj sin je otkrio da kad igra online flash igrice koje koriste space, igra ne kuži space, nego se uvijek desi onaj neki koračni scroll prema dolje. I to bez obzira, čak i kad se obriše space iz liste keyboard shortcutova.

U Operi 9 to radi normalno.
09.07.2009 | 10:36
Ipak se radi o Beti... Meni na 10tki flash pozdere CPU na Miniju, tako da ocigledno neke stvari sa flash pluginom moraju srediti. Ja cekam dan kada ce konacno taj flash krepati.
09.07.2009 | 13:46
Mene inace najvise smeta u operi njeno ponasanje sa javascript i flash sadrzajima ... uvijek neki problemi.
Nekad jednostavno neke stvari sa operom nemozes napraviti (kao npr postati nesto na facebooku).
Pa na blogu koji ima swf slideshow fileove na kojem sam napravio da kod hover overa se opcrta fotografija nekim kolorirnim okvirom ... ako nisam prije toga kliknuo negdje na beckground stranice koja sadrzi taj flash sadrzaj ... nista od hover over efekta koji je zapravo jedina informacija da se radi o slideshowu a ne fotki.
Nakon sto se jednom na to klikne nije vise problem ali ... mislim ..
S ni jednim drugim browserom nisam ovaj problem susreo.
Ostale stvari ... no problem. Ali nemam 10-ku i oftopicarim ... sorry
09.07.2009 | 13:51
Vecina stvari koju si naveo stoji, javascript se ponekad ne ponasa kao i drugdje, a sto se flasha tice za njega nema puno lijepih rijeci neovisno o browseru.
09.07.2009 | 17:06
Daj malo pojasni?!
Koji su razlozi.
Ja sam ga zavolio kao prezentacijski "medij" jer istu stvar koju zaprzim nekome na cd mogu ftpirat na web ... pa eto skracuje muke
A i mali su fileovi a fina kvaliteta slike ... po mom iskustvu bar. Moj najveci prigovor flashu su tipografska pustos. Ja barem nisam nasao nacin da u flashu slozim posteno text tako da imam najosnovnije opcije kao bold, italic, regular, razlicite velicine fontova a da ne pricam o nekakvim oldstyle numerals .. i sl.
Naravno u istom textboxu mislim.
Ocajno.
css je nevjerojatno napredan po pitanju oblikovanja texta u odnosu na flash .. iako sad kad kazem css je zapravo ocenito napredan za oblikovanje texta
A osim toga ... za moje skromne zahtjeve ... flash is ok. ...
komentar?
10.07.2009 | 16:35
Pa zato jer je to jedino smece koje ti napravi inace sasvim uporebljiv stroj star 9 godina sporim a novonabavljenom 4 godine starom pali ventilatore, a cesto voli i zadaviti browser. Cak i Silverlight radi bolje od Flasha. No dok html5 i CSS3 ne zaziva pretpostavljam da nema alternative za odredjene namjene.
10.07.2009 | 18:47
Slažem se s Ribom. Mislim da je i općenito moć marketinške tvornice laži učinila svoje - ljudi su prestali primjećivati kako za trivijalne zadaće treba besmislena količina računalnih resursa, a bez ikakvog dodatnog benefita.

Meni je to najuočljivije na mom svakodnevnom alatu. AutoCAD 2009 u odnosu na AutoCAD 2000 jedva da ima išta u funkcionalnom smislu novo, a za rad na jednom te istom nacrtu ti u 2009 verziji treba računalo 800 puta više RAM (1 GB minimum umjesto 16 MB), 100 puta brži procesor, itd... Bloatware, čisti bloatware.
11.07.2009 | 09:52
Jel razlog za to i takvo ponašanje linija manjeg otpora tipa da se stalno mora nuditi nekaj novo kaj zapravo i nije novo? Ili se sad veđ zbilja svatko bavi programiranjem, pa i oni koje BK za krajnji rezultat i samo odrađuju radno vrijeme?
Ili je riječ o sprezi industrije hardvera i softvera gdje nas tjeraju da kupujemo nove strojeve radi novog softvera? Odbijam povjerovati da se nemre napraviti OS koji ne treba teraflopse iz procesora i terabajte rama da bi radilo...
Pa, u krajnjoj liniji, pogledajmo OSX. Leopard radi najnormalnije i na strojevima koji se vrte na 700 i manje MHz. S druge strane, imamo svima dragi vistu koju čak i HP izbjegava, jer im laptopi nisu dosta jaki da se vrti sami OS?!?!?!??!
AutoCAD koji sam ja koristil bil je 14 i on se nromalno vrtio na kompu kojem se nemrem ni sjetiti konfiguracije, ali je bil nekaj skromno, za današnje pojmove smiješno. Sjećam se samo da je imal EDO RAM i to 48 Mb! Sad, vi hadveraši koji ste pametniji od mene bute znali kaj je moglo biti unutra. Zapravo, na njemu sam radil diplomski, a diplomiral sam '98. dakle, to je mogla biti mašina iz '96...
11.07.2009 | 12:49
Ako je u ono vrijeme imao 48 MB, to je bila ljuta mašina. Ali to nije čudno. A nije ni bitno.

Ja mislim da je problem u kombinaciji svega.

1. današnji kompjuteri ipak mogu puno više nego nekadašnji (sjeti se da prije 15 godina nije bilo računala normalne cijene koje je u realnom vremenu moglo dekodirati komprimirani video-materijal, a današnji mogu istovremeno dekodirati nekoliko, pa čak i enkodirati nekoliko), ali

2. potražnja tržišta je takva da jednostavno nema dovoljno kvalitetnih programera, tako da se (neka se uvrijedi tko hoće, odnosno tko se u ovom prepozna) svaki šmokljan koji je u VisualNešto ++ # .net alatu naklikao tri forme i u njih copy-paste-ao parsto linija koda pokupljenih s neta - naziva programerom. I, što je najgore - to mu prolazi.

3. Nezajažljivi vlasnici kapitala gladni uvijek još profita, još, još, još, još 20% ROE ove godine, još 35% iduće ne žele znati kako se rast postiže. Žele samo postići rast. Kapitala, cijene dionica...

4. Tzv. marketinški stručnjaci izvrnuli su vlastitu struku naglavce da bi isfabricirali cijeli jedan svijet naopakih vrijednosti i uvjerili što više tržišta kako im treba nešto što im ne treba. A kad više ni to ne pomaže, pribjegava se ucjeni. Kad ti se računalo pokvari, više ga ne možeš popraviti, već moraš kupiti novo. A novo računalo, bez ikakvog jasnog razloga, ne radi sa starim softverom.

5. za slučaju da korisnik prozre ovu perfidnu igru i odluči kupiti tuđi proizvod, od toga će se vješto osigurati prokušanom taktikom "ako ga ne možeš pobijediti - kupi ga". Sve dok ne ostanu jedini.

Iako je ovo kod Applea puno manje vidljivo, nego kod drugih, nažalost nije da i oni ne pribjegavaju tome.
11.07.2009 | 20:02
naknadno je bilo dokupljeno 32 Mega rama, to znam pouzdano. A mislim da je komp imal u startu 16, ali ni to zapravo nisam ziher:unsure:

A s ostalim se, na žalost, moram složiti
14.07.2009 | 22:32
jedno je bio ram a drugo EDOram, razlika je bila velika za tadasnje pojmove
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO