Čudna obavijest
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čudna obavijest

03.06.2013 | 21:14
Ovu obavijest od sistema sam dobio dva puta u zadnjih par mjeseci.Jedamput sam je dobio na laptopu dok sam bio na Filipinima,a danas sam je dobio doma u zg na kućnoj mreži na mini macu?Mislim znam šta znači ono što je napisano,ali mi je glupo to što je napisano,kad mi net uredno radi i nisam morao ništa sam podešavati u oba ta slučaja.
Screen_Shot_2013_06_03_at_4-e81d87571a9049f09a0f521dd5c06d5a.png
03.06.2013 | 21:48
Na mreži postoji uređaj kojem je dodijeljena navedena ip adresa od dhcp servera ili je postavljena ručno na isti,ili je to slučaj s tvojim uređajem, kad su aktivna oba u isto vijeme dolazi do konflikta i navedene poruke. Provjeri mrežne postavke, provjeri koje još spojen na mrežu na koju se spajaš, postavi dodjelu ip adrese na automatski(dhcp).
03.06.2013 | 22:16
Gdje je taj dhcp na ruteru ili na računalu,možda glupost pitam,ali nemam pojma.Na postavkama od mreže na kopmu imam samo ovo i nema opcije za automatski dhcp.Nije nitko na mreži osim mojih računala i mislim da računalo samo promjeni IP nakon te obavjesti jer imam i dalje net.
Screen_Shot_2013_06_03_at_9.png
04.06.2013 | 08:37
Svaka aktivna komponenta može biti DHCP server. Samo jedam takav server bi trebao biti u mreži. Svi ostali uređaji bi trebali imati uključeno nešto kao na gornjoj slici. Naravno, mogu se miješati i uređaji koji imaju fiksne IP adrese u mreži, ali ako nisi siguran bolje ostavi automatiku. Meni router glumi DHCP server.
04.06.2013 | 09:33
uglavnom je router taj koji je dhcp server, ali definitivno danas može puno uređaja glumiti dhcp servis. jesi li siguran da ti u mrežni ne postoji još neki uređaj koji nije tvoj? da se nije netko nakačio drugi sa statičkom IP adresom i pogodio jednu od tvojih koja je automatski dodijeljena od strane dhcp-a?

gdje ti je popis svih povezanih (LAN i WIFI) uređaja u mreži. Provjeri malo to.
04.06.2013 | 09:57
Potrazi po forumu, ja sam nekad imao indetican problem. Samo se vise ne sjecam kako sam ga rijesio.
04.06.2013 | 13:47
Najbolje je da s Mac App Storea skineš besplatni Network IP Scanner

itunes.apple.com/hr/app/ip-scanner/id404167149?mt=12

i provjeriš što je sve spojeno na tvoju lokalnu mrežu. Sigurno jest samo to da je u momentu javljanja ove poruke sigurno ta adresa bila već zauzeta. Router je najčešće i DHCP server koji svakom priključenom uređaju dodjeljuje neku IP adresu u postavljenom opsegu, a koji je može se provjeriti preko nekog browsera upisivanjem njegove IP adrese koja je najčešće 192.168.1.1. Naravno treba znati i lozinku za pristup routeru.

Ponekad se može dogoditi da i sam DHCP server napravi grešku. U mom slučaju to se dogodilo kad je novo spojenom AirPortu dao istu adresu koja je prije dodjeljena Apple TV. Tako da sam imao problema sa postavkama AirPorta sve dok nisam uz pomoć IP Scannera pronašao taj problem. riješio sam ga tako da sam iskopčao Apple TV iz mreže postavio AirPort i onda nazad priključio Apple TV koji je tada dobio novu drugu IP adresu.

Također može doći do problema ako se nekom od priključenih uređaja dodjeli fiksna IP adresa, a koja je unutar opsega koji koristi DHCP server. Zato je jako važno znati opseg adresa koje daje DHCP server te sve fiksne adrese priključenih uređaja, ako ih je više.
04.06.2013 | 17:49
Sad sam pogledao i stvarno ima jedan uređaj koji mi nije poznat i sad je spojen na wi fi. Imam pass dosta kompliciran i od 13 znamenki i nije mi jasno ako ga je netko uspio probiti.Znam za backtrack ali on probije lako passworde od 7 slova,dok za kompliciranije mu trebaju tjedni rada? Nije vrag da imam neki uređaj na wi fi za koji i neznam Inače imam ,airport i apple tv.
Screen_Shot_2013_06_04_at_4.png
Prilozi:
04.06.2013 | 18:07
Opet isprike,sad sam se sjetio da imam iza leđa printer na wi fi,vjerovatno je to taj uređaj,sad sam provjerio s IP Scanner i paše IP i mac adresa.
Screen_Shot_2013_06_04_at_5.png

Mada sam istu obavijest dobio dok sam bio na Filipinima na Air_u.Tamo nas je bilo dosta spojeno na airport_u,pa mi se čini da je to nekakav lagani bug od OS X,mada se rijetko pojavljuje i ne radi nikakve probleme.Ja sam ovo poruku više shvatio kao obavijest,nego upozorenje.
04.06.2013 | 18:21
Duljina passworda je puno manje bitna od metode enkripcije. Probijanje wep enkripcije traje oko minute bez obzira na duljinu ključa. Na wpa je bitna duljina, ali utjecaj duljine je oko 20%, a na wpa2 za sada nije jer do sad još nije probijen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 47 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO