web search engine - sto koristite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

web search engine - sto koristite?

09.04.2013 | 02:40
pretpostavljam da po inerciji vecina nas koristi google search... neko vrijeme sam pokusavao koristiti bing, ali navika je ocito gadna stvar. mozak se navikne na odredjeni nacin prikaza rezultata valjda.

sada malo guglam (jer ne znam kako bi drugacije pretrazivao ), koju bi alternativu goole searchu mogao pronaci, i zapravo vidim da nema bas nekih alternativa... ili ih ne vidim?

bing, yahoo search i google search?
09.04.2013 | 02:51
duckduckgo.com je fora, mislim da bi se skroz prebacio da ima direktnu podrsku za safari/mac ... Rokam google s ugasenim history-jem. Navika

Makar me zanima sto smayoo koristi )
  • Anonimac
  • Posjetitelj
09.04.2013 | 11:38
Koristim Google. I svakih dan-dva zavrtim skriptu koja mu šalje tisuće nesuvislih upita, tako da me ne može trackati, tj da ima prevelik statistički rasap.

Isto kao što koristim Dragon Dictate, ali mu svako toliko izrecitiram pjesmu od Nazora, Cesarića ili Ujevića. Ili neki narodnjak. Ili neko epohalno ostvarenje Vjekoslave Huljić.
09.04.2013 | 13:04
smayoo kaže:
Koristim Google. I svakih dan-dva zavrtim skriptu koja mu šalje tisuće nesuvislih upita, tako da me ne može trackati, tj da ima prevelik statistički rasap.

Pa ti onda servira genericke oglase, a ne tematske
09.04.2013 | 14:31
To me nije briga. Meni je važno da me Google nema po čemu raspoznati.
09.04.2013 | 17:05
zvuci paranoicno, ali ono sto trazis po netu moze te bolje opisati nego neki tvoj blizak prijatelj. zasto bi nekome davao toliko informacija o sebi? da bi koristio besplatno njihove usluge? preskupo sto se mene tice.
09.04.2013 | 20:09
smayoo kaže:

Isto kao što koristim Dragon Dictate, ali mu svako toliko izrecitiram pjesmu od Nazora, Cesarića ili Ujevića. Ili neki narodnjak. Ili neko epohalno ostvarenje Vjekoslave Huljić.

mozes negdje uploadati skriptu?
09.04.2013 | 21:32
Mogu, ali u biti sam je i skinuo odnekud već napisanu. Nagooglao sam je.
10.04.2013 | 05:12
Ne znam cemu paranoja. Pa privatnost i nekakva anonimnost vec odavno ne postoji na internetu

Najnoviji val Cloud servisa je samo jos jedan gigantski korak u tom smjeru

Ocigledno nije dovoljno sto 90% korisnika drzi email postu pohranjenu na besplatnim email servisima (koji izdasno daju GB prostora), vec je potrebno i dokumente, poslovanje, privatne fotografije preseliti u oblak.
10.04.2013 | 18:37
Po valjda 500-ti put: paranoja je psihička bolest, koja se manifestira kao "manija gonjenja". Oboljeli je uvjeren da ga svi progone i rade mu o glavi. Ovo o čemu ovdje pišemo nema nikakve veze s paranojom. Govorimo o instituciji koja narušava privatnost *SVIH* i to čak niti ne skriva.

Tko smatra da to nije problem, taj ne pribjegava nikakvim mjerama prevencije, otežavanja ili zaštite od narušavanja privatnosti. Onaj tko smatra da to jest problem, taj, pak, pribjegava... Kužiš? I ja bi mogao napisati nešto kao:

Ne znam čemu taj lakonski stav. Privatnost je na internetu vrlo ozbiljno narušena i jasno je da se treba od toga štititi dokle god imamo sredstava.
10.04.2013 | 21:29
ovo nije lose...
www.ghostery.com/
  • Anonimac
  • Posjetitelj
11.04.2013 | 00:15
Ghostery koristim vec dugo vremena. Odlican extension. Skripte su bespotrebne
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 54 minuta
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO