Mayday-problem sa spajanjem interneta preko H1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mayday-problem sa spajanjem interneta preko H1

21.03.2013 | 14:30
Pozdrav svima!

ok, imam problem sa spajanjem na interneta preko H1 mreze (toplo ih ne preporucujem),
jos veci problem imam sa njihovim korisnickim servisom koji ne vide dalje od rutera.

Prica ide ovako:

imamo nekakav kineski router i nalazi se kat ispod nas. S obzirom daje wireless signal dosta slab u sobi gdje se nalazi Imac, otac (moj voljeni) mi je dao dva adaptera Lea koji koristi elektricne kablove kao internet mrezu. Oni rade, sve tri lampice svijetle ko bozicno drvce na Rockefeller Centru. Imac ih registira, prepozna i poveze se,
ali ja ne mogu apsolutno nista downlodati, eventualno skine html code stranice i za to mu trebaju deseci minuta.
Znaci, da skratim na musku princip razmisljanja;
u postavkama ethernet ima zeleno svijetlo, no downlodad zapne ili browser javlja da nisam spojena na net.

Identican problem sam imala i u Makedoniji (sa istim kompom), no nazvali smo korisnicki servis, dali su nekakav code tehnicaru i mrezni internet je radio savrseno.
Kada sam se vratila u ZG radio je ok, dok nisam nazvala H1 i prijavila da se ne mogu spojiti sa novim uredajima na wifi (tocnije Ipad-om), od tada mrezni ethernet ima problem koji je gore naveden.
Probali smo spojiti na laptop sa windowsima i radi nesto bolje, ali jednako spor kao i wifi.Tu i tamo zna imati bljesak da radi dobro na nekih 2 min.

Zvala sam sigurno 10 puta H1, no kao sto rekoh oni ne vide dalje od routera i da on nema nikakvih blokada -.-
Uzalud im tupim da nije problem nije u samom routeru vec u mom kompu i da su mi vjeroatno potrebne postavke & co., no oni se ponavljaju sa tim routerom kao Titova papiga.

Stoga,
ima li ovdje nekoliko eksperta da mi pomogu rjesiti taj problem prije nego pocnem liti suze na zenski dramatican nacin?

thx
malo zensko stvorenje sa velikim tuznim pogledom
smrc
21.03.2013 | 15:48
Imam ih takvih 3 doma, tako da ti to kod mene ne pali.

Da li zapinje sve, ili samo http? Kako ti radi mail - primanje i slanje? Ili torrenti? Da ti nije možda aktivan (bilo gdje u kući) neki torrent client koji je pojeo sav bandwidth?

0. System Preferences, Network Settings, Ethernet - umjesto da adrese DNSova ostaviš na automatski, upiši 8.8.8.8 i/ili 8.8.4.4. Radi li bolje?

1. Probaj sići dolje i spojiti se macom direktno na router, koristeći ethernet kabel. Kako radi odande? Pri tom koristi speedtest.net stranicu i napiši ovamo što kaže koja je brzina up i down.

2. Kad si na katu niže, kako radi preko wifi? Isto speedtest.net

3. Vrati Mac gore, uključi FTP server na njemu (System Preferences, pa sharing, pa file sharing, pa pod options ili advanced uključi FTP). Siđi dolje i spoji se nečim drugim direkt ethernet kabelom na router. Pristupi FTP serveru na svom macu (npr. pomoću FileZilla, Transmission, CuteFTP...), uploadaj nešto ogromno (npr. film od 3-4 GB) pa downloadaj nešto ogromno. Kako je to išlo? Što kaže program na kraju transfera - koja je bila prosječna brzina?
21.03.2013 | 16:32
hay,

pokusala sam sa tockom 0. i stanje se znatno popravilo!

jedini uspjesno provedeni speedtest jutros je pokazao slijedece:
png: 29 ms
down-geschwindikeit: 0.56 mbps
up-geschwindikeit:0.54 mbps

i testiranje je trajalo i traaajallllooo....

nakon sto sam upisala 8.8.4.4. i iskljucila wifi pokazao mi je sljedece:
ping: 23ms
down-...:1.11 Mbps
up-...:0.52 Mbps

ne ide stalno glatko ali je znatno brze od jutros ako se usporedi sa cinjenicom da 99% vremena nije radio.
21.03.2013 | 16:35
edit: pitanje:
znas li kojim slucajem neki dobar program za Mac koji blokira flash i ostala reklamna zlostavljanja?
Koji god sam do sada instalirala nije se pokazao dobrim.
21.03.2013 | 18:57
Ja za surfanje koristim Operu koja ima to ugrađeno (desni klik pa block content). Ovaj korak 0 često zna pomoći, ali nije rečeno da je to trajno rješenje. Prati situaciju nadalje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO