Mountain Lion i potrošnja interneta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mountain Lion i potrošnja interneta

• mileni
  • Posjetitelj
25.02.2013 | 00:06
Ne koristim ga ni ja, barem ne kao glavni browser. Sucelje je i dalje debilno, no sami engine su odlicno doradili. Brz, jako malo resursa trosi i napokon se drzi svih web standarda. Vec sa IE9 vidjen je ogroman pomak naprijed, IE 10 je vec u rangu svih ostalih vodecih browsera. Ovo nije samo moje misljenje, silni testovi po netu to dokazuju. No samo sucelje je uzas, kao i milijarde silnih popupova kad se prvi put podesava browser koji te kao krajnjeg idiota pitaju sta zelis, a sta ne zelis.

Da bih presao na IE - ne. Nikako. No da je to onaj prijasnji IE - nije. Sad je jako dobar i tu MS-u svaka cast. No i dalje taj browser prati ona losa reputacija koju je i vise no opravdano stekao prijasnjih godina.
25.02.2013 | 11:20
Haha nadam se da zbog mog pitanja neće poćeti rat, šala nego čim mognem downloadati probat ću Operu, a da li Safari i dalje ostaje ilii?
25.02.2013 | 11:29
Puno si mi pomogao objašnjenjem, jer prije sam pitala ljude ali čim čuju da imam Mac odmah počnu dobro poznate priče " što ne koristiš Windowse kao sav ostali normalni svijet (dakle tko koristi Mac OX nije normalan) i ne znaju mi pomoći.
Ne bih da sam dosadna ali su mi danas u T-Mobilu ponudili Max to go (brat gleda utakmice) pa me zanima kako najlakše spojiti Macbook i Tv koji ima HDMI i ostale potrebne priključke čak i WiFi ali treba dodatni adapter ili Media Box, ne kužim se u to baš.
25.02.2013 | 11:43
Safari nemoj micati. Ponekad se dogodi da ti neku stranicu Opera ne prikazuje kako treba pa koristi Safari za rezervu.
Za ovo drugo - treba ti MDP na HDMI adapter. Ima na E-bayu. I HDMI kabel odgovarajuće duljine. Također ima na E-bayu. Ne kupuj kod nas jer ćeš platiti 3x više za lošiju kvalitetu. Ovisno o modelu MBP, ovo će ti prebaciti i zvuk, ili neće. Ako neće, onda ti treba još audio kabel (ako TV ima audio in), ili pustiš zvuk s Maca.
25.02.2013 | 13:07
Za HDMI znam što je a taj adapter napišem MDP i valjda će oni znati, na tv imam dosta priključaka z MBP je late 2009 (gdje mogu vidjeti da li prebacuje i zvuk) znam kad sam skidala pilates vježbe sa MBP na dvd player i ima zvuk.

Inače imao si pravo očito mi lanija ne podržava WPA 2 zaštitu ali ni mobitel HTC SENSATION XL (što mi je čudno ali samo piše pribavljanje IP adrese i ne spoji se) jer se bez ikakve zaštite i linija i Htc spojaju na WI FI bez problema.
Tu opet nastaje problem za mene jer mi WI FI na MBP daje samo bez zaštite internet sharing ili WPA2 Personal nema WEP ili slično, znam da bez ikakve zaštite bolje ne pokušavati koristiti wi fi (na internet sharing mi pišu kanal pa brojevi ali ne razumijem što to znači, ako slučajno znaš da li bar mogu provjeriti i kako da li netko koristi moj WiFi.
Hvala ti
25.02.2013 | 14:03
Postoje alati za to. Na primjer nmap (vidi na nmap.org). Ali moj je dojam da premalo znaš tehničkih detalja da bi se u tome snašla, odnosno da ti netko ovako na daljinu pomogne.
25.02.2013 | 18:20
U pravu si već sam rekla da se baš ne snalazim s tehničkim detaljima ali svakako ću pogledati o čemu je riječ.
Do petka nema nikakvig downloadanja nažalost, pa ću onda vidjeti da li mi manje troši prometa bez torrenta i još nekih programa.
Da li je bitmeter za Mac dobar?
25.02.2013 | 19:02
smayoo kaže:
Jedini od koga sam to čuo si ti. Skoro svi moji kolege iz firme, 20+ njih, sve windowsaši, i dalje tvrde da je MSIE obično smrdljivo smeće. I koriste FFox, Seamonkey, neki Chrome... Nekoliko njih ga koristi po inerciji, ali ne izražavaju nikakvo posebno zadovoljstvo.

Slažem se da je IE drek.
Kako je mogao napredovati? Od stolječa sedmog do devetog?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 43 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO