Zovem se Tomislav i pretplatnik sam na Apple Arcade.
Evo rekao sam.
Kao netko tko se nikada ne igra na mobitelu (a i opcenito rijetko) i tko ne voli pretplatnicki model ovo je veliki korak.
Mislim da su tri stvari bile kljucne:
1. Konacno podrska za Playstation i XBOX gamepadove. Vrlo netipicno za Apple ali jedini razumni korak. Mislim da su uhvatili zadnji vlak da spase situaciju sa igrama u prvom redu na Apple TVu kojeg uglavnom koristim za Apple Arcade. Kontroler radi bas onako kako bi ocekivali i koliko vidim moze potpuno zamijeniti fukcionalnost Apple remotea.
2. Probran izbor dostupnih naslova. App store, pogotovo dio za Apple TV je krcat smeca (i da bude jasno, Apple je u tome takodjer imao prste), i uz casne iznimke vecina igara su bile krcate navlakusa za mikrotransakcije i in app kupovine ili zakrcane reklamama. Koliko vidim, Apple Arcade je to rijesio. Ne znam kako se developeri placaju i po kojem kriteriju se biraju naslovi za Arcade doduse, ali nadam se da su pravedni za svih.
3. Cricket Through the Ages. Ja i mali smo se jucer sat vremena do suza smijali igrajuci ovu blesavu igru.
drlovric: Mi korisnici mozemo samo profitirati tim potezonom, ako Apple uzme njihovu tehnologiju i pokloni je korisnicima u Photos
rusty: Nastavim ja koristiti Pixelmator u verziji koja je dok ide ide
rusty: Ako Apple nastavi razvijati app super, ako su ih samo kupili kako bi "ubili" konkureciju i iskoristili to u svojim "Photos" aplikacijama... ne hvala
stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao
m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8
Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.