15.07.2025 | 10:38
smayoo kaže:
Imao si sreće da je u svim kombinacijama bila s obje strane oprema koja se automatski "dogovorila" (eng. "auto-negotiating") oko signala koji oba uređaja podržavaju, a i kabel propušta. Ali lako je moguće da nisi svjestan toga kako bi na nekom od tih setupova mogao (i trebao) imati kvalitetniju sliku (veće rezolucije, veće frekvencije, ili oboje), a nemaš je, zbog jeftinog kabela.
Kako su ti i drugi već napisali, HDMI kabela imaš puno podstandarada i nikako nije svejedno (osim za neke vrlo bazične i starinske setupove) kakav si kabel kupio. Ima itekako razloga zašto je neki HDMI kabel i 10x skuplji od tog iz KTC-a iz Zaboka.

ja imam slicno iskustvo kao drpongrac...
spojio xbox i lg oled sa svih deset hdmi kabela koje imam (mnogi su 10+ godina stari) i svih deset pokazuje 4k 120hz ... ne bih ulazio u negotiation medju konzolom i tv-om ali mislim da vecina HDMI kabela je zapravo ista...
volio bih da me netko uputi kako da to bolje istestiram, cisto iz znatizelje... vjerujem da je mom isluzenom oku razlika nevidljiva, ali imam tu crtu u sebi da bas volim vidjeti/znati takve sitnice