MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)

05.01.2004 | 22:28
Ako sam dobro izračunao QuickTime webcast počinje sutra u 18 sati po našem vremenu.
Oni koji nemaju dovoljno brzu vezu mogu pratiti real-time tekstualno izvješće na većini rumor stranica ili putem IRC-a. Čujemo se nakon predstave!
05.01.2004 | 22:33
Kmek, na irc.fpz.hr ce biti otvoren #mac kanal
06.01.2004 | 00:45
aj reci neku stranicu na kojoj ce se moci pratiti tekstualno izvjesce
06.01.2004 | 01:16
Mozda...mac.dir.hr?
  • ozren
  • Posjetitelj
06.01.2004 | 11:39
Imam brzu vezu samo me zanima na kojoj adresi ce biti prijenos i dal treba neki dodatak za QuickTime da playa webcast?
06.01.2004 | 12:50
www.macrumors.com će imati tekstualno izvješće, ali vjerujem da će i Jabučnjak ekipa stvar pratiti Ispod krošnje ili na iChatu. Dovoljno je da imaš zadnju verziju QuickTimea i to je to. Za one koji koriste DSL - oprez - zadnji put kada sam odgledao cijeli show ispalo je oko 300 mega, pa samo da znate koliko se otprilike potroši na tu seansu.
06.01.2004 | 20:54
Ok, to je to, ja vise ne pisem novosti za MacWorld jer dok ja to radim vi se po vikalici cudite gdje i kako to gledati. Ocigledno to nitko ne cita. Dakle, ako je na mac.dir.hr, onda je tu, ne na iChatu, vikalicama, pod korsnjama i slicno.
06.01.2004 | 21:22
Novi Xserve i iPod mini koji je barem 50$ preskup. Ostalo ništa bitno. Vrlo osrednji MacWorld, a još pušiona po pitanju 20 godina... pa mogli su barem neki special editon složiti...
07.01.2004 | 23:50
A koji su ti škriljac!
Jedno je što bismo mi te stvari željeli imati, a drugo je to koju to cijenu (Jobs) misli da može postići
Jesi mislio kupiti Xserve? Ja za to još nisam kandidat. A jesi čuo Jobsove argumente o tome da je UNATOČ svemu Xserve jeftiniji od Dellova... a da o ostalim stvarima ostalih proizvođača ne govorim? Ja ne znam je li to što Jobs govori šmira, a nisam siguran ni da IT manageri - čak i ako je to točno - dovoljno pažljivo prate Apple kad razmišljaju o kupovini servera. Istina je da je na tržište najlakše prodrijeti ako najaviš kako imaš NAJJEFTINIJE servere na svijetu i da tako doista bude, ali Apple često ide "the hard way".
No, Apple ne radi drugo: nema vrlo aktivne marketinške politike prema IT managerima i cijelom tom specifičnom tržištu. Da ima, onda bi bilo dosta lako ignorirati nekoga nerdieja koji će nešto bubnuti na Slashdotu, otvoriti flame i sl. a loš glas će se proširiti kao dokazana činjenica, jer će svi ponavljati samo rečenicu iz prvoga posta koja - izmišljam - otprilike kaže "nije to to..."
Ipod Mini skup? Ne znam. Želim ga, a naučio sam da u životu ima nedostupnih stvari, tj. stvari koje želim, ali razum signalizira neke druge prioritete. Jobs kaže da je player odlična kupovina, da je 50 dolarta skuplji od najboljeg flash playera koji ima samo 256 MB, a k tome dobiješ hard(ić) od 4 gige kojega i ne moraš koristiti za glazbu. Mene bi više zanimala trajnost baterije, tj. usporedba playtimea između iPoda, maloga ipoda i flash playera, jer kod malih kapaciteta moraš praviti izbor glazbe koju nosiš, a kod velikih nosiš sve. Mali iPod sugerira ovaj prvi, možda malo tlačeći oblik ponašanja koji nije za lijenčine. Ja već sad znam da želim nositi sve, pa mi nije dista ni low end standardnog iPoda od 15 giga, a malo veći i malo teži iPod nije mi kritična stvar da bih baš inzistirao na malom.
A da li Jobs u toj logici ima pravo?
Možda nema. Prvo što mi je sumnjivo prema flash playerima je koliko dugo baterija playa na prvom, drugom i trećem (iPodu). Drugo je - a o tome Jobs šuti - je da su iPodima ipak hardovi, dakle mehaničke naprave podložne mehaničkim kvarovima. Od toga su flash playeri dosta imuni.
08.01.2004 | 01:57
Škriljac - nego što!

Skup je iPod jer se za samo 50$ više dobije prava stvar od solidnih 15 giga. OK, možda je nekome bitna veličina... ali ne znam koliko je to presudno. Razlika je mala. Da su npr. izbacili model od 2 giga s cijenom od 150$ i ovaj od 4 giga za 200$ to bi bio super-hit. Očigledno imaju nekakvo istraživanje tržišta kojim opravdavaju ovu taktiku. No, lako za to... briga mene za iPod... dajte mi Macintosh i monitor!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 46 minuta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO