MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)

05.01.2004 | 22:28
Ako sam dobro izračunao QuickTime webcast počinje sutra u 18 sati po našem vremenu.
Oni koji nemaju dovoljno brzu vezu mogu pratiti real-time tekstualno izvješće na većini rumor stranica ili putem IRC-a. Čujemo se nakon predstave!
05.01.2004 | 22:33
Kmek, na irc.fpz.hr ce biti otvoren #mac kanal
06.01.2004 | 00:45
aj reci neku stranicu na kojoj ce se moci pratiti tekstualno izvjesce
06.01.2004 | 01:16
Mozda...mac.dir.hr?
  • ozren
  • Posjetitelj
06.01.2004 | 11:39
Imam brzu vezu samo me zanima na kojoj adresi ce biti prijenos i dal treba neki dodatak za QuickTime da playa webcast?
06.01.2004 | 12:50
www.macrumors.com će imati tekstualno izvješće, ali vjerujem da će i Jabučnjak ekipa stvar pratiti Ispod krošnje ili na iChatu. Dovoljno je da imaš zadnju verziju QuickTimea i to je to. Za one koji koriste DSL - oprez - zadnji put kada sam odgledao cijeli show ispalo je oko 300 mega, pa samo da znate koliko se otprilike potroši na tu seansu.
06.01.2004 | 20:54
Ok, to je to, ja vise ne pisem novosti za MacWorld jer dok ja to radim vi se po vikalici cudite gdje i kako to gledati. Ocigledno to nitko ne cita. Dakle, ako je na mac.dir.hr, onda je tu, ne na iChatu, vikalicama, pod korsnjama i slicno.
06.01.2004 | 21:22
Novi Xserve i iPod mini koji je barem 50$ preskup. Ostalo ništa bitno. Vrlo osrednji MacWorld, a još pušiona po pitanju 20 godina... pa mogli su barem neki special editon složiti...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
07.01.2004 | 23:50
A koji su ti škriljac!
Jedno je što bismo mi te stvari željeli imati, a drugo je to koju to cijenu (Jobs) misli da može postići
Jesi mislio kupiti Xserve? Ja za to još nisam kandidat. A jesi čuo Jobsove argumente o tome da je UNATOČ svemu Xserve jeftiniji od Dellova... a da o ostalim stvarima ostalih proizvođača ne govorim? Ja ne znam je li to što Jobs govori šmira, a nisam siguran ni da IT manageri - čak i ako je to točno - dovoljno pažljivo prate Apple kad razmišljaju o kupovini servera. Istina je da je na tržište najlakše prodrijeti ako najaviš kako imaš NAJJEFTINIJE servere na svijetu i da tako doista bude, ali Apple često ide "the hard way".
No, Apple ne radi drugo: nema vrlo aktivne marketinške politike prema IT managerima i cijelom tom specifičnom tržištu. Da ima, onda bi bilo dosta lako ignorirati nekoga nerdieja koji će nešto bubnuti na Slashdotu, otvoriti flame i sl. a loš glas će se proširiti kao dokazana činjenica, jer će svi ponavljati samo rečenicu iz prvoga posta koja - izmišljam - otprilike kaže "nije to to..."
Ipod Mini skup? Ne znam. Želim ga, a naučio sam da u životu ima nedostupnih stvari, tj. stvari koje želim, ali razum signalizira neke druge prioritete. Jobs kaže da je player odlična kupovina, da je 50 dolarta skuplji od najboljeg flash playera koji ima samo 256 MB, a k tome dobiješ hard(ić) od 4 gige kojega i ne moraš koristiti za glazbu. Mene bi više zanimala trajnost baterije, tj. usporedba playtimea između iPoda, maloga ipoda i flash playera, jer kod malih kapaciteta moraš praviti izbor glazbe koju nosiš, a kod velikih nosiš sve. Mali iPod sugerira ovaj prvi, možda malo tlačeći oblik ponašanja koji nije za lijenčine. Ja već sad znam da želim nositi sve, pa mi nije dista ni low end standardnog iPoda od 15 giga, a malo veći i malo teži iPod nije mi kritična stvar da bih baš inzistirao na malom.
A da li Jobs u toj logici ima pravo?
Možda nema. Prvo što mi je sumnjivo prema flash playerima je koliko dugo baterija playa na prvom, drugom i trećem (iPodu). Drugo je - a o tome Jobs šuti - je da su iPodima ipak hardovi, dakle mehaničke naprave podložne mehaničkim kvarovima. Od toga su flash playeri dosta imuni.
08.01.2004 | 01:57
Škriljac - nego što!

Skup je iPod jer se za samo 50$ više dobije prava stvar od solidnih 15 giga. OK, možda je nekome bitna veličina... ali ne znam koliko je to presudno. Razlika je mala. Da su npr. izbacili model od 2 giga s cijenom od 150$ i ovaj od 4 giga za 200$ to bi bio super-hit. Očigledno imaju nekakvo istraživanje tržišta kojim opravdavaju ovu taktiku. No, lako za to... briga mene za iPod... dajte mi Macintosh i monitor!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 12 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Riba, tino1, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO