Gašenje Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gašenje Mac-a

01.07.2024 | 20:06
Pozdrav, kao što je nekima već poznato od nedavno sam korisnik macbook pro m1 13", i mac mini m1.

Da li macbook i mini gasiti ili samo u sleep?

Macbook kao da mi se malo zagrije kad bude u torbi neko vrijeme, jer mi je hotspot na mobitelu uvijek upaljen zbog necega, a onda je ocito i spojen Macbook na njega.

Pa me zanima za savjet iskusnijih
01.07.2024 | 20:55
Sleep. Gasis ga kad ga mislis u ormar pospremiti.
01.07.2024 | 21:26
Uvijek sleep. Provjeri si power nap postavku:

Slikazaslona2024-07-01u22.25.11.png
01.07.2024 | 21:34
Sleep, nijedan Mac koji sam imao nikada nisam imao potrebe skroz ugasiti, jedino kad je bio potreban restart prilikom ažuriranja.

Zato volimo Mac!
02.07.2024 | 12:52
Ja svoje MBP za razliku od većine uvijek ugasim (pogotovo prilikom transporta/nošenja) i nisam zbog toga nikad imao nikakvih problema.
02.07.2024 | 13:29
Hard core linuxaš
02.07.2024 | 13:58
Bertone kaže:
Ja svoje MBP za razliku od većine uvijek ugasim (pogotovo prilikom transporta/nošenja) i nisam zbog toga nikad imao nikakvih problema.

To je i meni imalo smisla dok su u laptopima bili mehanicki hard diskovi. Iako su oni znali parkirati glave za transport, ali eto.

Danas se konstrukcijski MBP ne razlikuje od iPada ili iPhone.

Ne vidim niti jedan razlog zasto bi ga trebali gasiti...
02.07.2024 | 14:44
smayoo kaže:
Uvijek sleep. Provjeri si power nap postavku:

Slikazaslona2024-07-01u22.25.11.png

isto mi je kao i tebi, ali nekad osjetim da je ugrijan malo kad ga izvadim iz torbe
02.07.2024 | 14:45
I ako netko mozda zna, imam Mac OS Sonoma, i imam problem jer ne mogu ugasiti autocorrect.. I katastrofa mi je ovako pisati sve moram provjeravati 3x
02.07.2024 | 14:55
Beznaziva.png
02.07.2024 | 14:58
drlovric kaže:

Svojedobno sam se specijalistički bavio tehničkom zaštitom (između ostalog, i videonadzorom) i pametnim kućama. Imao sam jednog klijenta koji me najozbiljnije pitao mogu li mu predložiti kakvu kameru ili senzor za ubaciti u frižider, da bude siguran da se svjetlo ugasilo kad zatvori vrata.
Razni ljudi imaju razne potrebe i emotivne preokupacije.
02.07.2024 | 15:02
smayoo hvala ti još jedno pitanjce vidim da je kod tebe pravopis hrvatski iz library, gdje i kako ga naći da i sebi stavim
02.07.2024 | 16:26
smayoo kaže:
drlovric kaže:

Svojedobno sam se specijalistički bavio tehničkom zaštitom (između ostalog, i videonadzorom) i pametnim kućama. Imao sam jednog klijenta koji me najozbiljnije pitao mogu li mu predložiti kakvu kameru ili senzor za ubaciti u frižider, da bude siguran da se svjetlo ugasilo kad zatvori vrata.
Razni ljudi imaju razne potrebe i emotivne preokupacije.

Vidiš i ja sam o tome razmišljao, doduše ne zbog svjetla, nego zbog rakije u frižideru...sumnjao sam da još netko osim mene pije
02.07.2024 | 17:48

Kad smo bili srednjoškolci, frendu je stari bio kapetan duge plovidbe i kućni bar mu je bio pun nekih fancy cuga (danas nam je to sve dostupno u bilo kojem hipermarketu) koje tada obični smrtnici nisu mogli nabaviti ni za koju lovu. Martell, Chivas, Bacardi, štajaznam... Kako je čovjek i sam bio tinejdžer, znao je što može očekivati od svog sina i njegovog društva pa je, prije nego bi išao na vijađ, kod prijatelja zubara otišao da mu na svakoj boci ugravira nivo marker .

Naravno, mi bi bocu ispraznili, ali bi prije toga skuhali čaj približno iste boje pa poslije nalili točno koliko treba, da mu stari ne skuži odmah. Nego koji dan kasnije. Prave frke je bilo jedino kad bi mu stari htio nekog uvaženog gosta počastiti baš tom nekom najfancy cugom pa bi se gost zagrcnuo od neočekivanog nedostatka alkohola.
02.07.2024 | 17:57
gladhr2 kaže:
smayoo hvala ti još jedno pitanjce vidim da je kod tebe pravopis hrvatski iz library, gdje i kako ga naći da i sebi stavim

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/202692-h...-macos-monterey.html

Za slučaj da se ne snađeš, do foldera ~/Library dođeš tako da otvoriš Finder, ideš na "Prijelaz" (u menu baru), pritisneš "OPTION" (ALT) na tipkovnici, na padajućem izborniku ti se pojavi dodatna stavka "Medijateka" (hrvatski prijevod za "Library"), klikneš na nju dok držiš OPTION tipku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO