kupovina prvog pro macbook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kupovina prvog pro macbook-a

15.01.2021 | 07:14
Yo pozdrav raja, namjeravam si kupiti macbook pro koji ce mi prvenstveno sluziti za graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl. Zanima me sta preporucujete tj. koji model? Najvise me interesuje da li je ok kupiti stariji s dobrom konfiguracijom? Kupit cu nov btw. Da li je velika razlika izmedju 2020 modela 16” i zadnjeg modela od 15”? Da li je 16 puno veci tj. da li se osjeti u masi toliko? Treba mi nesto sto mogu lako nositi u ruksaku a 13 mi je premal displej. Imam minimalnu konfiguraciju pa si samo trebam izabrati model. Hvala unaprijed!
15.01.2021 | 08:18
S obzirom na trenutnu migraciju arhitekture, ne ispalti se kupovati starije/trenutne Intel modele osim ako cijena nije super-privlacna....a novi MBP tek treba izaci.
15.01.2021 | 22:02
Znati zakociti na gotovini ili kreditnoj kartici, izuzetno je tesko, posebice ako su u pitanju privlacne stvari poput Apple uredjaja.
Imam u rukama Macbook Pro M1 i ono sto ti mogu reci, ne leti na Intel, jer alati u kojima radis, grijat ce ti laptop, to je 100 % tako. Na novoj Silicon ARM arhitekturi laptop je doslovno hladan. Koristim Apple racunala skoro od njihova nastanka i nikad, ali nikad ni na jednom prijenosniku nisam vidio ovakve temperature kao na ovoj posljednjoj seriji. O bateriji da i ne govorim. Glede RAM-a, nekako su u Applu to upakirali da mojih 8 GB radi kao 16 GB na intel MBP.
Eto, samo kratko moje misljenje, ako vec uzimas, uzmi M1. Pozaliti neces.
P.S. Ne gledaj na velicinu ekrana. 13 je sasvim ok za svaki dan, a za posao koji radis, imas uvijek ext monitor.
Toliko, poz iz Kaiserslautern
18.01.2021 | 08:03
A koliko je pametno kupiti stariji model tipa mid 2015 u 2021.? Dobra konfiguracija i ocuvan skroz, samo da li ce me sluziti barem sljedece 4 godine :/ ?
18.01.2021 | 08:17
Nije pametno, pogotovo ne za opisanu namjenu ("graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl")....osim ako nije po zaista povoljnoj cijeni.
23.01.2021 | 11:35
Riba kaže:
Nije pametno, pogotovo ne za opisanu namjenu ("graficki dizajn, fotografije, ilustraciju, ponekad video i sl")....osim ako nije po zaista povoljnoj cijeni.

Mozes mi napisati, ako vec kupujem
novi, i to namjeravam negdje vani, na sta trebam gledati da imam omogucene afrikate na tastaturi :-D Ima li neka oznaka po kojoj se odredjuje keyboard? Znam da ima CRO, INT ali na ovim shopovima nema nist tako :-/
23.01.2021 | 11:43
Sa domacim znakovima na tipkama mozes kupiti samo kod nas.

Kazu ljudi koji su i Jetija vidjeli da se moze naruciti i u Austriji.
23.01.2021 | 11:54
ajren kaže:
A koliko je pametno kupiti stariji model tipa mid 2015 u 2021.? Dobra konfiguracija i ocuvan skroz, samo da li ce me sluziti barem sljedece 4 godine :/ ?

Riba kaze NE, ja kazem DA, ako je problem lova.
Ako nije, onda M1 (iako nema sluzbeni Adobe za njega)

Ja koristim mid 2015 15", kupljen novi kod nas. Zamijenio sam bateriju proslu jesen, ali osim baterije nije bilo problema.
Dnevno 10-12 sati u upotrebi spojen na TB monitor. Sve odraduje bez problema (Photoshop, Indesign, Illustrator, XD), za video nisam kompetentan.
23.01.2021 | 12:00
Tito kaže:
ajren kaže:

Riba kaze NE, ja kazem DA, ako je problem lova.
Ako nije onda M1 (iako nema sluzbeni Adobe za njega)

Ja koristim mid 2015 15", kupljen novi kod nas. Zamijenio sam bateriju proslu jesen, ali osim baterije nije bilo problema.
Dnevno 10-12 sati u upotrebi spojen na TB monitor. Sve odraduje bez problema (Photoshop, Indesign, Illustrator, XD), za video nisam kompetentan.

Kod mene je ili 2015 15” ili 2019 16”. Ali da mi je naci nov 2015 iako je teeesko, jaako tesko. Ili barem bas dobro ocuvan. Kod vecine je neki nedostatak, nekome mozda nebitan ali meni eto igra ulogu npr. ogrebotina, udubljenje ili “nareckani” krajevi :-P
23.01.2021 | 13:20
Moj nema ni crtice, 5 godina stoji na stolu u docku... javim ti se ak cu ga prodavati.
24.01.2021 | 20:06
Ey..Dosao bas ovdje na forum jer prodajem Air 13" Early 2015..Ako hoces posalji poruku pa se cujemo preko mobitela i posaljem ti fotke..Prodajem ga jer si slazem komp jbg..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 5 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO