MacExpo San Francisco
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacExpo San Francisco

29.11.2003 | 00:58
MacWorld Conference & Expo San Francisco počinje 6. 1. 2004. Očekujemo najave za sljedeću godinu, prvu reviziju G5 strojeva i tko zna što još... još tek nešto više od mjesec dana...
29.11.2003 | 14:23
Je, na Appleovom sajtu pise da je konferecija 5-9 sijecnja. Kada je Jobsova propovijed?
Ocekujem:

- Reviziju G5 PowerMacova, s brzinama oko 2.5 GHz

- Predstavljanje PowerBookova G5, s isporukom u veljaci/ozujku 2004.

- PowerBookovi ce rabiti 90 nm PPC 970.

- Neku novu killer aplikaciju. Mozda MacOffice ili, jos bolje, neku novu multimedijalnu aplikaciju (iskreno ocekujem jednu aplikaciju za izradu sadrzaja dosupnih putem iTMSa. Za sada iTMs distribuira glazbu, ali isto tako moze i digitalne knjige, casopise, filmove i stajaznam. Ocekujem software koji ce jos prosiriti kapacitete iTMSa).

- Najavu iMacova s G5. Mozda i neki posebni stroj, bez monitora. To definitivno nedostaje cijeloj crti proizvoda za siroke narodne mase.

- Novi iPod? Ne znam. Mozda. No cini mi se da Jobs nece otkriti previse toga: 2 posve nove stvari, i osvrt na stare, sada poboljsane. Isproban recept.

Bit ce zanimljivo, u svakom slucaju.
29.11.2003 | 21:21
Konferencija počinje petog, ali je propovijed šestog kada počinje Expo.
Ovo za reviziju G5 je nekako normalno... ja očekujem Apple Theatre Display... ako to ne izbace bit ću razočaran.
29.11.2003 | 22:40
• Mali upgrade takta na G5 procesorima
• Veliki monitor (theatre, kako ga mnogi zovu) i bitno pojeftinjenje 20", te obnovljeni dizajn
• Novi veći i Pod i 10 GB po $99
Nekako mi se ne čini da će Apple dati DRUGIMA content creation u formatu iTMS, a još manje da naprave svoje sajtove...
• Unaprijeđeni iPhoto. Eksportrt slideshowa u QuickTime s tranzicijama
• Keynote koji se može podboltati s glazbom i zadati mijenjanje slajdova u skladu s glazbom
• mali stroj koji bi se dalo kombinirati s Appleovim monitorima: za tajnice i običnu radnu snagu koja ne mora stalno nešo prčkati po hardveru. Onakav kakav bi iMaca blago pogurao prema uredskom prestižu
• pluginova za iMovie i iTunese (čisti eyecandy, ali da Jobs može malo uživati kad kaže "for free&quot
30.11.2003 | 08:43
... Nekako mi se ne čini da će Apple dati DRUGIMA content creation u formatu iTMS, a još manje da naprave svoje sajtove ...

Koliko znam, Apple vec radi na aplikaciji koja ce glazbenim autorima pruziti automatizam pripreme glazbe i distribucije izravno na iTMS.

O tome govorim. Nesto za kreativne autore, koji bi rado voljeli svojih ruku i pameti djelo prodati u tako dobrom ducanu kao sto je iTMS. Bez iTMSa cijela ideja nema smisla.

Isto tako pisci nude Amazonu svoje knjige, koje Amazon distribuira u digitalnom obliku. Da to pisci idu sami raditi na svojim sajtovima, ne bi imalo nikakva smisla jer Amazon je taj koji cijeloj prici daje smisao, kolicinu potencijalnih kupaca i infrastrukturu. Tako isto vrijedi i za iTMS.

iTMS ce rasti. Nece ostati samo digitalni glazbeni ducan kakvog ga sada vidimo.
30.11.2003 | 08:45
I jos, ako kojim slucajem Jobs izidje na pozornicu i predstavi neki novi superslatki stroj, a koji u sebi ima "Motorolin G4 i 167 MHz sabirnicu", izrigat cu se, pa koliko god to bio sjajno dizajniran i zamisljen komad hardwera.
30.11.2003 | 08:59
MAK je napisao: ... Novi veći i Pod i 10 GB po $99 ...

Takav sadasnji model od 10 GB dodje $299. Zar je zbilja moguce da ce Apple toliko drasticno pojeftiniti taj model, da mu cijena padne na $99?

To su nase zelje, ali daleko od ekonomske stvarnosti. Nema sanse.

Vjerojatnije ce uvesti neki 5GB model, po cijeni od $199. Pojeftinjenje od 100 dolara za pocetni model je odlicna stvar, iako ce to kanibalizirati prodaju ostalih modela.

No nekako mi se cini da ce cijela prica s iPodom razvijati se polagano, uz manja pojeftinjenja svakih nekoliko mjeseci. Smanjenje cijene nema smisla u danasnjoj ekonomiji -- Apple ne zeli upasti u situaciju da mu prodaja krene nenormalno dobro, ali da, biti, iPodove prodaje ispod cijene svih troskova i da tako proizvodi samo gubitke.

To rade mnoge IT tvrtke, ali ne i Apple. Npr. Sony je nedavno vikao kako ce oni "dogodine" izbaciti uredjaj koji ce biti pleyer za sve, audio i video i biti PDA i statipadnenapamet, za 60 do 90 dolara.

Ma gdje? Kako? To su ludosti, basne za malu djecu. Moze Sony odmah potpisati kapitulaciju i prodat' firmu onome koji je zeli iskobeljati iz dugova tako nastalih.
05.12.2003 | 11:47
Evo, počeli su prvi tračevi... nadam se da su istina - u svakom slučaju vijesti su dobre:

- u jednoj verziji nova revizija donosi single 2.0, dual 2.2 i dual 2.4 G5,
- u drugoj verziji 90 nm procesori su već u proizvodnji i to u 4 verzije - 2.0, 2.2, 2.4 i čak 2.6 GHz,
- novi redizajnirani Apple Cinema Displayi su izgleda gotova stvar, a ja držim fige da će prikazati i mamutski Theatre Display... no neki, izvori su rekli da će to možda biti odgođeno, ostaje otvoreno pitanje što s ovim jadnim non-G5-el-cheapo-look tastaturama....
- možda još poneko iznenađenje i Home on iPod opcija...
09.12.2003 | 11:07
Bilo koja poboljsana verzija postojeceg proizvoda NIJE novost na Expou, pa stoga to sto Davor ocekuje vrlo je rezervirano nagadjanje i nekako ocekivani trend razvoja dogadjaja.
Ono sto se ne moze ocekivati, eh, to je PRAVA stvar
Dakle, drzim da ce biti bar dvije najave neceg posve novog.
Moja predvidjanja su:
- G5 PowerBook ili G5 iMac
- novi softver

Bilo bi dobro otvoriti kladionicu. Tko pogodi, ili bude najblize, dobije gajbu piva ili nesto jednako dobro
Kladjenje se zatvara 5 sijecnja u 24h.

Ideje?
10.12.2003 | 17:20
Mogli bi napraviti nekakav alu-look Cube (nesto slično, ali bolje od PowerLogix verzije) samo za kolekcionare... unutra lijepo G5 i vozi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, imenso, jmirakul, marioart, Maxxy, Riba, tino1, Anonimci (345)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO