MacExpo San Francisco
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

MacExpo San Francisco

29.11.2003 | 00:58
MacWorld Conference & Expo San Francisco počinje 6. 1. 2004. Očekujemo najave za sljedeću godinu, prvu reviziju G5 strojeva i tko zna što još... još tek nešto više od mjesec dana...
29.11.2003 | 14:23
Je, na Appleovom sajtu pise da je konferecija 5-9 sijecnja. Kada je Jobsova propovijed?
Ocekujem:

- Reviziju G5 PowerMacova, s brzinama oko 2.5 GHz

- Predstavljanje PowerBookova G5, s isporukom u veljaci/ozujku 2004.

- PowerBookovi ce rabiti 90 nm PPC 970.

- Neku novu killer aplikaciju. Mozda MacOffice ili, jos bolje, neku novu multimedijalnu aplikaciju (iskreno ocekujem jednu aplikaciju za izradu sadrzaja dosupnih putem iTMSa. Za sada iTMs distribuira glazbu, ali isto tako moze i digitalne knjige, casopise, filmove i stajaznam. Ocekujem software koji ce jos prosiriti kapacitete iTMSa).

- Najavu iMacova s G5. Mozda i neki posebni stroj, bez monitora. To definitivno nedostaje cijeloj crti proizvoda za siroke narodne mase.

- Novi iPod? Ne znam. Mozda. No cini mi se da Jobs nece otkriti previse toga: 2 posve nove stvari, i osvrt na stare, sada poboljsane. Isproban recept.

Bit ce zanimljivo, u svakom slucaju.
29.11.2003 | 21:21
Konferencija počinje petog, ali je propovijed šestog kada počinje Expo.
Ovo za reviziju G5 je nekako normalno... ja očekujem Apple Theatre Display... ako to ne izbace bit ću razočaran.
29.11.2003 | 22:40
• Mali upgrade takta na G5 procesorima
• Veliki monitor (theatre, kako ga mnogi zovu) i bitno pojeftinjenje 20", te obnovljeni dizajn
• Novi veći i Pod i 10 GB po $99
Nekako mi se ne čini da će Apple dati DRUGIMA content creation u formatu iTMS, a još manje da naprave svoje sajtove...
• Unaprijeđeni iPhoto. Eksportrt slideshowa u QuickTime s tranzicijama
• Keynote koji se može podboltati s glazbom i zadati mijenjanje slajdova u skladu s glazbom
• mali stroj koji bi se dalo kombinirati s Appleovim monitorima: za tajnice i običnu radnu snagu koja ne mora stalno nešo prčkati po hardveru. Onakav kakav bi iMaca blago pogurao prema uredskom prestižu
• pluginova za iMovie i iTunese (čisti eyecandy, ali da Jobs može malo uživati kad kaže "for free&quot
30.11.2003 | 08:43
... Nekako mi se ne čini da će Apple dati DRUGIMA content creation u formatu iTMS, a još manje da naprave svoje sajtove ...

Koliko znam, Apple vec radi na aplikaciji koja ce glazbenim autorima pruziti automatizam pripreme glazbe i distribucije izravno na iTMS.

O tome govorim. Nesto za kreativne autore, koji bi rado voljeli svojih ruku i pameti djelo prodati u tako dobrom ducanu kao sto je iTMS. Bez iTMSa cijela ideja nema smisla.

Isto tako pisci nude Amazonu svoje knjige, koje Amazon distribuira u digitalnom obliku. Da to pisci idu sami raditi na svojim sajtovima, ne bi imalo nikakva smisla jer Amazon je taj koji cijeloj prici daje smisao, kolicinu potencijalnih kupaca i infrastrukturu. Tako isto vrijedi i za iTMS.

iTMS ce rasti. Nece ostati samo digitalni glazbeni ducan kakvog ga sada vidimo.
30.11.2003 | 08:45
I jos, ako kojim slucajem Jobs izidje na pozornicu i predstavi neki novi superslatki stroj, a koji u sebi ima "Motorolin G4 i 167 MHz sabirnicu", izrigat cu se, pa koliko god to bio sjajno dizajniran i zamisljen komad hardwera.
30.11.2003 | 08:59
MAK je napisao: ... Novi veći i Pod i 10 GB po $99 ...

Takav sadasnji model od 10 GB dodje $299. Zar je zbilja moguce da ce Apple toliko drasticno pojeftiniti taj model, da mu cijena padne na $99?

To su nase zelje, ali daleko od ekonomske stvarnosti. Nema sanse.

Vjerojatnije ce uvesti neki 5GB model, po cijeni od $199. Pojeftinjenje od 100 dolara za pocetni model je odlicna stvar, iako ce to kanibalizirati prodaju ostalih modela.

No nekako mi se cini da ce cijela prica s iPodom razvijati se polagano, uz manja pojeftinjenja svakih nekoliko mjeseci. Smanjenje cijene nema smisla u danasnjoj ekonomiji -- Apple ne zeli upasti u situaciju da mu prodaja krene nenormalno dobro, ali da, biti, iPodove prodaje ispod cijene svih troskova i da tako proizvodi samo gubitke.

To rade mnoge IT tvrtke, ali ne i Apple. Npr. Sony je nedavno vikao kako ce oni "dogodine" izbaciti uredjaj koji ce biti pleyer za sve, audio i video i biti PDA i statipadnenapamet, za 60 do 90 dolara.

Ma gdje? Kako? To su ludosti, basne za malu djecu. Moze Sony odmah potpisati kapitulaciju i prodat' firmu onome koji je zeli iskobeljati iz dugova tako nastalih.
05.12.2003 | 11:47
Evo, počeli su prvi tračevi... nadam se da su istina - u svakom slučaju vijesti su dobre:

- u jednoj verziji nova revizija donosi single 2.0, dual 2.2 i dual 2.4 G5,
- u drugoj verziji 90 nm procesori su već u proizvodnji i to u 4 verzije - 2.0, 2.2, 2.4 i čak 2.6 GHz,
- novi redizajnirani Apple Cinema Displayi su izgleda gotova stvar, a ja držim fige da će prikazati i mamutski Theatre Display... no neki, izvori su rekli da će to možda biti odgođeno, ostaje otvoreno pitanje što s ovim jadnim non-G5-el-cheapo-look tastaturama....
- možda još poneko iznenađenje i Home on iPod opcija...
09.12.2003 | 11:07
Bilo koja poboljsana verzija postojeceg proizvoda NIJE novost na Expou, pa stoga to sto Davor ocekuje vrlo je rezervirano nagadjanje i nekako ocekivani trend razvoja dogadjaja.
Ono sto se ne moze ocekivati, eh, to je PRAVA stvar
Dakle, drzim da ce biti bar dvije najave neceg posve novog.
Moja predvidjanja su:
- G5 PowerBook ili G5 iMac
- novi softver

Bilo bi dobro otvoriti kladionicu. Tko pogodi, ili bude najblize, dobije gajbu piva ili nesto jednako dobro
Kladjenje se zatvara 5 sijecnja u 24h.

Ideje?
10.12.2003 | 17:20
Mogli bi napraviti nekakav alu-look Cube (nesto slično, ali bolje od PowerLogix verzije) samo za kolekcionare... unutra lijepo G5 i vozi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 5 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO