iTunes export muzike na USB?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes export muzike na USB?


27.11.2017 | 15:56
Smayoo se odlogirao, a ja sam prekršio pravilo fair playa i ulovio kako Višani, da bi stigli do Palagruže, moraju ploviti međunarodnim vodama.
Pa - onda je JOHN pogodio, zar ne?
Evo link iz Slobodne Dalmacije di sam to pročitao.
Nemojte zamjeriti na kršenju pravila, samo sam provjeravao JOHN-ovu tvrdnju.
I izgleda da je čovjek u pravu.
27.11.2017 | 16:01
smayoo kaže:
DrAle kaže:
Sjedište je u Pazinu, a razlozi su politički. Tadašnja (i sadašnja) vladajuća stranka u Hrvatskoj smatrala je da je bolje staviti sjedište u Pazin koji je "hrvatskiji" od Pule.
Odluka se opravdavala povijesnim razlozima, no razlog kojeg sam gore naveo je pravi!


Jbg, trebao sam zabraniti Istrijanima da odgovaraju...

Da budemo precizniji, Pazin je jedini grad u Istri gdje je HDZ dobio barem nešto glasova na prvim izborima...

Da, u pravu si, dobili su nešto sitno (ipak više nego u Puli), ali nisu dobili najviše u Istri! Postoji mjesto u središnjoj Istri u kojem HDZ uredno dobiva izbore od 1990. do danas!
27.11.2017 | 16:05
DrAle kaže:
Najudaljeniji je Otok kraj Vukovara! Ipak je malo bliži Vinkovcima nego Vukovaru, no i to je dovoljno da bude hrvatski Otok najudaljeniji ne samo od Jadrana već i od mora (oni koji su odgovarali zanemarili su prvo veliko slovo!)..

Aaaaa. Dobra fora! Svaka čast.
27.11.2017 | 16:13
DrAle kaže:
Najudaljeniji je Otok kraj Vukovara! Ipak je malo bliži Vinkovcima nego Vukovaru, no i to je dovoljno da bude hrvatski Otok najudaljeniji ne samo od Jadrana već i od mora (oni koji su odgovarali zanemarili su prvo veliko slovo!)..

DrAle - svaka čast i od mene!
I Smayoo, tebi isto - ovo je stvarno bilo za bistrooke. Nikako za mene koji skačem na prvu...
27.11.2017 | 19:10
JEEEEEEEEE!!!! Bravoooooooo DrAleeeeeee!!!! Za nagradu vodim na marendu kad se zateknem u Puli!
A sad slijedeće pitanje... Otok kod Vinkovaca (Vukovara) je sjedište koje hrvatske udruge? Za mene i mojih 140 kg iznimno bitne, da dodam...

DrAle kaže:
Da, u pravu si, dobili su nešto sitno (ipak više nego u Puli), ali nisu dobili najviše u Istri! Postoji mjesto u središnjoj Istri u kojem HDZ uredno dobiva izbore od 1990. do danas!


Sveti Petar u šumi, naravnooooo!!!! JEEEEEE!!! Zamisli fore da su proglasili da je Sv. Petar u šumi županijsko središte Županije istarske....

E, sad, za ljubitelje jazza i one koji će to tek postati, evo jedne prigodne od naše najdraže 'Štrijanke, Tamare Obrovac!


Za one koji se pitaju što to ona pjeva - nabraja imena sela po Istri...
27.11.2017 | 19:59
Hahahaha, jest, Sveti Petar u Šumi je utvrda HDZ-a u Istri! BTW ime mjesta (SPUŠ) je vrlo zanimljivo pa se često koristi kada se navode nazivi stanovnika sela i gradova. Pitanje je: kako se zovu stanovnici Svetog Petra u Šumi?

PS može marenda u Puli! Ako me prije put nanese u Rijeku - javim se
27.11.2017 | 20:40
Smayoo, Otok je nacionalno središte Udruge uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja. Valjda to? Ako ne, naučit ću sutra kada bacim pogled. Društvo, pozdrav!
DrAle, zovu se Supetarci - s posebnim, Istrijanskim naglaskom te riječi (ispadne nekako Svepetarci, pa zvuči još čudnije ljudima koji nisu s poluotoka).
Valjda i ovo pogodih.
Smayoo: nego, nisi mi odgovorio zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije?
27.11.2017 | 20:57
TAKO JE! A udruga se zove - "Fajferica"!
hr-hr.facebook.com/fajferica/

Ovo za stanovnike SPUŠ nisam znao. Inače, mislim da je Sveti Petar u šumi najdulji toponim u Hrvatskoj pa ga se koristi kao testni podatak u raznim obrascima, da se provjeri da li će stati u predviđeno mjesto, predviđenim fontom. Svojevremeno smo u jednom projektu surađivali s jednom poznatom dizajnerskom kućom, koji su dizajnirali izgled identifikacijske iskaznice koja je koristila specimen osobe Anamariju Vukobrat Karamehmedović iz Svetog Petra u šumi, Ulica Trinaeste primorsko-goranske divizije 999, iz Odjela za unaprjeđivanje poslovnih odnosa sa strateškim partnerima i Ivu Kos iz Iža, Iž 1, koja je bila CEO.
27.11.2017 | 20:58
Kloba kaže:
Smayoo: nego, nisi mi odgovorio zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije?


Pa ne znam... Tim više što ne znam (osim Sv. Petra u šumi ) nijedan grad u Hrvatskoj gdje postotno ima više hadezeovaca, nego u Senju... Samo sam pitao jer je zanimljiva ta anomalija...
27.11.2017 | 21:13
@smayoo, mislim da su to gluposti s testnim podatkom!

Sveti Petar u šumi = 18 znakova s razmacima
Sveti Martin na Muri = 20 znakova s razmacima
Donje Mrzlo Polje Mrežničko = 27 znakova s razmacima
27.11.2017 | 22:26
U pravu si. Ali eto. Sjećam se da su oni koristili Sv. Petar u šumi.
28.11.2017 | 07:49
Kloba kaže:

DrAle, zovu se Supetarci - s posebnim, Istrijanskim naglaskom te riječi (ispadne nekako Svepetarci, pa zvuči još čudnije ljudima koji nisu s poluotoka).
Valjda i ovo pogodih.

Stariji sebe zovu Šupetrani iako se upotrebljava i Supetarci. Inače, zanimljivo je to s etnicima. Nama u Puli je uvijek smiješno kada nas se zove "Puljani" jer u Puli nitko tako neće reći već će upotrijebiti termin "Puležani"!
28.11.2017 | 08:57
Da, to mi se smijao dečko iz Pule s kojim sam se sprijateljio, pa mi je objasnio i to za Puležane. A jedno je valjda gramatički točno (za Pulu pišem), a drugo po narječju. Iskreno, obzirom da se ta gramatika svako malo mijenja i čak više niti lektorima nije najjasnija, moje je mišljenje da bi trebalo biti i gramatički Puležani onda.
Čovječe, Žabac - di si izvukao ovo Donje... stvarno ga ima
Smayoo, u Vrbovskom se glavna cesta zove Ulica Ivana Gorana Kovačića, isto poduže ime.
Isto 27 znakova s razmacima, kako veli Žabac. Moja je djedovina na broju 45, ljepše se vidi na Google Maps, žuta kućerina sa devet prozora samo na strani koja gleda prema ulici - koje je to đubre od kuće - i zato što se stari, stric, i strina nakon smrti dede nisu mogli dogovoriti, sada 22 godine kontinuirano propada.
Od starog je, kada je on umro, otišlo na tri djela: dva su moja (moja starija sestra se odrekla svoje trećine u moju korist), jedan od mlađe sestre iz njegovog drugog braka; od strica na tri djela, jedan njegov i dva od svakog mu sina; od strine dio njen, a ostala dva od njena dva sina.
Pa ti to dijeli.
A tek kada mi je odvjetnica objasnila da kuću ne dijeliš kao tortu, nego svatko ima pravo na svaki kvadrat kuće, koji se onda dijeli kako se treba dijeliti. Jedino ako se dogovorimo.
Reko, hvala...
A unutra, osim dedine postolarske radione, ima još 11 soba (bez tavana, tamo se sušilo meso). I cijelo to vrijeme je kuća na prodaju, a nitko je ne želi kupiti. Jednom smo bili blizu, neka lovatorica ju je htjela i obnoviti, ali onda je skužila da kuća nije spomenik (kulture, građevine) ne znam točno čega, pa je odustala, jer je to bio njen uvjet.
I ovo dvorište sa slike je naše (Juga je dedi oduzela zemljište sa druge strane), iza kuće ima još voćnjak, štala, druga štala, garaža di smo kupili gliser kada bi išli na more ili ga vraćali unutra kada bi se mi vraćali s ljetovanja... I bunar ima, to zaboravih...
Toj potencijalnoj novoj vlasnici smo baš 2009., mislim, kuću zamalo uvaljali za 150 000 eura. Sada valjda ne vrijedi niti 50 000, po mojoj slobodnoj procjeni. Samo propada, a ne ulaže se ništa. Samo se računi plaćaju.
Vrbovsko.jpg

Ali nisu mi jasne ni te gradske vlasti Vrbovskog, to je najveća kuća (ne zgrada) i na full vidljivom mjestu - da se oni ne mogu dogovoriti da to kupe. Uz pomoć Županije, nešto. Pa je kasnije prodaju za tri puta veću lovu, kada se nešto konačno pokrene.
Stric (koji naravno vodi te poslove, vidimo kako uspješno) bi pristao odmah. Ovako ta kuća duhova nagrđuje cijeli taj gradić.
Moje je mišljenje da je to zato što je u pitanju Gorski Kotar koji još uvijek nikoga ne zanima. Da je Istra ili Dalmacija, već bi bila odavno prodana. Pa ili restaurirana ili sorena za neku modernu kuću. To je ogromno zemljište.
28.11.2017 | 15:21
Što je tebi? Pa grad Vrbovsko ne može namaknut proračuna ni za plaće...
28.11.2017 | 15:51
Pa znam to, vjeruj mi. Zato sam i dodao ovo "uz pomoć Županije".
Samo što ovo baš nagrđuje grad kao takav. Kuća točno na sredini glavne ceste, i svakim danom sve više propada...
No, da - u pravu si - to su sanjarenja.
Gradske vlasti jedva krpaju kraj s krajem, kamoli da bi neke nekretnine kupovali.
Inače, ne znam šta je s onom tvornicom čačkalica koja je tamo nekada postojala.
To je, pretpostavljam, kao i toliko ostalih radnih pogona diljem zemlje, umrlo...
EDIT:
Eh da, malo sam surfao zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije.
Sam grad je "u središnjem dijelu Like, smješten na ocjeditoj zaravni uz rijeku Novčicu. Prostire se na površini od čak 967 km2, dimenzija oko 42 km u smjeru jugoistok-sjeverozapad i oko 33 km u smjeru sjeveroistok-jugozapad. Od toga, samo mali dio stvarno se odnosi na sam grad Gospić, a ostalo se odnosi na okolna slabo naseljena i raštrkana sela, koja su administrativno u sastavu Grada Gospića, jer u blizini nema drugoga općinskoga mjesta. Površina Grada Gospića (kao općine) veća je od površine Grada Zagreba, čak i od Međimurske županije, a također veća i od površine Pariza i Berlina."
Paste sa Wikipedije.
Možda je to jedan od razloga. Najveći grad toga područja?
28.11.2017 | 18:07
Bokte...a Djuro samo pitao kako prebaciti mjuzu na usb
28.11.2017 | 19:27
Kloba kaže:
Možda je to jedan od razloga. Najveći grad toga područja?


Hja... Pazin je sjedište Istarske županije, a manji je jedno 6 puta od Pule.
Ali dobro, to je više bila zajebancija...
28.11.2017 | 19:31
Ovo pojma nisam imao. Da je Pazin središte Istarske županije? Svaka čast Pazinu, ali ne shvaćam kojom se logikom tu išlo.
kole, Djuro genijalac je dobio odgovor, koliko sam shvatio - a mi smo nastavili po svome.
Hoće to na Jabučnjaku. Češće nego rjeđe.
28.11.2017 | 19:43
Išlo se logikom tko ima veće purane i Pazin je pobjedio.
28.11.2017 | 23:49

A di su Radićeve guske? A? ... A?
29.11.2017 | 06:13
Možda ostale u magli?
29.11.2017 | 10:01
Nikako da se raziđe ta magla, majkumu...
29.11.2017 | 17:01
Spustila se gusta magla iznad Zagreba!
29.11.2017 | 18:11
Zagreba ili Kupresa? Nije valjda opet Zagreba?
30.11.2017 | 05:05
Nije Kupres popularan nešto u zadnje vrijeme.
30.11.2017 | 08:33
Eo u Beču pada snijeg. Saće i kodnas.
01.12.2017 | 06:02
Imam pitanje za znalce: iako mi je pod toucpad sve poklikano - više mi ne radi kao što je radio od kada sam ga kupio. Kako to vratiti?
Naime, sada ga doista uvijek moram stisnuti da bih nešto kliknuo, dok je prije bilo moguće isto napraviti sa tapom pomoću dva prsta. Sada to napravim i onda mi šeće gore dolje prozorom od Safarija, a izgleda da su za neke opcije omogućili tap s jednim prstom. Primjerice, označavanje neke riječi. Ali ne sve.
Pa sada gotovo non stop moram klikati taj touchpad, što mi je katastrofa.
Naime, upravo ta mogućnost ne klikanja mi je bila jedna od prvih opcija koja me oduševila na Macu (original sa Mountain Lionom), da ne moram stiskati trackpad k'o idiot - već ga samo tapnem.
Ima li još netko ovakve probleme i zna li kako ih riješiti?
Retina je iz 2013., nema haptic engine - samo da dodam.
Ponavljam, sve kvačice pod "System Preferences, Touchpad" su poklikane.
01.12.2017 | 06:16
Dosta je toga premješteno pod Accesibility tab pa Mouse & Trackpad.
01.12.2017 | 06:18
E da, možda bi trebao isključiti Force Click and haptic feedback.
Ovako kod mene izgleda:
Prilozi:
01.12.2017 | 06:48
Hvala Renzo, ali moja Retina ti je iz 2013, nemam haptic engine. Imam taptic engine na iPhone-u 8.
Ali možda ovaj Force click napravi to što želim. Hvala ti na brzom odgovoru!
Ali meni ti je sve i dalje pod trackpad. Ti imaš noviji laptop pa ti zato valjda premješteno. Evo, pogledaj:
Screenshot2017-12-0106.49.44.png

EDIT:
Ne, nemam niti Force click - to je sve za nove laptope.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 39 minuta
 • Yonkis: [link] Apple executive not leaving but retiring
 • dpasaric: Projektirano na Macu! :) [link]
 • drlovric: Rijeseni win. Ignore :)
 • drlovric: Ma ljudi imaju stara racunala koja otpisu. Na home serveru mi je prosao Win 7 serial na virtualnoj masini, bez problema.
 • smayoo: Što će ti serial za Windows 11? Gotovo sve radi i bez seriala, i bez registracije
 • smayoo: Je, da, stara licenca za win 11 koju više ne koristimo jer smo odavno već prešli na windows 31.4 :D
 • drlovric: Ako imate neku staru licencu koju vise ne koristite...
 • drlovric: Ima li neka dobra dusa kaakv WIN serial number? Instalirao sam Parallels i Win 11 na Mac, nisam ne znam zasto :)
 • cariblanco: Da, i meni je taj najomiljeniji.
 • smayoo: Ja jedino priznajem Čipi čips, obični, s okusom krumpira, iz čipsare u Hercegovcu. :)
 • Bertone: Ma nije, samo nema čipsa, ni slanog, ni od paprike, ni špekec,... samo pričaju o elektronici.
 • JOHN: Jel to neki click bait?:)
 • Bertone: Proćitao sam što si napsao pa kliknuo na link da vidim taj Apple Čips kad ono,... nema čipsa :D
 • Yonkis: Kako Apple radi svoj vlastiti chips [link]
 • smayoo: Spavaj mirno, Shane... :(
 • zoranowsky: R.I.P. Shane McGowan
 • Bertone: Probudili ste se,... aaaa? :D
 • Djuro genijalac: [link]
 • smayoo: [link] ;)
 • Djuro genijalac: Nego, sretan Dan republike/kolinja..!
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
 • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
 • Borisone: :-)
 • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
 • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
 • Borisone: A jesi karakter...
 • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO