27.11.2017 | 10:34
Glavni grad države New York nije istoimeni grad, već Albany. New York se prije zvao New Amsterdam, kada su Nizozemci bili jaki moreplovci - a onda su ga preimenovali. To me JOHN ulovio, nisam to znao. A onda sam mu vratio.
Država i grad Washington nemaju veze jedan s drugim.
Štoviše, grad Washington se nalazi na granici Virginie i Pennsylvanie, i zato ima dvije glavne avenije (kao i Zagreb Ljubljansku i Slavonsku aveniju - jer vode prema Ljubljani, odnosno Slavoniji), tako Washington ima Virginia Avenue i Pennsylvania Avenue. Adresa Bijele kuće je 1600 Pennsylvania Avenue, a DC znači okrug (kao Brčko, bez šale) district county - jer se grad Washington nalazi na federalnoj zemlji koja je uzeta dijelom od, pogađate već, Virginie a dijelom od Pennsylvanie.
Država Washington se nalazi na totalno drugom mjestu unutar kopnenih USA, i ne znam joj sada glavni grad. A Portoriko, iako u centralnoj Americi, se smara njihovim teritorijem. Na istu su foru zgrabili i Aljasku. Prvo su je kupili od tada još carske Rusije, pa je dugo godina bila samo US teritorij, ali ti ljudi nisu imali pravo glasa i slično, da bi dobili sve to oko 1950., malo ranije.
Isto kao i WC, dugo me mučilo što znači taj jbni WC.
I onda negdje ulovih, water closet.
Oni koji gledaju seriju Game of Thrones, čukundjed ili ne znam koji rod glumca Kita Harringtona, koji glumi Jona Snowa - je izmislio taj zahod s vodom. Hvala mu na tome.
Sada Smayoo, vjerujem da si me pustio da ovo napišem, a ne da nisi to znao...
Možda neke sitnice i nisi, ali većinu ziher jesi.