Final Cut Pro X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Pro X

06.07.2011 | 17:44
Premiere me bio razocarao skroz od verzije CS pa do CS4. A sad u CS5, su promijenili šta, da je 64 bit, mercury engine i neke support codece i još koji detalj, i sad je svima super. Ja sam siguran da nema mercury engine da bi pola njih koji sad govore da je super brz, odustali od Premiera. Avid im je preskup. Stvarno svi cmizdre oko FCP X, ja sam osobno malo isprobao kod frenda aplikaciju i mega sam zadovoljan, osim što mi fali multicam, audio mixer, da zapamti in/out selection, video/audio out to monitor, i još toga, ali siguran sam da rade ultrabrzo da se sve te stvari srede. Koliko vidim sve firme rade da budu plug-ins kopatibilni, radi se da na serverima. Ispast ce dobro.
07.07.2011 | 10:35
Стеван Посао је стварно забријао у кривоме смеру. Тај човек стварно уме да вређа.
07.07.2011 | 12:08
Hm, kad smo kod vrijedjana mogao si napisati post na latinici
07.07.2011 | 16:18
Entschuldigung evo prijevoda:

Šćepo Posa je stvarno zabrija u krivon smijeru. Taj čovik stvarno zna uvridit.
08.07.2011 | 12:57
Evo se sad priča da misle vratiti mogućnost kupnje dodatnih FC7 licenci većim kupcima. Hm, pa zar se to mušterijama isplati ako već misle da je FCX dead-end? Zar im ne bi bilo bolje prijeći na Premiere ili AVID odmah?

Apple je to doista mogao bolje odraditi
14.07.2011 | 16:16
SLOW MOTION IN FCP X-optical flow

vimeo.com/25894146
16.07.2011 | 05:59
Slow motion super šljaka u FCP X. Ali, program još nije za profi upotrebu. Nadam se da će ga srediti. Nekidan sam baš htio probati nešto montirati u njemu. Pored već poznatih zamjerki, krenuo sam importirati .tga image sequence. Nisam nigdje otkrio kako postaviti da mi importira jedan frame po slici. Program ima potencijala, no treba ga definitivno izbrusiti. Pitanje je koliki će samo tržišni kolač do tada preuzeti konkurencija.
18.07.2011 | 23:26
Event Manager X simplifies FCP X workflows

BURBANK — Intelligent Assistance isn’t waiting for the Workflow/XML SDK for Apple’s Final Cut Pro X to be released. The company has introduced Event Manager X, which is designed to work with the new version of Final Cut Pro X, managing the visibility and tracking of Events and Projects.

“By default, Final Cut Pro X shows all mounted Events and Projects, which may not always be what you want if you work with multiple clients,” explains Philip Hodgetts, CEO of Assisted Editing’s parent company Intelligent Assistance. “But beyond automating what you can do manually with Event or Project hiding, Event Manager X tracks Events and Projects that are not mounted, so you can be sure that all necessary material is available.”

assistedediting.intelligentassistance.com/EventManagerX
07.08.2011 | 21:30
...
08.08.2011 | 16:45
Eto ja drkuljim već mjesec dana, osim multicam opcije koja mi treba nemam neke velike zamjerke. Neke stvari odprve ne legnu, ali kad pregledaš tutorijale(Ripple Training, Lynda, Larry Jordan) stvari postaju puno jasnije.
03.09.2011 | 00:15

ako ignoriramo njegov smirao za humor, mislim da ću isprobati ovaj transition, fcp korisim od verzije 4.0 i nekako osjećam kraj te veze
03.09.2011 | 13:51
nmrzlja1 kaže:

ako ignoriramo njegov smirao za humor, mislim da ću isprobati ovaj transition, fcp korisim od verzije 4.0 i nekako osjećam kraj te veze

Sve ljuuuubaaaaviiii su tuuuuzneeeee...
Usudio bi se reci da i nema bas neke prevelike razlike izmedju njih dvojce...
FC je iskopirao premier u 90% stvari...
Ali prokleta je ta slicnost svih NLE-a da sa velicinom projekta drasticno raste i njihova tromost, tako da za projekte duze od 30-40 min svi padaju u vodu...
Osim zlog avida, naravno
21.09.2011 | 00:06
fcp.co/final-cut-pro/news/571-fcpx-gets-...rst-upgrade-to-1001-

"Let's take a look at the new features, starting with Final Cut Pro X

Export audio and video stems as a single multitrack QuickTime movie or as separate files using Roles
Import and export XML to support third-party workflows
Place Projects and Events on Xsan to improve collaboration between editors
Set custom starting timecode for your projects
Add transitions to connected clips in a single step
Enable full-screen view in OS X Lion
Speed up delivery with GPU-accelerated export
Access the new Tribute theme, with four animated titles and a matching transition

This update also improves overall stability and performance, and addresses the following issues:

Adds the ability to import DSLR video from Aperture and iPhoto libraries through the Photos Browser
Adds the ability to eject camera cards while Final Cut Pro X is open
Adds the ability to always use the startup volume or Time Machine volumes for media storage
Improves audio syncing performance and ability to sync different frame sizes and frame rates
Fixes an issue in which alpha channels in transitions were not properly preserved
Resolves an issue that could cause titles to accidentally move in the timeline
Improves the quality of video retiming when applying slow motion or when working with interlaced video
Fixes an issue in which custom ICC color profiles affected the image in the Viewer
Improves the performance and reliability of automatic saving

Coming in Early 2012

Multicam Editing
Broadcast Quality Output - Nice to see Apple being specific about upcoming features"
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO