koji k?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

koji k?

08.06.2010 | 00:45
bok
radim na 8-core mac pro-u. imam video 1920x1080 (prores hq) koji pokušavam iz aftera izbaciti van kao flv. video traje nekih 5 min. treba mu 2h40 min za to???????????????? na pc-u na identičnim postavkama (osim što je codec drugi) to isto traje 30 min. wtf?
hvala
08.06.2010 | 03:15
Nije li očigledno - loše napisan encoder... FLV kažeš, nije čudo da ih se Jobs hoće riješiti... BTW što će ti Flash video u full-HD-u?
08.06.2010 | 11:16
traže ljudi za web...
08.06.2010 | 11:48
zeljavk, vec sam i prije ostavio link ali baci oko na ovo:
camendesign.com/code/video_for_everybody

Film treba iskodirati u dva formata i reproducirat ce se na vecini modernih browsera bez flash plugina osim ako je to nemoguce.
08.06.2010 | 12:16
Kao sto Davor kaze katastrofa od enkodera
Probaj smanjiti broj jezgri koje AE imaju na raspolaganju, meni pomaze za takve stvari kad mu dam samo 2 jezgre za rad i ni u ludilu u takvim slucajevima jos browsati po flash siteovima u Safariju.
08.06.2010 | 12:30
E da hvala ti to sam pogledao zadnji put kad si stavio. Nisam bas od tih kodova al ajmo reci da sam shvatio bit. Al mene zanima neki format koji bi mogao isporucivati ljudima za YouTube, Facebook i sl. Dakle ne web stranice. H.264 mi je prevelik za upload iako je kvaliteta odlična. Mp4 nisam uspio napraviti isto tako koji bi mi bio dovoljno kvalitetan a opet relativno mal za upload. Ajmo reci da bi video od 4 min u HD-u od nekakvih 60 mb. Zasad mi samo flash odgovara al brate uz ovakvo vrijeme exporta ću mlade dobit! jedino da exportiram qt animation ( jer prores tu ne igra) pa encodiram na pc-u
08.06.2010 | 12:39
Znaci čak smanjiti broj jezgri? Lol! Ja napicio 6 komada nek se vidi raskoš! i koliko rama po jezgri mu staviti?
08.06.2010 | 13:53
Ja sam stavio 2gb po jezgri (imam 14gb u stroju) ali probaj se igrati sa razlicitim vrijednostima jer su razlike u performansama stvarno ogromne. Najcesce ga zapravo zagusis ako mu das da radi sa previse jezgri a ono sto radi nije zahtjevno. Znaci ako samo nesto prerendavas ili imas neku laganu kolor korekciju gore i sl. puno brze ce srendati samo sa dvije jezgre nego sa 6. S druge strane ako imas hrpetinu efekata, precompova i ako mu za svaki frame treba 5-6sec da ga izrenda onda ce ti brze rendati sa vise jezgri.
Malo sam testirao CS5 za koji se hvale da su bitno poboljsali hendlanje vise procova i rad sa memorijom (a i 64bitna je app) i cini mi se da sve radi dosta bolje ali nisam jos nista ozbiljno radio u njima.
Ako samo prerendavas u drugi format probaj to raditi i sa nekom drugom aplikacijom (ja koristim cesto VisualHub, Toast ili Compressor) jer su za te operacije puno brzi od AE.
08.06.2010 | 14:48
zahvaljujem! probat ću sa compressorom iako mislim da sam jednom probao pa nisam našao flv..
08.06.2010 | 16:09
VisualHub ti ima flv i to radi provjereno, Compressor mislim da nema
08.06.2010 | 22:45
nema vise visualhuba, sad se to zove Redux encoder i besplatan je
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 48 minuta
  • dpasaric: Godišnjica smrti Jobsa, preko milijun ljudi je do sada ostavilo poruku na stranici koju Apple i dalje održava: [link]
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO