Problem kod importanja videa u iMove ili FCE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem kod importanja videa u iMove ili FCE

21.04.2010 | 12:45
Pozdrav!

Imam jedan veliki problem kod importanja videa u final cut expressu i u iMovie. U imove imam puno droppanih frameova nakon importanja a u final cut expressu imam problem da mi javlja da imam dropped frames i automatski zaustavlja importanje videa. E sada koliko sam skuzio to mi se najcesce dogadja dok importam video i onda otvorim jos dodatno nekakav programcic (skype, safari ili bilo sto drugo sto zahtjeva citanje sa diska). Ako mi netko moze pomoci i reci o cemu se radi, jel moguce da je hdd spor za takvu radnju (HDD je originalni 5400RPM koji je dosao u MBP), jel netko tko ima isti ili slican MBP kao iz mog potpisa moze probati importati video i usput probat otvarati nesto na kompu pa da vidim hoce li bit dropanih frameova.
Btw, video kameru sam spojio preko FW porta na MBP i mislim da nije problem do kabela.

Hvala!
21.04.2010 | 13:09
Mislim da je sasvim logicno da ti dropa frameove ako prikoljes stroj sa jos necim. Koliko rama imas i o kojem formatu se opce radi? DV?
Ako ti krene swapanje zaboravi na capture, ipak se radi o prijenosniku i ako jos naletis na neki site koji ima Flash u sebi to ti pozdere 100% cpua. Meni se Mac Pro zna fino usporiti ako surfam po stranicama koje imaju dosta flasha a u backgroundu nesto rendam
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.04.2010 | 13:12
Import je vrijeme koje se provodi u laganoj setnji ili prekipavanju vrta.

Ili pregledavanju sirovine uz lagano biljezenje..
21.04.2010 | 13:27
Ma imam ovaj zadnji MBP 15" 2,8GHz sa 4Gb DDR3. Ma ne znam vishe!! Ljut sam sada vise na apple. Prvo mi przilica puca kod snimanja Dual layera, sada ne mogu importati jedan obicni home video jer mi dropaju frameovi!! Pa ovo bi na nekakvom PC od 3k kn napravio bez ikakvih problema. Evo maloprije sam ga ostavio da radi, ( u pozadini bio otvoren samo safari, mail i skype i mislim da se to bas ne moze nazvat klanje ), cpu usage mi je na nekih 40% kod importanja, nisam nista dirao i opet sam dobio dropped frames. Importam sve u DV format.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.04.2010 | 16:05
Ma nekaj ti se zmrdalo u settingsima.. Il ti skop il kamera stekaju.. Il ti disk rikava.. U svakom slucaju, disk je taj spor i nema smisla gnjavit ga drugom radom..

Kaj se tice przilice, riknut ce ti vjerojatno do kraja uskoro..
21.04.2010 | 16:18
evo sada sam probao i na externi USB disk i opet mi se dogadja ista stvar :-/
21.04.2010 | 16:48
icanic je napisao:
Ma imam ovaj zadnji MBP 15" 2,8GHz sa 4Gb DDR3. Ma ne znam vishe!! Ljut sam sada vise na apple. Prvo mi przilica puca kod snimanja Dual layera, sada ne mogu importati jedan obicni home video jer mi dropaju frameovi!! Pa ovo bi na nekakvom PC od 3k kn napravio bez ikakvih problema. Evo maloprije sam ga ostavio da radi, ( u pozadini bio otvoren samo safari, mail i skype i mislim da se to bas ne moze nazvat klanje ), cpu usage mi je na nekih 40% kod importanja, nisam nista dirao i opet sam dobio dropped frames. Importam sve u DV format.

Importaj na neki drugi disk, eksternjak po mogućnosti. Vrlo je moguće da ti je onaj disk unutra toliko fragmentiran da se dešavaju sranja... S druge strane, ja dan danas importiram snimke u iMovie na eMacu sa 1GHz i Powerbooku sa 1.5GHz, na interne driveove, tako da...

Dobro pogledaj pozadinske procese.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.04.2010 | 02:23
Vanjuška je napisao:
S druge strane, ja dan danas importiram snimke u iMovie na eMacu sa 1GHz i Powerbooku sa 1.5GHz, na interne driveove, tako da...

danas je iBook G3 to isto radio, morat cu na teren, a to mi je trenutno jedini laptop, pa da vidim da l ce bit ok.. i ok je..

malo OT

držao sam s njim neki dan keynote i upravljao nekim starim SonyEricssonom kaj sam iz ladice izvukao (jer nisam mogao koristit ajfon s obzirom da sam jednom prilikom strgao antenu dok sam ga otvarao).. i bas sam si super bio jer prije mene je cura neka imala unibody MBP al si je na projektoru digla onaj screen di vidi sadasnji i sljedeći slide, a decki pak poslije mene nisu 10 minuta na Lenovom puknut sliku na projektor..

tak da sam bas bil ponosan na moj prvi hardver s jabučicom koji ce uskoro napunit 9 godina..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 30 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?