koju kameru kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

koju kameru kupiti?

22.01.2010 | 15:12
Ako bude sve normalno, planiram kupiti kameru do 6. mjeseca.
Od ponuđenih, našao sam one koje me zanimaju:
Canon HV40, HF S20 and HF S200
Panasonic HDC-TM350
JVC GZ-mk400ek
JVC GZ-HM1

E sad, zanima me rade li sve na MacOS10.6
Rade li sve normalno na MacOSu, odn. iMovie i Final Cut Express programima

Najbitnija je cijena, možda je mogu nabaviti i na Ebayu u Njemačkoj i Švicarskoj, no o tome ću kasnije.
Mislio sam da će Canon izaći sa HV50, ali to se nije dogodilo.
22.01.2010 | 17:39
Neko vrijeme imam Pana SDR-SW20R, to koliko vidim i nije u kategoriji tvog izbora ali svejedno. OS prepoznaje kameru, iMove također, bez problema ubacuje filmove unutra, i prilično brzo. Problem je ako filmove "izvadim" iz kamere, npr.kod frenda na laptop, i onda pokušam te dokumente ubaciti na iMovie ovaj ne prepoznaje sadržaje, VLC ih reproducira bez problema. Onda je potrebna konverzija, nije komplicirana ali je jedan korak više.

Lp
22.01.2010 | 23:25
bok.
jesi možda zainteresiran za ovo: www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php...5&p=16120#p16120
23.01.2010 | 09:22
hvala na informaciji
tvoja kamera nije loša (Panasonic HDC-HS20)
ipak, tražim malo noviji model sa malo boljom optikom
možda je bolje da pričekam i slijedeće godine kupim jednu od onih koje sam naveo, samo korištene
17.02.2010 | 09:42
... i još nešto...
prijatelj mi je javio da u novim kamerama koje podržavaju HD rezoluciju (1440*1080) nije više važno da li su PAL ili NTSC.
Prijatelj mi je u Americi i može mi je donjeti kada dođe u 7. mjesecu. Cijena je 30% niža nego ovdje, kod nas (ako ne i više).
Ja zbilja to nisam znao, pa vas pitam koji znate... da li je to točno ili ne?
17.02.2010 | 10:59
Kako nije vazno da li je pal ili ntsc? Pal je jos uvijek 25fpsa a ntsc 29.97 a tako ce i ostati, jedino im je sad rezolucija ista i ona je 1920x1080 za full hd a ne 1440x1080
20.02.2010 | 00:54
Uvijek provjeri na ovom spisku kameru.
Tako igraš na sigurno.

support.apple.com/kb/HT3290
21.02.2010 | 22:35
Nešto sam mislio da pričekam novi FCE5.0 i da vidim kako radi sa Panasonicom, Canonom i JVCom.
Možda pričekam i duže, npr. godinu dana i da se onda odlučim.
Pa ni kamera Panasonic NV-GS180 koju sada imam (poslije JVCa od prije 11 god, Sony prije 6 god) nije toliko loša.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 3 minuta
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO