30fps na 25fps pod MacOS Monterey?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

30fps na 25fps pod MacOS Monterey?

11.05.2022 | 08:56
Nedavno sam kupio MacStudio s Monterey MacOS. Ono što mi treba je zamjena za nekad korišteni STREAMclip kojim sam prebacivao video s 30fps kakav ima npr iPhone na naš 25fps.

Da li znate aplikaciju koja radi i na 1080p i 4K i koja je možda besplatna?
11.05.2022 | 09:30
Zašto ti je to bitno prebacivati? Prikazuješ sadržaj na nekom CRT monitoru ili TVu? Jer, ako ne, s današnjim LCD/LED/OLED/trtlj/prtlj monitorima i TVima ti je svejedno je li 25, 30, 24, 24.96, 30.3, 33... fps, monitor/TV to sve jednako uspješno prikazuje. Prije je za CRT monitore bilo bitno je li 25 ili 30 fps, jer je horizontalna sinkronizacija za prikaz slike bila vezana za frekvenciju mrežnog napona (to je bio jedini način pouzdane univerzalne sinkronizacije) pa je u Europi, gdje je frekvencija mrežnog napona 50 Hz, TV slika bila 50 tzv. "poluslika" (danas bi rekli "interlace") u sekundi, odnosno 25 slika, a u USA, gdje je 60 Hz, je bilo 60 poluslika u sekundi, dakle 30 slika.
11.05.2022 | 10:18
Nisam znao da je s LED i ostalim novijim monitorima i TV svejedno je li video na 30fps ili 25fps (izuzetak CRT).
Ako je tako, onda više ne trebam o tome razmišljati kada snimam i montiram u FCP.
11.05.2022 | 10:23
Definitivno ne moraš. To je priča iz prošlog stoljeća.
11.05.2022 | 11:01
Ako ti je ostatak materijala u 25 fps, onda svakako preporucam prebacivanje u 25 fps, odnosno najbolje - snimanje direktno u 25 fps:

www.provideocoalition.com/unlock-the-hid...t-iphones-camera-app

A alat kojim sam ja zamijenio MPEG Streamclip je odlican i besplatan:

www.shutterencoder.com/en/

30 fps u 25 mozes prebaciti pomocu funkcije "Conform", to ce ti mrvicu usporiti clip, ali ce biti u 25 fps.
11.05.2022 | 12:22
^SuperUnknown^ kaže:
Ako ti je ostatak materijala u 25 fps, onda svakako preporucam prebacivanje u 25 fps, odnosno najbolje - snimanje direktno u 25 fps:

www.provideocoalition.com/unlock-the-hid...t-iphones-camera-app

A alat kojim sam ja zamijenio MPEG Streamclip je odlican i besplatan:

www.shutterencoder.com/en/

30 fps u 25 mozes prebaciti pomocu funkcije "Conform", to ce ti mrvicu usporiti clip, ali ce biti u 25 fps.

Zašto? S kojom svrhom?
11.05.2022 | 12:34
U svrhu fluidnog playbacka. Ako se radi 25 fps video onda ubacivanje 30 fps clipova u isti generira "jerky" pokret jer dolazi do odbacivanja dijela frejmova. Tema je presiroka, da ne idem sad nepotrebno u sirinu
11.05.2022 | 13:05
Aha, dakle to misliš ako montira više clipova u isti video…
11.05.2022 | 14:33
Pa cak i da ne, zapravo je prvotno pitanje bilo kako prebaciti 30 u 25 fps i ovaj prvi link je zapravo najjednostavnije rjesenje A usput i stedi nesto prostora na telefonu pri samom snimanju
11.05.2022 | 14:58
HandBrake ne zna prebaciti?
handbrake.fr/
11.05.2022 | 15:56
Hvala "SuperUnknow", podesio na svom mobu!
06.06.2022 | 15:42
@^SuperUnknown^ na macOS Monterey mi kaže da “Shutter Encoder 16.0 Apple Silicon.pkg” se ne može otvoriti jer ne dolazi od identificiranog developera.
Kako mogu reći da je Shutter Encoder u redu?
06.06.2022 | 15:59
Klik na jabučicu, pa System Preferences, pa security & privacy, i odmah u tabu general bi ti trebao prikazati, ali neposredno nakon što ti odbije instalirati aplikaciju, gumb kojeg klikneš da dozvoliš instalaciju (moraš unijeti admin password nakon toga). Nemam Monterey, ali na starijim verzijama OSa je to tako.
06.06.2022 | 16:21
Hvala ti!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 53 minuta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO