Kako ste zadovoljni s FCPX s zadnjim updatima?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako ste zadovoljni s FCPX s zadnjim updatima?

31.12.2013 | 03:51
Cuo i citao sam iskusne video editere da FCPX nije do koljena FCP7,
Ali neki od komentatora na mac rumorsu kazu da je apple puno napravio da ga usavrsi i da je mrak, ali i brz.

Sto kazete vi koji koristite svakodnevno?
31.12.2013 | 04:04
Mi u firmi i dalje koristimo FCP7. FCP X se poboljšao, ali i dalje neke ključne stvari traže stari tako da nismo išli na tranziciju. Možda se to dogodi s novim Mac Pro.
31.12.2013 | 04:56
paa, testovi brzine s novim i rad s 4K videom je bolesno brz....ne bi me čudilo.

Šteta što više ljudi koji se razumiju u posao ne daje feedback appleu oko FCPXa, a možda i daju pa se varam...
EDIT: čega to nema, a nužno je, ako možeš za nas smrtnike...pojasniti.
hvala!
31.12.2013 | 17:55
to i mene zanima, koje kljucne stvari i sto je tocno problem, brzina kojom obavlja operaciju ili nesto drugo?
31.12.2013 | 18:25
Komentare onih koji svakodnevno žestoko koriste FCP7 nećemo naći ovdje, jer jednostavno namaju vremena, moje mišljenje je da su zbog obima posla ušli u rutinu i nemaju ni vremena ni volje za tranziciju. Služim se FcpX-om od prvih dana i sad kad je došla nadogradnja na 10.1 koja je donijela mnogo promjena imam problem pohvatati sve novotarije i poboljšanja koja su uvedena. Po mom mišljenju,alat koji se razvija, puls i potrebe korisnika i ide u dobrom pravcu.
31.12.2013 | 19:04
Naš član uredništva, i moj kolega na poslu Šehović, je i Apple Certified Final Cut Trainer, samo je u zadnje vrijeme rijetko ovdje na forumu. Onako što znam sa strane je da je big deal to što ne može raditi sa starim projektima, to je bilo kojoj produkciji velika stvar, ne rade stari plug-inovi, a oni su nekada ključni, mislim da ne radi niti preview videa preko FireWirea (dakle stream na DV skop, pa na PAL monitor), a još uvijek je dobar dio produkcije takav. HD sramežljivo ulazi u naviku hrvatskih klijenata, a da ne pričamo o nekakvom 4K. Ima tu i niz finesa koje stari paket radi odlično, a ovdje jednostavno još nisu implementirane, ali video montaža nije moja domena, pa ove informacije uzmite s rezervom.
31.12.2013 | 19:21
Nisam montazer i meni se FCPX jako svidja ali vidim da su neke stvarno jednostavno nebulozno rijesene cak i za jedan Apple. Kako mozes napraviti app koji nije kompatibilan s nicim sto postoji? Kako u X prebacti stari projekt? Nikako! Kao podrzava xml ali to nije klasican xml nego neka nova verzija koju ne moze exportirati niti jedan drugi program.
31.12.2013 | 19:59
Joj da, ovo s XML-om sam zaboravio! To sam pitao frajera u Apple Storeu u Londonu koji je kao super-maher za FCP, pa je samo zamuckivao na neugodna pitanja! Naravno, nisam mu rekao da sam insider hehe!
31.12.2013 | 20:54
ma kužim, to su gadne stvari kad u industriji stvari koje 15+ god rade, sad ne možeš koristiti, ali...
uz cvijenu mac proa, i FCPXa koja niej prevelika,
možeš raditi 4K video, efekte kakve ima, pretpostavljam da trening predstavlja najveći problem, a onda bi sve bilo...zanimljivije.

S obzirom na hype oko mac proa (pogledajte iFixit teardown, sve se da rastaviti, CPU i RAM lako zamjeniti, možda će kasnije i upgrade SDDa moći, a i GFXa....)

nego, obzirom na hype, i brzine koje drugi ne dostižu ni s Premierom ni s Avidom (il kak se već zove) mislim da apple u stvari ovime stvara novi trend.

Možeš ti biti okorjeli FCP7ovac, al kad klinac koji je stigao s dizajna u uredu pored tebe vrti ženi 4K film na TVu i montira 4K video s 18 simultanih super efekata...bez trzajnih ozljeda monitora....onda...pogledapš sebe na HD rezi i staneš.

Kao i sve nove stvari, treba pomak, al vidjet ćemo.
imam neki feeling da zalupljivanjem iWorks seta programa su u stvari krenuli od minimuma radi bug ironinga i standardizacije aplikacije za iOS i OSX, a onda kreću pomalo nadopunjavati. Zato im i paše nenaplaćivajne aplikacija, kad se doda web use preko iclouda, daju više nego drugi - besplatno!

PS meni icloud storage postaje premalen. imam 4 iOS uređaja, velika i puna, hrpu keynot i pages fileova....na 59Gb sam....
31.12.2013 | 22:42
ne vidim kako apple stvara novi trend, gledo sam video di covjek slaze pc masinu od 10k eura sa 4 sli graficke i vodenim hladjenjem za 3d dizajn i animacije. ako neko kaze da ce novi macpro moci vozit 4k video sa 18 super efekata u realtimeu je smijesno..ljudi ne razumiju da kvaliteta slike ne odredjuje kvalitetu sadrzaja i da video u 4k rezi ne znaci apsolutno nista..
01.01.2014 | 01:30
Ako novi mac pro može vrtit 4k video sa više od 16 plug-inova i to bez drop frame-ova onda ne vidim razloga u nekoj skoroj budućnosti potrebu za lotanjem po njemu. Vjerojatno ste već pogledali, za one koji nisu
24.01.2014 | 12:18
Moguce je prebaciti stari projekt u FCPX, doduse kosta neku sicu

assistedediting.intelligentassistance.com/7toX/
30.01.2014 | 14:32
iMovie Pro

Sestriću mi za koji dan stiže iz USA MacMini pa ćemo na njemu probati FCX. Na svoje računalo ne planiram staviti FCX, previše mi je nekako iPadasta aplikacija za moj monitor od 24".
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa