Novi Appleovac/prijedlozi oko kupnje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Appleovac/prijedlozi oko kupnje

20.08.2011 | 23:07
Pozdrav, ovo je moja prva tema i samo mogu reći riječi hvale za ovaj forum! Do prije godinu dana koristio sam PC, ali sam prestao pošto mi je dosadila reinstalacija "prozora" svakih 6 mjeseci, a pogotovo činjenica da mi je legalan Microsoftov update uništio sistem. Od onda koristim majčin stariji iMac. Također me oduševio njezin Powerbook G4 iz 2002. koji se sa svojim procesorom od 1,5ghz i 512mb ram-a brže boot-ao od mojeg laptopa koji je imao C2D procesor. Stoga pitanje je slijedeće, koji Macbook kupiti, 13" model iz ove godine(i neki dodatak za ulaz za mikrofon, pošto koristim GarageBand i trenutno mi je na raspolaganju 8k kn) ili malo pričekati do nove generacije i kupiti 15".Naručio bih ga iz USA, te me zanima bi li mi još nešto naplatili osim PDV-a? Hvala!
20.08.2011 | 23:20
Ako se budes predomisljao i cekao, onda neces nikada ni kupiti racunalo, jer stalno izlazi nesto novo

Ako imas lovu, kupuj covjece

Super ti je situacija kad mozes dobiti comp iz USA jer ces puuuuno ustedjeti.

Carina na tehnicku robu iznosi 0% a laptop se uvijek moze pronijeti u osobnoj prtljazi.

Kutiju, ma koliko lijepa bila, ostavi u USA

Moj ti je savjet da ides na 15" jer ako se budes bavio glazbom na Macu, znaces cijeniti taj visak pixela koji nudi 15".

Mada neces pogrijesiti ni sa 13", ali bi ga doma trebao koristiti u sprezi sa nekim vecim monitorom...
20.08.2011 | 23:30
Imam doma 24" monitor, naručio bih s amazona ili ebay-a, zato i trebam platiti PDV, ako netko na forumu uskoro putuje u USA, voljan sam mu platiti 500kn nagrade da mi ga donese u HR bez kutije
20.08.2011 | 23:41
jbt pa ti bi i ovce i novce
20.08.2011 | 23:57
uvijek
21.08.2011 | 08:18
Gregor kaže:
naručio bih s amazona ili ebay-a, zato i trebam platiti PDV

Amazon ti ga neće slati k nama. Territorial restrictions... Sorry kaj ti kvarim veselje, ali tako je. Možeš ga kupiti samo fizički ako netko ode u Sjedinjene Američanske države ili preko eBaya rabljenik koji ti bi poslal netko opet kao fizička osoba...
21.08.2011 | 12:57
a i matematika je;
1200 usd za novi 13"MBP bez taxa
cca 100-200 usd za prijevoz
par sto kn za papire i špediciju

23 % pdv na ukupnu cifru

cca 9-10K Kn ako će ti i poslati

kako Đuro veli..isplati se jedino ako ga netko donese pod rukom
21.08.2011 | 17:18
evo kupljen preko oglasnika za 6500kn :DDDDDD, koji ram je pitanje, koja je najbolja firma, znam da je 1333MHz sodimm, sigurno preko ebay-a uzimam, samo je pitanje firma
21.08.2011 | 18:37
opet ti ebay bemu miša

neki dan uzeo u SuperNet-u
www.supernet.hr/webshop.php

Transcend SO Dimm DDR3 1333 2Gige - 112 kn modul
mislim da je 4Gige negdje 200 kn

naručiš, dođeš drugi dan po to ili ti pošalju...

a otprilike su to cijene kod nas
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dperec, Ender, jura22, Riba, robee, zorsim, Anonimci (975)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO