Novi korisnik Jabučnjaka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi korisnik Jabučnjaka

13.03.2011 | 12:28
Pozdrav svim jabučarima
Zovem se Darko imam 27 godina...itd itd
Pratim jabučnjak već duže vrijeme.Koristim Mac mini te Apple Cinema 27"(Intel Core 2 Duo,Nvidia 320)te Iphone 4(32GB), no pustimo sad to,

Neki dan prolazeći forumom vidio sam temu da su se neki korisnici dvoumili između HTC Desire HD-a i IPhone-a.
Naime žena ima baš taj uređaj pa sam ju zamolio da se zamijenimo,čisto da vidim kako je to raditi na Androidu.

Nakon 2 tjedna korištenja samo nemam odgovor na jedno pitanje: Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Krenimo: Znači uređaj je sam po sebi prekrasan te ima odlične performanse(8MP s DUO LED, 1GHZ , 768MB RAM-a)

ALI( )

Za OS koristi Android(2.2) Koji bi trebao biti stabilan te nešto sada najbolje što se nudi.Nakon pokretanja(<10 sekundi) Dobio sam unlock screen...Prvi dojam:Jee Android,Žive pozadine,programčići s vremeskom prognozom i još kojekakve gluposti...Nakon nekoliko dana korištenja...Zapravo nije ni bilo nekoliko dana... Nakon 2 dana molio sam ženu da mi da moj IPhone natrag što naravno nije htjela jer se sprijateljila s njim...Sad sam prepušten DHD-u tako dugo dok ne dođe nova pošiljka u HR...

Još bih samo htio reći nekoliko riječi o Marketu...Market na Androidu ima nešto manje od tisuću aplikacija koje su za korištenje,ovo ostalo su sve notorne gluposti...

Toliko od mene
I da...Nešto što sam naučio,nikad nedajte svoje IPhonove nikome...
13.03.2011 | 16:27
Dobro došao, Darko!

Jedan moguć odgovor na tvoje pitanje:
Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Vjerojatno su većini korisnika neke druge stvari bitne nego tebi.
13.03.2011 | 17:27
smayoo kaže:
Dobro došao, Darko!

Jedan moguć odgovor na tvoje pitanje:
Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Vjerojatno su većini korisnika neke druge stvari bitne nego tebi.

Koliko sam ja uspio skužiti iz vijesti i komentara u vezi toga, Android se trenutno jako dobro prodaje iz više razloga od kojih su neki:

1) Apple i Foxconn nisu u stanju proizvesti dovoljan broj iPhonea (i iPada)
2) Nokia i Symbian su otišli u ropotarnicu povijesti
3) Microsoft je tek nedavno izdao upotrebljivu verziju mobilnih Windowsa
4) Dobra reklama i cijena, moguće i Market dok ga se ne proba
5) Svijet bi bio monoton kad bi svi kupovali iPhone, ali i svi oni koji hoće ne mogu vidi pod 1
EDIT:
6) iPhone 4 je tek samo jedan uređaj, dok se Android prodaje u raznim varijacijama hardwera

Ja sam imao prilike isprobati Samsung Galaxy S, i ne izgleda to loše, osim što nakon Appleovog aluminija i stakla, plastika stvarno djeluje jeftino poput igračke. Dosta dobro reagira na rad prstom, premda mi se čini da mu svejedno nedostaje one fluidnosti koju ima 4-ka. Ekran je zahvalan i čak boljeg kontrasta nego iPhone sa svojim retina, ali ništa zbog čega bi ona plastika dobila prednost
03.04.2011 | 20:00
pozdrav i dobrodošao.

desire hd?iskreno ne vidim razlog zašto biti razočaran sa njime.
moje povijest smartphona ide iphone-iphone3gs-htc tattoo-htc desire.
i sad imam desire i sa njime apsolutno nikakvih problema.ok,početno privikavanje na android nakon ios-a ali to je sve.telefnončić je bomba.uostalom it`s all the same shit.uostalim kao i u svijetu računala.
windows,linux,os-x,,bsd,solaris sve je to isto.svaki ima svoje prednosti i nedostatke.
03.04.2011 | 22:51
lutherus kaže:

windows,linux,os-x,,bsd,solaris sve je to isto.

Ovo me podsjeća na jednog mog kompića koji tvrdi da je mac i picek isti drek, 'lopata jedno, lopata drugo...' To je tvrdio dok nisu morali sve kompove reinstaliravati u firmi jer ih je T-com ištekal zbog širenja virusa.....
A nakon toga je tu i tamo bacio oko na moj powerbook i zaključci su išli od 'ne izgleda to loše' do 'čekaj, pa kaj ti ne treba adobe reader?!' ....
Da nijedan OS nije savršen, nije, ali mislim da je ovde ipak opći koncenzus da je OSX nekoliko godina ispred svega ostalog...
o iPhoneu neću ni riječ. Nemam ga, kao ni android, nego koristim još uvijek mob koji je otišao u ropotarnicu povijesti , pa se onda ne osjećam kvalificiranim da donesem bilo kakav sud po tom pitanju...
04.04.2011 | 07:53
imam paralelno jedan kraj drugog pc kandu i mac.
doduše kanta je gentoo a mac je os-x
doduše neznam kak je to sa windozama i virusima,iskreno nikad u kući nisam imal windows kantu.sa amige odmah prešel na pc sa madrake linux a kod starog u firmi imali apple lisa i kasnije powermac g3....
04.04.2011 | 16:37
Daracx4gS kaže:
Nakon 2 tjedna korištenja samo nemam odgovor na jedno pitanje: Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Odgovor je jednostavan:

iPhone je do prije dva mjeseca bio isključivo na AT&Tu. A nije svima bilo po volji mijenjati telekom providera... A još kad im kod njihovog telekoma vele, pa ovaj Android vam je tu negdje, ista stvar, a ako ga uzmete, dobiti ćete dva po cijeni jednoga

Sada kad je iPhone i na Verizonu, za godinu dana ćemo vidjeti što će biti - sudeći po prodaji na EU tržištu, oni su po prodaji podjednaki više manje - iPhoneu ide bolje u jačem/skupljem segmentu, Androidu u jeftinijem, dva za jedan području...

OS im nije za ljude koji nisu geekovi i točka. Android je dušu dao za one koji moraju nekaj patchirati, instaliravati, terminalizirati i sl.
04.04.2011 | 18:13
Može se postaviti i pitanje; Zašto istovariti realno više novaca za MAC, kad se za mkanje može imati više?
Isto tako se može postaviti pitanje; Zašto kupiti Porsche Cayenne, a ne neki duplo jeftiniji SUV (ili što već je)?
Tako je i s telefonima (iPhone - HTC nešto).
Ja mislim da je možda stvar prestiža ili tako nekako gdje se želi pokazati "Da, ja to hoću i mogu kupiti i/ili meni to više koristi za _________ (već nešto)".
Još nešto sam primjetio, PC s Linuxom je OK, a s WIN-om ne.
04.04.2011 | 21:18
Meni je jedan od glavnih razloga zašto mi PC nije OK - količina buke koju diže i količina mjesta koje zauzima. To je i kod Linuxa, i kod Windowsa - isto.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (458)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds