prvo Mac iskustvo,,,,,prođoh kao pubertetlija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prvo Mac iskustvo,,,,,prođoh kao pubertetlija

09.07.2009 | 15:30
nabavih neki dan od "pouzdanog"dobavljača polovne robe iz danske MacBook na 2.0 ghz 80 hdd i 2 gb memorije sa već inst. Xp windowsom i OS x 10.5.2 Mac operativnim sistemom na sebi ,,,ali avaj oba na danskom meni ne maternjem jeziku...kao što perdpostavljate bez instalacionih diskova...elem ja da se napravim pametan ...formatiram hdd i nonšalantno startujem sa boot dvd leopard 10.5.6 koji sam nabavio u lok. dvd shopu ...i naravno pošto sam ja, malerista u pitanju ...neće da se pokrene inst. obeća mi neki frend da će da mi skine retail verziju leoparda koja će garant proći...(skeptik sam) pa molim da mi odgovorite na jedno prosto pitanje,,,dali je tačno da se vanjski Mac - ovi vežu nekako za licencu dobijenog operativnog sis. pri kupnji i dali je moguće to zaobići i instalirati OS kao čovjek bez stresova i peripetija, i još nešto jel treba prvo instal. win. ili Mac OS.
hvala svim ljudima koji pomognu
09.07.2009 | 16:35
Prvo instaliraj Mac OS, onda preko BootCampa Win.

Ne možeš s bilo kojeg DVD-a instalirati OS na bilo koji stroj, ali s retail DVD-a možeš na bilo koji stroj.
09.07.2009 | 16:51
A da si se na vrijeme javio mogli smo ti reci da je bilo dovoljno otici u control panel i promijeniti jezik na Engleski...

Cestitam i dobrodosao.
09.07.2009 | 17:52
pa moram priznati da sam u ,,biosu,, za Mac i uspio da komandom sbin/ itd,,,itd nekako da iskljucim administratora i promjenim paswd. ali u danskom XP nikako na domaci engleski da prebacim pa sam pokusao format hdd ,,,i prodjoh kao pubertetlija....a moli vas jos,,,dali cu kad (nisam vise skeptik) instaliram retail OS 10.5. moci da ga sa NET-a podigne na vecu inacicu...npr...skromni leopard sa snjeznih padina...
hvala na strpljenju
p.s.
koji antivirus da tutnem kad sve prodje kao po loju...jel ima neki free
p.s. p.s.
sorry nov sam ali mi se Mac cini hiper dobar
09.07.2009 | 18:50
za kaj AV ?
za windofse stavi onaj za koji imaš plačenu licencu, za macu ti ne treba

upgrade na snow?
bez kupovanja istog bojim se da nebu išlo
09.07.2009 | 18:53
Mac OS X ne davi korisnika licencama i registracijama. Kada si kupio Mac hardver podrazumijeva se da si kupio i operativni sustav. Zato se naplaćuju samo veliki skokovi u sistemu, ali čak i tada nema provjere nego je to prepušteno savjesti korisnika.

Antivirus na Macu nije potreban.

Dobrodošao!
09.07.2009 | 19:16
Inače (jest da je za tebe sad kasno, ali...) i na Win XP se da jezik promijeniti bez reinstalacije. Samo doinstaliraš željeni language pack (mislim da čak ima mukte za skinuti s Microsoftovog sitea).

Potez ti je bio doista brzoplet jer si legalan i čist Windows XP koji ne kenjka kod updateova pobrisao da bi na njegovo mjesto stavio (pretpostavljam) ne tako legalan koji će ti praviti probleme ako pokušaš napraviti update bilo čega od Microsofta (najčešće to bude kad pokušaš pogledati neki film pa Windows Media Player krene po CODEC). Ali eto...

S vedre strane, nema uopće ni veze. Nakon mjesec-dva windowsa se više uopće nećeš ni sjetiti.

Dobrodošao i od mene!
09.07.2009 | 19:31
hvala svima....malo sam se ponasao neodgovorno...sto jest .. jest..ali kad uspostavim vezu sa Mac-om poštovat ću to...
p.s.
pokušao sam u XP da mjenjam jezik sučelja ...ali avaj admin . nije dozvolio...i hvala za AV savjet ....divota
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO