novi imac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi imac

09.11.2007 | 19:36
halo jabucnjak, evo i mene , postao clan.
kupio bih imac 24\" ali kako vidim na vasem forumu nije bas lako dobiti ga u hr.
tako da bih ga isao kupiti u italiju (negdje blize), ako se to moze.
Ne znam talijanski pa se lose snalazim na njihovim stranicama(ne podrzavaju izgleda).
Trebam neki link ako tko ima od ducana u najradije Trstu, a moze i Udine i slicno. Milano je vec predaleko!
Zivim u rijeci tako da mi je Italija bolja opcija od Austrije na primjer!

Inace bavim se likovnom umjetnoscu i trebam mac za adobe suite, i montazu videa (dv), ne radim svoj rad iskljucivo na kompu ali ipak prilicno.
odlucio sam se na mac zbog stabilnosti, jer moj pc vise gledam iznutra nego izvana. I trebam nesto bolji display od sranja koje ja imam (syncmaster 151 samsung).
pisite u vezi:unsure: s ovim ali i sta god pomislite da je korisno za switchera
tnx;)
09.11.2007 | 20:20
Pozdrav i dobrodosao! U Trstu je izgleda ostao jedan jedini reseller, iduci je u Trevisu pa je izbor jednostavan.
www.bipcomputer.it

Nazovi ih i vidi koji je rok isporuke. Nekad davno postojala je Julia Computers u Trstu sa kojima sam imao odlicna iskustva.

I Mediaworld ti ima macove u ponudi, no na njihovim stranicama se jos ne spominje 24\" model.
09.11.2007 | 20:51
hvala, jel mislis da se moze pokupiti komp odmah, nisam ih jos zvao... nema vezezvat cu
eniveyhvala ti.
sa njihove official apple stranice nema niceg blize od milana???
imas mozda link na taj u trevizu?
E.
09.11.2007 | 23:21
powercomputers ima na velesajmu iMac24'' na ogled, pa vjerojatno i u prodaji. ako ne sad onda uskoro.

poz
09.11.2007 | 23:41
neznaju, kad ce im stici, kazu cca 2 tjedna a neda mi se cekati
10.11.2007 | 18:54
Evo ti dva u Udinama:
www.ps-elettronica.it/
www.friulcomputer.it/

Ostalo mozes naci ovdje:
www.apple.com/it/buy/
10.11.2007 | 19:02
hvala, izgleda da ovi u trstu imaju, i da idem u soping u trst u ponedjeljak, ipak ako sta iskrsne odlicno da si ovo poslao.
hvala u svakom slucaju.
Imam jos jedno pitanje. Htio bih dokupiti jednu plocicu memorije od 2 gb za imac, ali tu se na jabucnjaku govori da je to u appleu preskupo. Gdej se u rijeci moze kupiti 2 gb memorije, a da odgovara za iMac, i koji je to proizvodjac koji valja, kako znam koju kupiti?

Tnx
10.11.2007 | 23:52
Pretrazi forum, vec se pricalo vise puta o tome, ako se ne varam netko je u Ventexu kupio odgovarajuce memorije.
Lijepo je cuti da u Trstu, niti 100 km od Rijeke mozes dobiti 24\" iMac u roku odmah. Zaista ne znam tko bi pri zdravom razumu kupovao Mac u Zagrebu kad ti je Trst i tako blizi i usluga je trenutna.
  • Option
  • Posjetitelj
11.11.2007 | 00:01
I u Ljubljani ga ima odmah, nije blizu kao Trst ali barem se dobije tipkovnica identična našoj a to me veseli
11.11.2007 | 00:08
zvao sam u sloveniju i kazu da se ceka cca 2 tjedna!
u kojem ducanu kazes da imaju odmah?
  • Option
  • Posjetitelj
11.11.2007 | 01:57
ecvis17 je napisao:
zvao sam u sloveniju i kazu da se ceka cca 2 tjedna!
u kojem ducanu kazes da imaju odmah?

Biće da se rasprodao prošli tjedan ga je www.epl.si imao na lageru.
11.11.2007 | 09:12
ej ljudi, vi koji ste duze mac korisnici... jel uvjek ovako kad stigne novi komp bude prblematicno ga dofurat u hr ... ili je to iznmka ovo sa iMac om?
11.11.2007 | 12:08
S ovim iMacom posebno, ali i inače kada se radi o nečem potpuno novom obično se dosta čeka, a ono što dođe u prvom valu brzo \"plane\". Hrvatska još ima tu nesreću da je zadnja rupa na svirali, pa dobijemo kada se bitna i velika tržišta namire.
12.11.2007 | 07:32
ecvis17 je napisao:
ej ljudi, vi koji ste duze mac korisnici... jel uvjek ovako kad stigne novi komp bude prblematicno ga dofurat u hr ... ili je to iznmka ovo sa iMac om?

Ne bih znao, sve svoje Macove sam kupio u USA...
22.11.2007 | 20:37
...ljudi, napokon sam kupio moj novi iMac 24\", kupio sam i extra 1 gb memorije sve u ducanu s \"lagera\". Ducan se zove rolan www.rolan.si u mariboru!
Memorija je od kingstona i kosta nesto manje od 50 eura! ni ne predlazu ti appleovu defaultnu jer je skupa i super su usluzni bili... garancija je medjunarodna i kazu da se servis moze traziti i od apple.hr !?!?!
Dogovarao sam bio kupnju od onih iz trsta ... ali su prodali komp dan prije nego sam ja planirao kupiti pa sam nazvao maribor i kupio!
Bilo im je prvi put da prodaju nesto za izvoz prek firme (bez poreza) pa su bili malo zbunjeni i potrajalo je nekih 45 min dok skuze proceduru ali je na kraju sve ok ispalo.
Uglavnom kome se neda cekati hrvatsku da pocne u normalnom vremenskom roku isporucivati svakako preporucujem. Treba ih se samo isti dan nazvati u jutro da sacuvaju komp!
Dobio sam tiger i update leopard cd iako cu sa leopardom sacekati dok sa updateovima ne rijese bugove!
Komp je trenutno u rijeci jer je morao tamo na carinu pa stize kuci u ponedjeljak

Jos jedno upozorenje svima NE KUPUJTE U MAC GALERIJI CEKAT CETE 2 MJESECA!!!
23.11.2007 | 10:13
i kolko te izašlo na firmu sa carinom itd?i koja je procedura to sa carinom?
23.11.2007 | 17:45
tocnu cijenu javim kad skupim komp i sve papire u ijeci (pon)... a procedura je takva da u ducanu platis bez poreza (ako na firmu) sto je oko 1500 eura.
1. Uglavnom ovi u ducanu ti pozovu speditera iz maribora (njega cekas nekih 20 min ili unaprijed dogovoris sa ducanom da ga nazovu da te saceka, telefonski),
2.nakon sta platis ducanu ides sa kompom i tim spediterom do spedicije u mariboru gdje to moraju oni unjeti u papire, 20 eura (to je nekih 5 minuta autom od ducana).
3.zatim ides natrag u hr, na granici (slo) prijavis carinu, pa onda na hrvatskoj granici prijavis isto.
4.I onda na carini u onoj opcini gdje ti je prijevljena firma ocarinis proizvod (tj provjere da je to to sta je carina sa granice njima poslala)....posaljes postom potvrdu koju ti izdaju natrag ducanu da oni mogu pravdati porez (koji im nisi platio).
I to je to.
Kompletnu cjenu cu napisat u pon - uto.
Jedino sta razlikuje klasicnu kupovinu a sta ti primjetis je odlazak u spediciju u mariboru, i kasnije na carinu u zagreb... ili neki drugi grad ako nisi iz zgb.
24.11.2007 | 01:03
Zvuči komplicirano.
24.11.2007 | 01:42
dpasaric je napisao:
Zvuči komplicirano.

Cuj to je normalni proces koji se mora proci kad god kupujes preko firme izvan maticne zemlje. Sa malom razlikom sto ako ducan nema svog vlastitog speditera moras otici do spedicije u gradu gdje kupujes.
A ostalo su naj normalnija carinjenja koja preskocis jedino ako svercas robu.
meni je bilo ok
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi