pomoć, 2 problema !!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pomoć, 2 problema !!!!!

26.11.2011 | 09:52
pozz molio bih pomoć ako netko može i zna naravno, imam externi disk 500 gb, i macbook pro i kad ga uključim, s diska na mac mogu prebacivat datoteke, ali s maca na disk nemogu, u čemu je problem, i još nešto jako smiješno ima par dana nemogu otvorit ebay stranicu, havala unaprijed !!!
26.11.2011 | 10:17
U kojem je formatu taj eksterni disk? Bit će da je NTFS format, ne? Nisi ga formatiral na Macu? Onda ti treba neki od onih alata o kojima se ovdje divanilo do pred neki dan.... A i da si SAMO MALO pretražil forum, našel bi ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/44531-ext...-na-pc-u-i-macu.html

Tu imaš BAŠ SVE kaj ti treba i kaj treba znati.....

Za eBay. Koji preglednik koristiš? Općenito, bilo bi puno produktivnije da kao temu navedeš KONKRETAN problem, a ne paničan uzvik 'pomoć, 2 problema'.
Pretpostavit ću da je Safari, probaj ga resetirati i očistiti cashe pa onda probaj...
26.11.2011 | 10:26
a ne kužim se baš toliko, koristim mozilu i sve mi stranice otvara al ebay neće, hvala ti puno
26.11.2011 | 11:14
Isto kao i Safari. Pokušaj očistiti cache. Moj je Firefox na hrvatskom i to se nalazi pod Alati pa Izbriši nedavnu povijest, onda iz rolete odabereš "sve" i klikneš na OK.
26.11.2011 | 19:53
sve sam to napravio i neće idalje da otvara nezz stvarno šta bi moglo biti
26.11.2011 | 20:35
A drugom surfalicom (Safari, Opera...)
26.11.2011 | 22:04
probao....neće opet
26.11.2011 | 22:19
OK. Što točno znači "neće"? Kakvu grešku prijavi? Daj screenshot. I daj točan link koji ti ne radi.
26.11.2011 | 23:09
Daj ti lijepo prvo "instaliraj" Skitch. (osto mi taj izraz od PCja, hehe.)

Onda poslikaj ekran, pa nam pošalji slikicu da vidimo koju grešku javi.

Nekak bi se dao kladiti da će ti stići toliko odgovora da ćeš u roku 5 min kupovati naveliko!

...ovako tvoje pitanje/problem zvuči kao da si rekao "Ne radi mi auto"...
26.11.2011 | 23:19
Ni ne treba Skitch. cmd+shift+4 dosta.
26.11.2011 | 23:46
a shvaćam ja da sam napisao neobjašnjeno, al pojma nemam u čemu je problem jednostavno ebay neotvara a sve ostale hoće
Screen_Shot_2011_11_26_at_22.png
26.11.2011 | 23:59
Otvori Terminal (Applications, pa Utilities, pa Terminal) i utipkaj

nslookup www.ebay.com

pa onda copy & paste tekst koji si dobio ovamo

Onda utipkaj

nslookup www.google.com

(ili neku drugu adresu koja ti normalno radi) pa opet copy & paste tekst ovamo
27.11.2011 | 00:08
MacBook-Pro-van-Marko-Brkic:~ markobrkic$ nslookup www.ebay.com
;; Got SERVFAIL reply from 213.109.73.249, trying next server
;; connection timed out; no servers could be reached
27.11.2011 | 00:09
MacBook-Pro-van-Marko-Brkic:~ markobrkic$ nslookup www.google.com
Server: 213.109.68.247
Address: 213.109.68.247#53

Non-authoritative answer:
www.google.com canonical name = www.l.google.com.
Name: www.l.google.com
Address: 209.85.148.106
Address: 209.85.148.147
Address: 209.85.148.99
Address: 209.85.148.103
Address: 209.85.148.104
Address: 209.85.148.105
27.11.2011 | 01:22
a probao sam instalirat ntfs 3g al neće, mislim zato što imam lion a ne podržava ovu verziju što ste mi dali
27.11.2011 | 11:10
Za lion ne znam. Vjerojatno još NTFS-3G ne radi na Lionu.

Što se E-baya tiče, problem je kod tvog internet providera. Nazovi službu za korisnike i požali im se da njihov DNS server ne pronalazi adresu od www.ebay.com. I pošalji im ovaj isti copy&paste od nslookup.
27.11.2011 | 12:24
NTFS-3G uredno radi na Lionu, samo ga treba kupiti. Neki dan sam bio to napisao, jer je netko imao tih problema. Išao sam provjeriti jer sam koristio na SL-u a na Lionu nisam.Prvo mi nije radilo te sam išao vidjeti i napravio apdejt i proradilo. Prebacio sam par stvari na vanjsku NTFS particiju. Dakle provjereno radi !
27.11.2011 | 13:15
Ja koristim Paragon NTFS for MAC i radi na Lionu, a nešto je jeftiniji od Tuxera NTFS for MAC. Cijena Paragon NTFS je 19,95$ dok Tuxera NTFS for MAC košta 25 EUR

NTFS-3G je pak besplatan i ima GPL licencu, ali nisam uspio naći noviju verziju od 2011.4.12

NTFS-3G 2011.4.12 download - Nejasno da li radi pod Lion

Paragon NTFS for MAC 9.5 - Podržava Lion

Tuxera NTFS for MAC - Podržava Lion
27.11.2011 | 14:19
ja sam skinuo ntfs 3g, i evo šta mi izbacuje kad priključim disk
Screen_Shot_2011_11_27_at_00.png
27.11.2011 | 14:51
ono je meni instaliralo, al isto kao da nije dovršen, ja njega vidim u system preferences
27.11.2011 | 16:29
Mislim da još moraš skinuti MacFUSE s ovog linka:

http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/MacFUSE.shtml

i onda bi trebalo proraditi.
27.11.2011 | 17:05
e ovako, uspio sam skinuo sam još to,i sad mogu prebacivat filmove,al kada priključim disk ovo mi se pojavljuje, zanima me jel to nešto bitno
Screen_Shot_2011_11_27_at_16.png
27.11.2011 | 17:52
Vjerojatno disku treba malo dulje da se zaleti. Koji je Passport? USB/Firewire ili čisti USB? Ako je čisti USB, originalni kabel na strani Maca ima dva USB konektora. Najprije uštekaj onaj pomoćni (koji izlazi iz glavnog, s malo tanjim kabelom) pa onda glavni. Ako je Firewire, onda koristi Firewire kabel.
27.11.2011 | 17:56
ne imam samo jedan kabel
27.11.2011 | 18:21
Čovjek bi pomislio da internetsku vezu plaćaš po natipkanoj riječi, kao telegram.

Ti si taj koji traži pomoć. Ajde se malo potrudi pisati cjelovito i jasno, molim te.
27.11.2011 | 19:32
a oprosti stvarno, al nekužim se baš tek učim, i haval na pomoći naravno evo slika pa ćeš tako najbolje znat
Screen_Shot_2011_11_27_at_18.png
27.11.2011 | 19:45
E, pa onda ovako kako sam ti već napisao:

originalni kabel (od diska) na strani Maca ima dva USB konektora. Najprije uštekaj onaj pomoćni (koji izlazi iz glavnog, s malo tanjim kabelom) pa onda glavni.
27.11.2011 | 19:54
shvatio sam ja to, al došao mi je samo je dan kabel
27.11.2011 | 20:05
Ajde daj sliku tog kabela.
27.11.2011 | 20:09
evo ga identično sve kao na slici
Screen_Shot_2011_11_27_at_19.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO